Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

CivilWar - Kolekcja

Strony (20): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 20 Dalej »

Opcje tematu
CivilWar - Kolekcja
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

11-08-2018, 18:45
(11-08-2018, 16:03)sebas napisał(a):  Zobacz ile zyskało na tym forum. Myślę, że teraz już nikt nie powinien mieć większych problemów z dopasowaniem napisów dla Oppo.
Pewnie tak, dopóki temat będzie na ostatniej stronie, bo inaczej pytanie będzie dalej o to samo. Dobry byłby temat o edycji napisów. Może Mateusz z Szarikiem mógłby odpowiedni temat zrobić i przerzucić posty? Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline CivilWar
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 27

29-11-2018, 00:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2018, 00:40 przez CivilWar.)
Aktualizacja (zakupy sprzed Black Friday, bo na te jeszcze czekam) Smile

[Obrazek: UEf1zer.jpg]

[Obrazek: cwyzfim.jpg]
Na początek długo wyczekiwany artbook Avengers: Infinity War. Jest naprawdę piękny z zewnątrz i wewnątrz. Wydanie z Amazon.co.uk

[Obrazek: Aoe558d.jpg]
Steelbooki Avengers 4K z Zavvi

[Obrazek: 0Yo3VKg.jpg]
Steelbook Solo z Zavvi. Bad Boys I i II również z Zavvi (PL napisy i lektor). Dunkierka z Amazon.fr (PL UHD) - pierwsza przesyłkę tego filmu DHL zgubił... więc Amazon wysłał nową na ich koszt.

[Obrazek: MzhPIsO.jpg]
Polskie wydanie 4K i Justice League Digibook z Amazon.it (PL)

[Obrazek: N1L7ONh.jpg]
Steelbook Sicario 2 4K z Zavvi. Pierwszy sezon Gry o Tron 4K z Amazon.it (PL UHD) tak samo jak 7 sezon blu-ray (PL).

[Obrazek: 7AsQsY9.jpg]
Steelbook Iniemamocni 2 z Zavvi. Deadpool 2 polski steelbook z empiku. Hellboy 2 z Zavvi.

[Obrazek: HyWFLgx.jpg]
[Obrazek: na2cfcT.jpg]
[Obrazek: RHRFZFE.jpg]
2001: Odyseja kosmiczna 4K z Zavvi (PL napisy i lektor UHD). Teraz Clint Eastwood: Unforgiven 4K (PL napisy i lektor UHD) z Amazon.fr - tak długo czekałem na promocję na to wydanie i film, nie mogę się doczekać seansu po długiej przerwie. Dodatkowo trylogia blu-ray; Za garść dolarów (PL napisy), Za kilka dolarów więcej (PL napisy i lektor) oraz Dobry, zły i brzydki (niestety bez polskich napisów, trochę się zdziwiłem, ale trudno dodam na pendrive'a) - wydanie z Amazon.fr

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

29-11-2018, 02:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2018, 02:27 przez sebas.)
(29-11-2018, 00:35)CivilWar napisał(a):  Na początek długo wyczekiwany artbook Avengers: Infinity War. Jest naprawdę piękny z zewnątrz i wewnątrz.
Artbooki o MCU  mają jakiś dodatkowy futerał, coś w rodzaju sclipcovera? Na zdjęciach widzę coś w tym stylu...

Ciekawa aktualizacja. Dużo nowości, ale i klasyki. Widzę, że Solo (pomimo sporej krytyki) jednak szybko trafia do Kolekcji Forumowiczów. Czyli okazało się, że to dla wielu całkiem fajny film.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Bipo
Użytkownik
Liczba postów: 114
Reputacja: 1

29-11-2018, 08:29
Pytanie odnośnie Hana Solo z zavi czy ma napisy pl?

Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590

29-11-2018, 08:55
(29-11-2018, 08:29)Bipo napisał(a):  Pytanie odnośnie Hana Solo z zavi czy ma napisy pl?

Nie ma.

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec

29-11-2018, 11:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2018, 11:19 przez CivilWar.)
(29-11-2018, 02:27)sebas napisał(a):  
(29-11-2018, 00:35)CivilWar napisał(a):  Na początek długo wyczekiwany artbook Avengers: Infinity War. Jest naprawdę piękny z zewnątrz i wewnątrz.
Artbooki o MCU mają jakiś dodatkowy futerał, coś w rodzaju sclipcovera? Na zdjęciach widzę coś w tym stylu...

Ciekawa aktualizacja. Dużo nowości, ale i klasyki. Widzę, że Solo (pomimo sporej krytyki) jednak szybko trafia do Kolekcji Forumowiczów. Czyli okazało się, że to dla wielu całkiem fajny film.

Tak, praktycznie wszystkie artbooki od MCU mają "sclipcover". Na przykładzie np. Avengers Infinity War, to ta grafika na samej górze, gdzie na froncie są sceny walki z Thanosem, a po drugiej stronie sceny w Wakandzie i Thanos dorzucający do rękawicy jeden z kamieni prezentują "futerał". Staram się, żeby to na zdjęciach było widoczne. Grafiki na samej już książce to Thanos robiący pstryknięcie rękawicą i z tyłu śmierć niektórych bohaterów z filmu.

Co do Solo, to powiem szczerze, że kompletnie się na niego nie nastawiałem jak był grany z kinach, w sumie sądziłem, że będzie straszny. Po seansie jednak pomyślałem, że przy tylu problemach, które były wokół powstawania tego filmu, sam obraz wyszedł nawet nawet. Dla mnie np. Last Jedi był bardzo słaby. Okey miał swoje widowiskowe i fajne momenty, ale cały film kompletnie nie przypadł mi do gustu. Nie wiem czy powtórny seans by coś zmienił w tej ocenie. Byłem w kilka osób na seansie Last Jedi, w naprawdę różnym wieku. Wszystkim facetom się nie spodobał, a kobietom odwrotnie, bo jak powiedziały były fajne i śmieszne zwierzątka, jakieś kryształowe listy, te ptaszki itp... Tak więc, do Solo na pewno wrócę, choć ma wady i zalety.

(29-11-2018, 08:29)Bipo napisał(a):  Pytanie odnośnie Hana Solo z zavi czy ma napisy pl?
Nie ma, dlatego nie dodałem o tym info. Pamiętaj, że wszystkie filmy Disney'a które wychodzą w formacie 4K UHD nie mają ani polskich napisów, ani polskiego dźwięku.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

29-11-2018, 11:58
Pozbyłem się tej kolekcjonerki Unforgiven Impitoyable, uważam że jest brzydka.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec

06-01-2019, 16:32
Doszło trochę filmów Smile to taki grudzień (w tym black friday) plus pierwsze dni stycznia:

[Obrazek: GYsVaFN.jpg]

[Obrazek: 2INQI0O.jpg]
Filmy z Amazon.com promocje z Black Friday. PL napisy i lektor w The Magnificent Seven płyta 4k.

[Obrazek: yJfhoBp.jpg]
Chyba większości osób tutaj znany box Eastwooda Smile Zavvi.com

[Obrazek: qz20wev.jpg]
Zavvi.com. Big Lebowski 4k PL napisy i lektor - jeden z moich ulubionych filmów, do którego wracam często.

[Obrazek: BHqvyNh.jpg]
[Obrazek: aV57rbM.jpg]
[Obrazek: vBFceFK.jpg]
[Obrazek: es9qiXn.jpg]
[Obrazek: J51BoPb.jpg]
[Obrazek: irkBhmT.jpg]
Amazon.it Szczerze mówiąc nie sądziłem, że wydania steelbooków od Mondo będą takie ładne. Matowe, z fajnymi komiksowymi rysowanymi grafikami i dobrymi kolorami. Dodatkowo dobre slipcovery.

[Obrazek: eUaHf0A.jpg]
Dog Day Afternoon z Amazon.de PL napisy i lektor. Trylogia X-Men 4K z Amazon.co.uk PL napisy i lektor na płytach 4K. Vicky Cristina Barcelona z Empiku z ostatnich promocji.

[Obrazek: Hr0ejGS.jpg]
W końcu do pierwszej części Matrixa dołączyły dwie pozostałe z Amazon.it. PL napisy i lektor na płytach 4K.

[Obrazek: eoMRWEE.jpg]
Zavvi.com PL napisy i lektor na wszystkich płytach 4K Mumii. PL napisy i lektor na wszystkich płytach 4k Jurassic Park.

[Obrazek: eZojtd8.jpg]
Amazon.co.uk Dwie pierwsze części są dobre, kolejne dwie znacznie słabsze, ale generalnie do obejrzenia + muzyka Jamesa Newtona Howarda.

Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec

03-02-2019, 17:07
Dalsze zakupy ze stycznia Smile

[Obrazek: nNk0TZp.jpg]
Amazon.co.uk - Polowałem na tę książkę już jakiś czas, by w miarę dobrej cenie nabyć. Fajne wydanie, opisujące w sumie każdy aspekt serialu: bohaterów, muzykę i jej powstawanie, efekty, motocykle, mapki z rozmieszczeniem klubów, tatuaże, antagonistów, sezony, make up itp.

[Obrazek: 8vlbQ1s.jpg]
Amazon.co.uk - co prawda nie jest to tak wydawane elegancko jak artbooki Marvela, ale również jest opisywany proces powstawania filmu, trochę art'ów, making of itp.

[Obrazek: QOopFxT.jpg]

[Obrazek: P82lpAh.jpg]
Bezsenność w Seattle i Nie opuszczaj mnie z Media Markt. Last Night i The Time Traveler's Wife z Amazon.co.uk - Pierwszy raz je oglądałem, ale wiedziałem, że trafią w moje gusta Smile

[Obrazek: 3sbyjH2.jpg]
Nie mogłem sobie darować tego filmu i wydania Big Grin - Amazon.co.uk

[Obrazek: RLGc7H5.jpg]
Chyba z bonito, ale nie pamiętam dokładnie. Brakowało mi 1 i 3 części w tym wydaniu.

[Obrazek: sPN9Vmc.jpg]
Amazon.it - PL napisy i audio na płytkach UHD. Brakuje mi jeszcze 3 i 4 ale z czasem się zadrobi.

[Obrazek: n8fXqek.jpg]
Midnight Special z Zavvi.com, a Alternatywy 4 chyba z bonito.

[Obrazek: H1JTOzv.jpg]
No i Zavvi.com znów coś porobiło i dostałem dwa razy trylogię Jurassic Park 4K, więc jedną pewnie sprzedam.

Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

04-02-2019, 12:50
Książka SOA, wygląda cudnie. Lubię ten serial, nawet bardzo. Droga?

Odpowiedz
Strony (20): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 20 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku