21-05-2020, 23:50
Mieliście może kiedyś jakieś problemy z płytami, które nie chciały się odtworzyć po zbytnim ich wyginaniu podczas próby wyjęcia ich z pudełka?
Jakiś czas temu zrobiłem tak przy wyjmowaniu z dość problematycznego digipaka "Człowieka z marmuru". Wprawdzie ostatecznie udało mi się wyjąć płytę i obejrzeć bez problemu, więc na pewno nic nie uległo zniszczeniu od razu, ale zastanawiałem się, czy przypadkiem jej jakoś nie nadwyrężyłem, tak że może następnym razem nawalić. Zrobiłbym sobie kopię zapasową, ale aktualnie nie mam żadnego komputerowego napędu Blu-ray.
Widziałem, że na forum sporo jest steelbookowców, a w kontekście tego typu opakowań nierzadko słyszałem skargi na problemy z wyciąganiem płyt.
Może więc ktoś miał akurat z tym jakieś doświadczenia. Czy może w ogóle nie wyjmujecie płyt ze steelbooków, tylko podziwiacie je na półce?
Jakiś czas temu zrobiłem tak przy wyjmowaniu z dość problematycznego digipaka "Człowieka z marmuru". Wprawdzie ostatecznie udało mi się wyjąć płytę i obejrzeć bez problemu, więc na pewno nic nie uległo zniszczeniu od razu, ale zastanawiałem się, czy przypadkiem jej jakoś nie nadwyrężyłem, tak że może następnym razem nawalić. Zrobiłbym sobie kopię zapasową, ale aktualnie nie mam żadnego komputerowego napędu Blu-ray. Widziałem, że na forum sporo jest steelbookowców, a w kontekście tego typu opakowań nierzadko słyszałem skargi na problemy z wyciąganiem płyt.
Może więc ktoś miał akurat z tym jakieś doświadczenia. Czy może w ogóle nie wyjmujecie płyt ze steelbooków, tylko podziwiacie je na półce?