Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Arrow Video

Strony (86): « Wstecz 1 ... 70 71 72 73 74 ... 86 Dalej »

Opcje tematu
Arrow Video
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

17-02-2025, 20:51
Mam wrażenie, że większość z Was nie chce aby rynek nośników istniał dalej. Wolicie żeby przez błędy cenowe firmy traciły, a potem stawiały sobie pytanie czy warto dalej działać. Rozumiem rozgoryczenie, ale... PS Dlaczego ich support jest żenujący?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

17-02-2025, 21:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2025, 21:33 przez fire_caves.)
(17-02-2025, 20:51)Ethan napisał(a):  Wolicie żeby przez błędy cenowe firmy traciły, a potem stawiały sobie pytanie czy warto dalej działać.
Jakby od tego zależało ich istnienie, to przecież odrzuciliby wszystkie nieprawidłowe zamówienia.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

17-02-2025, 21:48
Od tego zależy istnienie małych oficyn. Co do szczegółów to nie wiem, dlaczego tak, a nie inaczej.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,190
Reputacja: 277

17-02-2025, 22:43
(17-02-2025, 21:48)Ethan napisał(a):  Od tego zależy istnienie małych oficyn.
Stać ich na ciągłe naprawianie błędów w wydaniach i wysyłanie tysięcy poprawionych płyt gratis to stać ich też i na to Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 643
Reputacja: 10

17-02-2025, 23:04
(17-02-2025, 21:48)Ethan napisał(a):  Od tego zależy istnienie małych oficyn.
Firma, która działa w Europie i Ameryce Płn. nie jest małą oficyną.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak

17-02-2025, 23:44
Kultowe labele muzyczne typu Domino Records czy Sub Pop też działaja w całej, ale nadal to są "mali" gracze względem majorsów i warto ich wspierać.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 180
Reputacja: 46

18-02-2025, 01:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2025, 02:12 przez Piotrek P.)
(17-02-2025, 20:51)Ethan napisał(a):  Mam wrażenie, że większość z Was nie chce aby rynek nośników istniał dalej. Wolicie żeby przez błędy cenowe firmy traciły, a potem stawiały sobie pytanie czy warto dalej działać. Rozumiem rozgoryczenie, ale...
Ja bardzo chcę, aby rynek nośników istniał dalej. I równie mocno chcę, aby rynek weryfikował tych, których jak widać prowadzenie sklepu internetowego przerasta.
Mogę wiedzieć, jak definiujesz błąd cenowy? Jeśli chodzi o zestawy X filmów za £9 to sprawa wydaje się być oczywista, ale weźmy na tapet chociażby jakiś starszy film czyli Henry: Portrait of a Serial Killer (wydany przez Arrow 2,5 roku temu).
Otóż zwykłe wydanie filmu 4K w normalnej promocji (która wraca regularnie raz na jakiś czas - m.in. rok temu czy na Black Friday) jest dostępne za £15, a następnie sklep deklaruje huge savings, to rozumiem, że dla mnie jako dla klienta powinno być oczywiste, że kwota £9 to jest błąd cenowy, tak? Już pomijam kwestię tego, jaka jest standardowa cena tego filmu, bo Arrow twierdzi, że £30, a tymczasem np. teraz, już po promocji, film kosztuje £25. To co, oznacza to, że właściwie cały czas jest promocja, tak? Big Grin Czy może to takie delikatne oszustwo, żeby można było z czystym sumieniem pochwalić się obniżką -50% podczas gdy tak naprawdę wynosi ona -40%?

Już pomijam to, że o 9:50 dostałem maila o następującej treści, zachęcającej do zakupu obserwowanych pozycji:
Cytat:We wanted to make sure you were the first to know...
Some of the products you've saved to your wishlist have dropped in price and we wanted to keep you in the loop.
Make sure you don't miss out!

12 Monkeys 4K UHD - £9.00, Was: £29.99, Save £20.99
The Great Escape Limited Edition 4K Ultra HD - £9.00, Was: £34.99, Save £25.99
Ja rozumiem, że każdy może się pomylić, ale może nie zdejmujmy jednak odpowiedzialności z ludzi, którzy powinni wykonywać swoją pracę i nie przerzucajmy jej na klientów, którzy mają rozpoznawać co jest a co nie jest błędem cenowym i w przypadku jego wystąpienia łaskawie nie składać zamówienia? Wink

