(13-12-2018, 10:15)Szczepan600 napisał(a): W sumie to mała różnica w momencie, gdy to wygląd zarodka ma znaczenie.Wygląd zarodka świadczy o stopniu zaawansowania jego rozwoju.
Cytat:Przypomnę, że na takim poziomie rozwoju nie odróżnisz go wizualnie od płodu świni lub niektórych gatunków psów.OK, no i? DNA też mamy z różnymi stworzeniami w mniejszym badź większym stopniu wspólne, do czego zmierzasz?
Cytat:Wiem natomiast, że to „dziecko” nie robi tam w brzuszku laurki z makaronu i nie jest bytem świadomym.Kolejny bezsensowny argument. Noworodek mający 10 minut też nie robi laurki z makaronu i nie ma takiej świadomości, jak dziecko kilkuletnie, to znaczy że można je bez konsekwencji zabić?
Cytat:A twój brak szacunku wynika z całości wypowiedzi i łatwo rzucanych nakazów.Błagam. Ty możesz pisać że dzieci można sobie dowolnie usuwać, ale jak ja wyrażę odmienne zdanie to nagle są to jakieś nakazy, zakazy i decydowanie za kobietę? Nie, to jest wyrażanie swojego zdania na konkretny temat. Skoro stosujesz takie kryteria, to powinieneś zamilknąć na temat praw par homoseksualnych o ile sam do tej grupy nie należysz. Bądź konsekwentny

Cytat:Bo w sumie to żadnego fragmentu połączonego z wyrozumiałością, empatią i szacunkiem też zacytować z ciebie nie mogę.Pewnie dlatego że skupiłem się na konkretnym aspekcie jakim jest aborcja na życzenie. Uważam że w przypadku zagrożenia zdrowia matki, uszkodzeń płodu itp. czy ciąży będącej wynikiem gwałtu aborcja powinna być jak najbardziej legalna, nawet jeśli obiektywnie może nie być to w porządku.
Cytat:I zadam pytanie dodatkowe... a ktoś jest za eutanazją?Ja jestem. Niech zgadnę, wykażesz mi że to nielogiczne popierać eutanazję i sprzeciwiać się aborcji na życzenie?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K