27-05-2016, 16:18
(27-05-2016, 10:20)Szczepan600 napisał(a): Juby -> Głównie w sferze prezentacji motywacji bohaterów. To co wielu wzięło za wadę filmu, Ja uważam za krok w przód. Podczas gdy w nowym Kapitanie wszystko jest szczeniacko wywalone jak dla idiotów, to BvS faktycznie dawał pole do pomyślenia (chociaż trochę) "Dlaczego oni tacy są?" lub "O czym jest ten film".Tzn fakt że bohaterowie NIE posiadają logicznej motywacji, i robią to co robią na zasadzie bo tak, nie dlatego że kierują nimi konkretne cele i emocje a tylko ręka scenarzysty-boga, który rozstawia bohaterów jak pionki i za wszelką cenę, po łebkach, chce doprowadzić do festiwalu efektów specjalnych mających imitować akcję uważasz za zaletę, powiew świeżości i krok wprzód? W kwestii scenopisarstwa to nie jest krok wprzód, tylko cofnięcie się do czasów, gdy kino dopiero się rodziło. Już dawno nie czytałem niczego równie głupiego.
Civil War nie wywala niczego jak dla idiotów, tylko ma zrozumiałą fabułę i zrozumiałe zachowania bohaterów, to są cechy które charakteryzują każdą dobrze skonstruowaną fabułę.
(27-05-2016, 10:20)Szczepan600 napisał(a): Dlatego śmiem twierdzić, że BvS to miał być event z założenia chaotyczny i nieco niejasny, który zostanie obudowany filmami i zyska na klarowności.To że Superman jest w tym filmie tak denną, nudną, ch***** postacią to pewnie też celowe.
(27-05-2016, 13:23)Szczepan600 napisał(a): CW - No mnie otwarcie nie zwaliło z nóg. Doceniam za to bijatykę na klatce schodowej (wykorzystanie lin itp.). Jak dla mnie Black Panther to również przedstawiciel kolesia o nieznanych zdolnościach. Ja sam znam go z komiksów, ale co on potrafi w filmie i dlaczego... cisza.Świetnie wysportowany, obeznany w sztukach walki facet w stroju z Wibranium, który zwiększa jego siłę i szybkość. Co tu jest niejasnego? Gdzie tu jakieś zdolności / moce? Czyżbyś chciał żeby tę oczywistość wywalono ci po szczeniacku jak dla idioty?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K