Ale żeby nie było: mnie zdenerwowało nawet nie to, że ostatecznie nie udało mi się zakupić w tej cenie £9 całych trzech filmów (bo 2 inne pozycje zdążyły się wyprzedać, zanim przeszedłem do finalizacji zamówienia) i oszczędzić tych całych £21 (względem tego, gdyby obowiązywały "prawidłowe" ceny promocyjne, czyli £15 i £18 w zależności od pozycji), bo i tak zakładałem, że to może być standardowa promocja, tylko cała otoczka tego zakupu, do którego ostatecznie nie doszło:
  • odrzucenie całego zamówienia, mimo, że filmy z błędem cenowym stanowiły mniej niż połowę wartości całego mojego zamówienia,
  • pobranie z karty połowy wartości zamówienia (uprzedzam pytanie - nie, nie było to w momencie złożenia zamówienia, tylko w momencie, gdy zaczęło być ono procesowane i - jak udało mi się ostatecznie stwierdzić - żeby było śmieszniej akurat pobrano opłatę za te pozycje, które miały nieprawidłowe ceny Big Grin ),
  • rozsynchronizowany stan zamówienia na stronie (processing) względem wysłanego maila o anulowanie zamówienia przez ponad godzinę,
  • zwrot kredytu z konta wykorzystanego do opłacenia zamówienia dopiero po interwencji i to z na tyle dużym opóźnieniem, że właściwie wykluczyło mnie to z możliwości jego wykorzystania w ramach tej promocji (bo byłem skłonny i tak dokonać zakupu już przy "prawidłowych" cenach promocyjnych),
  • i najważniejsze - brak możliwości zakupu niektórych pozycji nawet w "prawidłowej" cenie promocyjnej, bo zostały wyprzedane o 10:15 (a miały nieprawidłowe ceny!) i do końca promocji już nie wróciły (początkowo myślałem, że to tylko kwestia czasu, bo skoro anulowali moje zamówienie to znaczy, że anulują wszystkie tego typu zamówienia i zapas wróci, no ale już wiemy, że tak się nie stało).
I żeby była jasność - sam gratulowałem tym, którym się udało i ich zamówienia zostały zrealizowane, no ale z punktu widzenia sklepu to chyba jednak troszkę nie fair, że części ludzi odpisali, że ceny były błędne i ich zamówienia poszły do kosza, a inni dostali produkty w tej cenie, prawda?
Ale na deser jest jeszcze prawdziwa wisienka na torcie: otóż Arrow nie umiało nawet zwrócić prawidłowej kwoty pobranej za anulowane przez nich zamówienie, bo okazało się, że - uwaga uwaga - nie zwrócili mi kasy za koszty wysyłki Big Grin
Przy okazji polecam to sprawdzić wszystkim, którym Arrow pobrało kasę, bo widziałem w sieci, że problem nie dotyczy tylko mnie, ale przynajmniej kilkunastu innych osób. Sorry, ale jeśli po tej całej wtopie z błędnymi cenami, anulowanymi zamówieniami, pobranymi opłatami i niedostępnymi artykułami sklep nie potrafi zrobić najprostszej możliwej rzeczy, czyli zwrócić tej samej kwoty, którą pobrał, to naprawdę ktoś się do tej roboty nie nadaje. Na pewno są tu na forum dużo bardziej doświadczone osoby, ale jednak trochę tych zakupów w sieci z różnych sklepów i różnych końców świata zrobiłem, ale takiego fuckupu i to na tylu poziomach to jeszcze nie miałem wątpliwej przyjemności być świadkiem.

