Jakbym chciał zaostrzyć to byłbym za całkowitym zakazem aborcji.

I sorry, ale gadanie, że "jeszcze nie ma" w ogóle do mnie nie trafia. Zostało poczęte = jest. Jeszcze nic nie czuje, nic nie wie, ale już jest. Żeby zabić, musisz mieć naprawdę dobry powód - dlatego aktualne przepisy w tej sprawie są najlepsze jakie mogły być.
Cytat:1. Nauka i badania mówią. Określają stan płodu. Życie to szerokie zagadnienie, raczej trzeba szukać odpowiedzi kiedy nazwiemy to człowiekiem. Propozycja 8-12 tydzień na razie wydaje die w miarę sensowna.No to 8-my, czy 12-ty? A może 10-ty? Kto zdecyduje?
Cytat:W naszym kraju edukacja seksualna to żart.No więc właśnie to trzeba zmienić, a nie kwestię aborcji.
Cytat: Nie wiem co robi ta pani, jak, z kim i co o tym mówi.Linkowałem artykuł o tym dwa posty wcześniej.
Cytat:Nawet nie chce myśleć o obleśnej sytuacji, gdy facet przymusza partnerkę do rodzenia. Zero szacunku dla takich ludzi.To może pomyśl o sytuacji, gdy ktoś stwierdza, że zabije twoje dziecko. Bo tak. A spróbuj go powstrzymać, to jakieś szczepany będą miały do ciebie zero szacunku

I sorry, ale gadanie, że "jeszcze nie ma" w ogóle do mnie nie trafia. Zostało poczęte = jest. Jeszcze nic nie czuje, nic nie wie, ale już jest. Żeby zabić, musisz mieć naprawdę dobry powód - dlatego aktualne przepisy w tej sprawie są najlepsze jakie mogły być.