06-07-2016, 19:03
(06-07-2016, 09:26)Battonsson napisał(a): Po starcie płyty najpierw jest kilka sekund czarnego ekranu, potem 20 sekundowy filmik-logo Universalu z dźwiękiem (screen poniżej), a potem znowu czarny ekran i tak bez końca. Kiedy wywołam na PS3 selectem info o rozdziałach i czasie trwania to widać, że cały czas stoi na rozdziale 5 i czas trwania jest 00:00:00. Naciskałem wszystkie guziki i wyjmowałem i odlałem pytę od nowa kilka razy...
Oprogramowanie PS aktualizowane góra miesiąc temu. Pozostałe 4 działające płyty mają taki sam start: najpierw 20 sekundowy filmik-logo Universalu, a potem dopiero kilka sekund czarnego ekranu, a potem kilka sekund małego statycznego logo Universal na czarnym tle i potem w końcu pojawia się menu filmu i wszystko działa jak należy. Dlatego też podejrzewam, że jeżeli to byłby problem z moim PS3 to wszystkie 6 płyt by nie działało, a tak nie jest. Bo 4 działają bez problemu, a tylko z 2 jest problem...
Dziwna sprawa, ale chyba zaryzykuje i dziś wymienię w Saturnie te płyty na inne egzemplarze (jeśli wszystkiego nie wykupili od wczoraj), bo to w końcu fajne filmy i chciałbym je mieć
Konsola nie jest stworzona do odtwarzania filmów, pomijam , że napęd zajedziesz filmami. Niektóre modele ps3 miały cienki jak dupa węża napęd. Psuły się i były często do wymiany. Całkiem możliwe , że sam masz podobny model. Lepiej do pieca dokupić za 100 zł napęd. Całkiem możliwe też, jeśli masz dosyć brudny sam napęd, stare modele ps3 liczą i po 10 lat

![[Obrazek: hqdefault.jpg]](https://i.ytimg.com/vi/lOSRwKkk9Jc/hqdefault.jpg)