(04-04-2023, 08:30)misfit napisał(a): Już się boję
Dlaczego? Przecież remaster / upscal pierweszego Avatara był już w kinach i wiadomo jak wyglądał, do tego masz w sieci porównania między BD a trailerem w natywnym 4K
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Porównania i screeny jakieś widziałem, ale nauczony jestem aby nie przykładać specjalnie wagi do zwiastunów, bo to co możemy dostać na nośniku może się zasadniczo od tego różnić.
Poza tym chciałbym na własne oczęta zobaczyć jak w tym wypadku prezentuje się w ruchu to coraz bardziej rozprzestrzeniające się AI raczysko, szczególnie w ujęciach live-action. W kinie remastera nie widziałem.
11-04-2023, 20:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2023, 20:04 przez Mierzwiak.)
Wciąż czekamy na jakikolwiek sygnał od Disneya w kwestii wydania na płytach tymczasem The Way of Water w 4K Dolby Vision już na polskim itunes za 54,99 zł.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
18-04-2023, 14:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2023, 14:09 przez Juby.)
Pierwszy Avatar - premiera kinowa: 18 grudnia 2009 / premiera na płytach: 22 kwietnia 2010
Sequel - premiera kinowa: 16 grudnia 2022 / premiera na płytach: ??? (brak sygnału, aby miał się ukazać choćby w przyszłym miesiącu(
Najdłużej odwlekany na BD/UHD film w ostatnich 10 latach jaki kojarzę, to ubiegłoroczny Top Gun, ze względu na świetne wyniki w kinach. Avatar zarabia już gorsze, nie rozumiem tego zwlekania, Ant-Man z kinową premierą 2 m-ce później trafi na płyty szybciej od filmu Camerona.
No niby odwlekaja, ale nie porównywałbym tego do Ant mana przeciez marvelowski wysryw to jeden z flopow roku.
Avatar wyjdzie na plytach predzej czy pozniej. Nawet taki Disney nie odpuści. A jedynka pewnie wyjdzie wraz z premiera The Way of Water.
(18-04-2023, 14:09)Juby napisał(a): Najdłużej odwlekany na BD/UHD film w ostatnich 10 latach jaki kojarzę, to ubiegłoroczny Top Gun, ze względu na świetne wyniki w kinach. Avatar zarabia już gorsze, nie rozumiem tego zwlekania, Ant-Man z kinową premierą 2 m-ce później trafi na płyty szybciej od filmu Camerona.
Premiera VOD na Apple TV oraz Rakuten to 9 kwietnia tylko z opcją kupna. Myślę że jeszcze chcą wyciągnąć z platform trochę kasy - jak będę w domu sprawdzę kiedy będzie dostępna opcja wypożyczenia. Więc podejrzewam że to jest powodem opóźnienia wydania nośników fizycznych.