(12-12-2020, 21:40)Jedi-Matser napisał(a): Odtwarzacz mam z pół roku, i do tej pory problem był tylko z Bondami i z Matrixem i King Kongiem Jacksona, reszta płyt śmiga bez problemu. Jak wymieniłem tego Matrixa na nowy egzemplarz problemów nie było. Nawet teraz mam Władcę na 4K, gdzie płyty są troszkę porysowane i gra ok.
A ile razem płyt UHD odtwarzacz przemielił tak mniej więcej ?
Bondy to nawet nie jest BD-100 (ale Matrix i King Kong już tak) lecz 2-warstwówka więc może faktycznie są jakieś partie płyt tych filmów, które robią problemy na niektórych odtwarzaczach.
Ale to ogólnie jest dla mnie kosmos - w wielu tematach na forum.blu-ray.com jak coś wychodzi na BD-100 to można być pewnym, że będą zgłoszenia o zacinkach przy zmianie warstwy.
Jest to dla mnie o tyle niepojęte, że w ciągu ponad 3 lat nie miałem ani jednej takiej sytuacji, nie licząc Bravehearta od Foxa, który nawet menu nie odpalił, ale to był znany problem po stronie authoringu płyty. Więc tak to widzę, że albo ludziska nieumiejętnie obchodzą się z tymi płytami lub też można nie tak rzadko trafić na odtwarzacze z wadliwymi napędami. Ewentualnie i jedno i drugie.