Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 26 Dalej »

Przyczajony tygrys, ukryty smok - 2000 reż. Ang Lee

Opcje tematu
Przyczajony tygrys, ukryty smok - 2000 reż. Ang Lee
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,703
Reputacja: 745

06-09-2019, 10:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2019, 10:10 przez misfit.)
(04-09-2019, 20:32)Kirek napisał(a):  3. Wydanie amerykańskie - jak prezentuje się zawartość płyty Blu-ray dołączonej do tego wydania mam nadzieję, że opisze ktoś z posiadaczy.

Dołączona płyta BD do amerykańskiego wydania UHD to remaster - niczym nie różni się od wydania UK poza tym, że ma oryginalną mandaryńską ścieżkę dźwiękową w Atmosie (UK - DTS-HD MA 5.1) oraz nie posiada pl wersji.

EDIT: Odniosę się jeszcze do recenzji wydania UHD na blu-ray.com bo wiem, że niektórzy z Was biorą je na serio... Wink
O ile do oceny za obraz i dźwięk zastrzeżeń większych nie mam (jeśli macie stare wydanie to upgrade jest jak najbardziej wskazany, aczkolwiek z góry uprzedzam, że miejscami ziarno jest naprawdę sporych rozmiarów) tak jeśli chodzi o materiały dodatkowe, a konkretnie ich jakość to jest sporo głupotek powypisywanych w tej recenzji.

Z recenzji dowiadujemy się, że wszystkie dodatki są w 2160p - nie jest to prawda. W 2160p (i z HDR) są sceny usunięte oraz tzw. Moments, cała reszta wraz z "A Retrospective" i "The Making of Crouching Tiger, Hidden Dragon" jest w 1080p SDR. Więc jeżeli koleś widzi u siebie jakieś 2160p to tylko dlatego, że odtwarzacz mu to przeskalował z FHD.
Nie jest też prawdą, że trzeba ręcznie włączać/wyłączać HDR w zależności od odtwarzanej treści. U mnie na OPPO 203 wszystko odbywa się automatycznie więc jeśli Martin Liebman miał u siebie taką potrzebę to pretensje należy składać do producenta odtwarzacza, a nie do Sony Pictures.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Przyczajony tygrys, ukryty smok - 2000 reż. Ang Lee - Kirek - 04-09-2019, 20:32
RE: Przyczajony tygrys, ukryty smok - 2000 reż. Ang Lee - misfit - 06-09-2019, 10:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku