Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Black Panther [MCU Vol#18]

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Black Panther [MCU Vol#18]
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 298
Reputacja: 1

08-03-2018, 13:42
W końcu byłem w kinie Wink Nie miałem jakiś większych oczekiwań, bo Pantera nie jest bohaterem, którego szczególnie znam i lubię, a film bardzo mi się podobał.
Przede wszystkim, spodobał mi się cały koncept Wakandy (scena, gdy pokazuje się ona widzowi po raz pierwszy to prawdziwa magia kina), jej kultura, tradycja, mieszanie wysoko rozwiniętej technologii z tradycją, wszystko to wypadło na prawdę fajnie. Fabularnie film też daje radę, villian miał jakieś zrozumiałe motywy, a nie chciał po prostu zniszczyć świata. Podobały mi się postacie kobiece, a zwłaszcza Suri, jako afrykański Tony Stark. Nie spodziewałem się tylko, że będzie Ona tak młoda, dzięki czemu ma przyszłość w MCU.

Nie zauważyłem jakiś wielkich wpadek w kwestii CGI - Wakanda wyglądała ok, mogę się tylko przyczepić do sceny z bojowymi nosorożcami, które wyglądały bardzo sztucznie, zwłaszcza gdy pierwszy raz wkraczają do akcji.

Sceny walk są może kręcone zbyt blisko i zbyt chaotycznie (jak w Batmanach Nolana) ale poza tym, jest ok.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

11-12-2020, 15:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2020, 15:17 przez Gieferg.)
Po smutnej wiadomości z wczoraj tu i tam spotykam się z głosami o tym jak to nie powinno się robić recastu T'Chaili, tylko wyeliminować postać offscreen i zastąpić kimś innym (np Shuri o_O).

WTF?

Gość przyczynił się do zbudowania czegoś co mi się może za bardzo nie podoba (BP uważam za najsłabszy film MCU, a sama postać Pantery była fajna tylko w CW), ale stało się bardzo popularne na świecie, a ludzie sugerują, że dobrym pomysłem będzie spuścić postać w kiblu i pochować razem z aktorem, który się w nią wcielał? I to niby z szacunku do niego? No z pewnością by się ucieszył <WTF?>...
I jeszcze ta gadka co niektórych jak to nikt nie dorówna Bosemanowi - yeah, right - to nie Ledger, był w tej roli w porządku, ale nie było to nic nadzwyczajnego i niczego takiego nie pokazał, czego nie może zrobić/przebić inny aktor.
W Marvelu musieliby na głowę upaść, żeby tak zrobić - może i upadną, patrząc co się obecnie odstawia na świecie, nawet bym się nie zdziwił, osobiście nie widzę jednak innej sensownej opcji niż recast (gość z Tenet z miejsca się nasuwa).

Inna sprawa, że pandemia może w ogóle położyć całą sprawę, a wtedy można wszystko odłożyć na lepsze czasy Tongue

EDIT

W Marvelu upadli na głowę i ogłosili, że nie będzie recastu. W zasadzie zaorano w ten sposób serię, ale z drugiej strony T'Challa i tak był daremną postacią i we włąsnym filmie wyglądał jak piąte koło u wozu więc w sumie mała strata. To co dalej? "Women of Wakanda" ?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

11-12-2020, 18:19
Recast w obliczu tak tragicznych wydarzeń nie jest dobrym pomysłem. To pewnie byłoby najlepszym rozwiązaniem, gdyby zdecydowali się odsunąć BP2 w czasie (co mogą i powinni zrobić) i zająć się tymi 1547 projektami, które zapowiedzieli (co mogą i powinni zrobić). Nie wiem czemu na upartego trzymają się daty 2022 i co z tego ma wyjść. Pomysł na to, że Shuri przejmie rolę BP wydaje się martwy, bo aktorka wcielająca się w postać okazała się antyszczepionkowcem, usunęła pod wpływem hejtu swoje konto na twitterze i robi Disneyowi zły pr. W takim razie, kim oni chcą zastąpić Bosemana? Jeśli nikim, to czym w ogóle ma być ten projekt?

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

11-12-2020, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2020, 19:02 przez Gieferg.)
Recast był jedynym sensownym pomysłem. Mogli z tym po prostu trochę poczekać. A tak co im zostaje? Uśmiercenie postaci off-screen? To by niby było rozwiązanie z "szacunkiem dla Bosemana"?
T'challa miał marną rolę w Avengers i własnym filmie, w sumie podobała mi się ta postać tylko w Civil War, ale mimo że był cienki, to tak był jedynym co mnie w tej serii interesowało (no dobra, Killmonger był lepszy ale go zabili Tongue) - spośród postaci drugoplanowych z BP nie lubię nikogo, więc dla mnie seria jest praktycznie skończona.

Wychodzi, że czarni sami sobie zaorali swojego filmowego bohatera, płacząc masowo przeciwko recastowi. W sumie nawet zabawne :>

Cytat:, bo aktorka wcielająca się w postać okazała się antyszczepionkowcem
Po tym co czytałem okazała się bardziej kimś, kto ma wątpliwości (choć mogę się mylić, nie przyglądałem się sprawie bliżej), ale niektórzy na pewne sprawy patrzą na zasadzie "Jak ktoś czegoś nie popiera w 100% i bez dyskusji to jest przeciwko".

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline TeenWolf
Użytkownik
Liczba postów: 55
Reputacja: 6

12-12-2020, 16:51
Pewnie stworzą parę scen komputerowo, gościa uśmiercą i znajdą jakiegoś nowego (jakąś nową Panterę).

Odpowiedz
Offline Jadzwig
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

05-01-2022, 23:35
Pomijając ogromne nacechowanie polityczne (krórego nie lubię, nie ważne w którą stronę skręca) - film jest po prostu dramatyczny i nudny.
Nie wiem jak się skończył, bo gdzieś po połowie wyszedłem, by nie tracić dłuższego kawałka życia

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku