prodarek napisał(a):Gdyby to było spowodowane czynnikami zewnętrznymi padały by też inne filmy dystrybutorów, a jednak tak nie jest. Na grupach fb kolekcjonerskich jest sporo raportów o przestajacych działać płytach z tytułami wyżej wymienionymi.Ile osób ma problem z tymi filmami? Problem listy "problematycznych" wydań Monolith jest taki że nie każdy ma z nimi problem. Nie mam akurat Księgi ale mam mnóstwo filmów Monolith z przed Niezniszczalnych i po. Nigdy nie widziałem aby płyta miała "zacieki" czy tłoczona nie porysowany nośnik nie czytało. Prędzej bym obstawiał odtwarzacz i laser (być może pada?) niż sam nośnik. Może po prostu jakaś partia z tego okresu jest wadliwa?
Z drugiej strony z tego co kojarzę to np Step Up 3 (MBD 075 a Niezniszczalni 1 są MBD 073) też powinny "paść" a u mnie odtwarzacz raz do roku łyka ten tytuł jak pelikan
Dziwne rzeczy....PS Prędzej bym obstawiał że takie coś może mi się przytrafić na jednym z pierwszych Step Up 2 MBD 004 ale .... czyta bez problemu na UBK90 czy BP250