Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Arrow Video

Strony (86): « Wstecz 1 ... 39 40 41 42 43 ... 86 Dalej »

Opcje tematu
Arrow Video
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

16-04-2022, 09:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2022, 09:10 przez misfit.)
Pomyłka na poziomie nowego mastera (w starszych transferach ujęcie się nie powtarza) i jakimś cudem nikt tego nie wyłapał. I poszło... Dokładnie tak jak z tymi skopanymi kolorkami w Milczeniu owiec na UHD w części filmu od Kino Lorber.
Zobaczymy jaka będzie reakcja Arrow - jeśli będą grali wariata, że wszystko jest w porządeczku, to co najwyżej film kupię w jakiejś bardzo dobrej promocji.

Co do BD to wypięli się z FiM/Davida na rzecz jakiegoś Visual Data Media Services i od razu widać efekty:

[Obrazek: DsJ09gd.jpg]

facepalm.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak

22-04-2022, 20:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2022, 20:42 przez misfit.)
Chyba jednak Arrow stanie na wysokości zadania. W obu przypadkach.

[Obrazek: X7By9h9.jpg]

Ale wypuścić na BD takie coś to naprawdę trzeba było być ślepcem. I totalnym laikiem. Niewiarygodne.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

22-04-2022, 20:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2022, 20:53 przez pred895.)
No moja kopia jeszcze nie dotarła, pewnie ze względu na święta. Według Fedex jest cały czas w Holandii, tak więc tego, jak film przyjdzie i naprawdę będzie to wkurwiające a arrow nie każe mi się bawić w odsyłanie wadliwej kopi, to pewnie skorzystam z programu wymiany.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

26-04-2022, 09:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2022, 09:20 przez misfit.)
To już przestaje być śmieszne - mamy kolejną aferę. Tym razem 12 Monkeys, który właśnie ma premierę na UHD.
Pomiędzy 00:40:50, a 00:41:30 mamy powtarzające się ujęcia, czyli bardzo podobny błąd co w Henrym.

Co niektórzy piszą, że błąd występuje tylko w wydaniu USA, a nie UK, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Tym bardziej, że sprawdziłem swoją płytę BD UK od Arrow z 2018 roku i na niej niestety również obecne są powtarzające się ujęcia Sad

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

26-04-2022, 09:22
Bez przesady, że afera. Oglądałeś i nie zauważyłeś za pierwzym razem, ze musiałeś sprawdzać ponownie? Smile
Ja też oglądałem wersje z błędem i kompletnie to nie wpływa na odbiór filmu. Imho robienie z igly widły Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

26-04-2022, 09:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2022, 09:33 przez misfit.)
(26-04-2022, 09:22)pearlzfan napisał(a):  Oglądałeś i nie zauważyłeś za pierwzym razem, ze musiałeś sprawdzać ponownie? Smile

Tak się składa, że do dziś nie oglądałem w całości wydania od Arrow. Ale nawet gdybym obejrzał i nie zauważył tego błędu, to nie znaczy, że jest wszystko spoczko i mam machnąć ręką na powtarzające się ujęcia i tym samym brak 20 sekund filmu. Tym bardziej gdy teraz wiem o tym błędzie. IMHO masz bardzo duży zakres tolerancji dla partactwa.

PS. Na Twojej kolekcji na filmoskopie i Blu-ray.com wynika, że masz wydanie od Universal - czyli to prawidłowe.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

26-04-2022, 14:00
Beka nie zauważyłem tego błędu, pewnie dla tego że dźwięk w tych powtarzanych ujęciach leci zgodnie z całością filmu i trudno było to wyłapać. Mimo to pstryczek jakiś jest, ale w sumie nie będę płakać. Ciekaw jestem ile jeszcze jest takich nie wykrytych baboli.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

26-04-2022, 14:42
(26-04-2022, 14:00)pred895 napisał(a):  Ciekaw jestem ile jeszcze jest takich nie wykrytych baboli.

Strach się bać - czasami lepiej być niedoinformowanym, a tak teraz za każdym razem będę zwracał uwagę na ten nieszczęsny fragment filmu w Małpach. Z reguły niechętnie podchodzę do upgrade'ów z BD na UHD robionych z tego samego mastera, ale tutaj trzeba będzie zaplanować kolejny zakupik, o ile Arrow zdecyduje się poprawić tego babola. A jeśli się nie zdecyduje to sam sobie go poprawię...

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

26-04-2022, 17:37
Heh, my bad, faktycznie mam wersję bez pomyłki, ale jak zobaczyłem porównanie na yt, byłem pewny, że widziałem tą uwaloną Smile
No cóż, pamięć już nie ta, ale z drugiej strony jak pred pisał - ciężko będzie to wyłapać podczas seansu zwłaszcza, jeśli nie jest się świadomym przetasowania.

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

30-04-2022, 20:35
Co zostało zobaczone, już się nie odzobaczy. Chciałbym móc wymazać z pamięci te podwójnie widoczne twarze naukowców, czy ukazujący się po raz pierwszy zupełnie randomowo symbol 12 małp, ale niestety tego nie potrafię.
W związku z tym zawziąłem się i zrobiłem już sobie poprawioną wersję, tak więc nie było tematu.

EDIT

Lipcowe zapowiedzi:
[Obrazek: 7nIhhMZl.jpg]

PS. Z tą okładką The Sacred Spirit się nie zaprzyjaźniajcie, bo to jest plagiat.

[Obrazek: GMeBkqF.png]

Odpowiedz
Strony (86): « Wstecz 1 ... 39 40 41 42 43 ... 86 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   BodPud, 6 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku