(22-06-2026, 15:12)Mister Tadeo napisał(a): W wydaniu włoskim 4K od Eagle Pictures film trwa 132:04:
https://dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=75124
To jest "La Grazia", ja pisałem o "Bogini Partenope".
24 fpsowe 132:04, powinno trwać 126:47 w 25 fps, przy założeniu, że w obu przypadkach wszystko jest identyko, włącznie z logami początkowymi, itp. Nie wiem ile dokładnie ten film trwa w streamingu.
(22-06-2026, 15:12)Mister Tadeo napisał(a): Chyba Gieferg kiedyś wspominał, że przy dopasowywaniu lektora z VHS do BD i przy zmianie fps był w stanie usłyszeć różnicę w przypadku tych ścieżek audio, gdzie występowały znane mu piosenki.
No ja też tak mam, niekiedy nawet nie muszę czegoś wcześniej znać czy porównywać z oryginałem 24 fps, od razu słyszę, że coś nie gra z dźwiękiem.
EDIT:
(22-06-2026, 15:36)Mierzwiak napisał(a): Ostatnio na Prime trafiło sporo filmów w 4K HDR (głównie tytuły Warnera) i niektóre są mpcno skopane - jak nie szare pasy zamiast czarnych to inne problemy. Niech ktoś włączy pierwszą Kung Fu Pandę i powie mi że ten film powinien być oślepiająco czerwono-żółto-zielony
Taa, coś tutaj nie wyszło z kolorami - na UHD-BD ten film wygląda zupełnie inaczej.