(17-02-2025, 20:51)Ethan napisał(a):  PS Dlaczego ich support jest żenujący?
W telegraficznym skrócie (poza tym co napisałem już wyżej):
  • korespondowanie w ramach jednego wątku prawie za każdym razem z inną osobą (o ile nie było to AI, bo po dzisiejszych wpisach mam pewne wątpliwości) i brak jakiejkolwiek ciągłości w wątku (chociaż jest to szerszy problem i wcale nie dotyczy tylko Arrow),
  • mijanie się z prawdą, że musieli anulować zamówienia z powodu błędnych cen (jak wiemy część zamówień została zrealizowana),
  • zostawienie fuckupu w częściowo rozgrzebanym stanie i radosny powrót do pracy w poniedziałek (tak, żeby czasem klient nie zdążył do 13:00 złożyć drugiego "prawidłowego zamówienia"),
  • mijanie się z prawdą, że wszystkie pozycje w ramach mojego zamówienia były z błędem cenowym i to dlatego całe zamówienie zostało anulowane (ba, zostało to nawet rzekomo "sprawdzone", tylko szkoda, że tak nie było),
  • kilkukrotne gwarantowanie, że przyznano mi w ramach gestu dobrej woli dodatkowy kredyt do wykorzystania, a tymczasem do poniedziałku wieczora nic takiego nie miało miejsca mimo mojego zwracania uwagi, że nie mam go na koncie (ale pewnie musiałbym być złośliwy żeby zakładać, że czekali do końca promocji, prawda? Cool )
  • cytowanie fragmentu ich regulaminu, aby uzasadnić anulowanie całego zamówienia, z którego w sumie wynikało coś zupełnie przeciwnego, tzn. że powinni dać klientowi możliwość wyboru czy chce anulować całość czy zrealizować zamówienie z nowymi cenami.
A do tego masa pustych słów i nieustanne powtarzanie, że to błąd cenowy i odsyłanie mnie do linku ze stroną promocji (naprawdę zrozumiałem to za pierwszym razem).
No i rezultat jest taki, że zamiast zostawić u nich prawie 100 funtów, zostawiłem całe zero, więc z punktu widzenia sklepu zrobili genialny biznes. I oczywiście to nie tak, że więcej już nic u nich nie kupię, ale niesmak pozostał i na pewno ograniczę się w przyszłości tylko do niezbędnych pozycji.

(17-02-2025, 23:44)Ethan napisał(a):  Kultowe labele muzyczne typu Domino Records czy Sub Pop też działaja w całej, ale nadal to są "mali" gracze względem majorsów i warto ich wspierać.
Ale to chyba nie mówimy o Arrow? Przecież oni w 2021 zostali przejęci przez The Hut Group, a to chyba nie jest mały gracz?

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,310
Reputacja: 150

18-02-2025, 03:20
Amen.
Od siebie mogę dodać tylko tyle, że Arrow od lat ma co chwila dokładnie tę samą promocję, czyli praktycznie cały czas te same przedmioty w dokładnie tych samych cenach co nawet i 5 lat temu przy okazji podobnej promocji. Więc jak nagle zapowiedzieli czyszczenie magazynów i olbrzymie oszczędności dla klientów, po czym wystawili wszystko za przysłowiową dychę, no to mnie już nie interesuje wielkość sklepu, tylko wywiązanie się z obietnicy. A tymczasem oni radośnie wydymali wieloletnich klientów, dodatkowo pokazując im środkowy palec jakim była realizacja części zamówień, co przecież przy pomyłce nie powinno mieć w ogóle miejsca.
Ethan zachował się zgodnie ze swoim avatarem, czyli szuka dziury w całym.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,573
Reputacja: 715

18-02-2025, 08:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2025, 08:13 przez misfit.)
(17-02-2025, 20:51)Ethan napisał(a):  Dlaczego ich support jest żenujący?

Ponieważ właścicielem Arrow od 2021 roku jest The Hut Group, a ich sklepik internetowy, wraz z poziomem obsługi klienta, to jest w zasadzie kopia Zavvi, w najgorszym tego słowa znaczeniu.
Od tego przejęcia także zaczęły się notoryczne problemy z samymi wydaniami jako takimi - głównie chodzi o brak fragmentów filmu, a w ich miejscach pojawiają się powtarzające się ujęcia. Ostatni taki przypadek to "Cela", której premiera miała miejsce raptem miesiąc temu. Niby fajnie, że Arrow w każdej takiej sytuacji nie chował głowy w piasku, lecz przyznawał się do błędu i oferował wymianę wadliwych płyt, ale ciągłe doprowadzanie do tego typu sytuacji to jest dopiero niegospodarność...
Pomyłki cenowe mogą zdarzyć się każdemu, ale też trzeba umieć na nie odpowiednio zareagować tak aby nie zrazić do siebie niezadowolonego klienta. Ale takie rzeczy to nie w grupie The Hut...

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 643
Reputacja: 10

18-02-2025, 10:07
Przed chwilą dostałem maila od Arrow o anulowaniu mojego zamówienia, z uwagi na błąd w cenach walentynkowej promocji... No i jeśli opłata została pobrana, to w ciągu 3-5 dni zostanie zwrócona.
I w sumie nie wiem, czy to dotyczy tego ósmego filmu, którego jeszcze nie wysłali, czy wydaje im się, że anulowali całe zamówienie?
Wg śledzenia przesyłka, którą już wysłali, wczoraj była w Holandii. Chyba jej już nie zawrócą? Wink

Odpowiedz
Strony (86): « Wstecz 1 ... 70 71 72 73 74 ... 86 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku