11-01-2015, 13:04
(09-01-2015, 18:38)Ula87 napisał(a): Poraz kolejny udowodnil, ze jest aktorem pierwszej kategorii i slusznia sam ma pretensje o to, ze co roku jest pomijany (wtf???) w walce o OscaraI już go nie dostanie, przynajmniej według mnie. Akademia nie nagrodzi go już za pojedynczy film, ponieważ pojawiłyby się pytania "a dlaczego dopiero teraz?" "Dlaczego za ten film, skoro poprzednio miał lepsze role". Jeżeli nie dostał nagrody za "Co gryzie Gilberta Grape'a" oraz nominacji za "Titanic'a", "Drogę do Szczęścia" czy chociażby "Django" to już jej nie dostanie. Wydaje mi się, że Akademia zdaje sobie sprawę z tego, że przegapiła moment nagrodzenia DiCaprio. Do tego dochodzi fakt, że Akademia ma tendencję do pomijania gwiazdorów, a DiCaprio takim jest. Wiem, że przy takich nagrodach powinno się patrzeć wyłącznie na grę aktorską, jednak jak widać z poprzednich lat, Akademia woli aktorów, którzy nie wychylają się ze swoim ego zbytnio a DiCaprio niestety jest trochę snobem. Dostanie w przyszłości honorowego oscara, ewentualnie idąc śladem Marlona Brando czy Jacka Nicholsona, dostanie statuetkę jak już się trochę bardziej zestarzeje.
Pomijając fakt, że Oscary już od jakiegoś czasu trzymają kiepski poziom a same "nagrody" są nimi tylko z nazwy.