Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 23 Dalej »

Cliffhanger / Na krawędzi (1993)

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Cliffhanger / Na krawędzi (1993)
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 4,984
Reputacja: 328

12-01-2022, 09:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-01-2022, 09:30 przez misfit.)
Sprawdzałem te pierwsze 10 minut w HDR10 i więcej już mi się nie chciało. Ale tak, w ruchu u mnie była niezła rzeźnia, szczególnie na jednolitym tle nieba.
Włoskiemu wydaniu też daleko do ideału, ale ci co mają obie płytki twierdzą, że na HDR10 w ruchu blokowisko spowodowane kompresją jest wyraźnie mniej odczuwalne vs SC.

Na proju może to nie być aż tak dokuczliwe ze względu na dużo niższą jasność i trochę rozmiękczony obraz.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 2,916
Reputacja: 76

19-01-2022, 17:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2022, 19:23 przez pred895.)
Ok, dzięki za radę. Zaryzykowałem i zamówiłem wydanie francuskie, bo 10 euro za UHD + BD z remasterem to bardzo dobra cena. Taniej chyba nigdy nie było, no chyba że w jakiejś promce trzy za 30 itp, ale nigdy nie osobno. Zobaczymy jak to będzie się prezentowało w ruchu na Epsonie, bo weźmy takie Tremorsy  4k od Arrow wyglądały świetnie pod względem odwzorowania ziarna na wielkim ekranie. Jeśli będzie mnie wkurwiać ta pikseloza to najwyżej odpalę BD, które jest o niebo lepsze od tego starego DNR, które mi się kurzy na półce od dłuższego czasu.

EDIT: 19.01.22
Już po seansie, no i jeśli chodzi o projekcje na projektorze to nie ma aż takiej rzeźni. Jedynie gdzie piksele dają o sobie znać to chwilowe sekwencje z błękitnym niebem, których na szczęście nie jest za dużo a i tak trzeba wiedzieć czego się szuka. Na pewno dzieje się coś niepokojącego z kompresją podczas sekwencji z Leonem, który celuje z Uzi w Slaja na szczycie przy wyjściu z jaskini. Cała reszta filmu wygląda naprawdę imponująco począwszy od kozackiej sekwencji otwarcia ze wspinającym się Slajem, to jest dopiero kozak. Naprawdę to jest On i do końca wspina się na szczyt, czy tam gdzieś przechodzi jakieś sprytne cięcie na jakiegoś profesjonalnego alpinistę ? Cieszy fakt że ten film teraz wygląda tak jak być powinien. Jedynie co mnie trochę wybija z rytmu to wyedytowana pod R śmierć Traversa i egzekucja skoczków spadochronowych. Teraz jak już wiem jak to powinno wyglądać to niezgrabny montaż skutecznie wybija mnie z rytmu na tych sekwencjach. Ogólnie jestm bardzo zadowolony i od tej pory będę wracać tylko do tej wersji filmu.

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 6,912
Reputacja: 135

19-01-2022, 17:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2022, 17:49 przez Gieferg.)
Cytat:Naprawdę to jest On i do końca wspina się na szczyt, czy tam gdzieś przechodzi jakieś sprytne cięcie na jakiegoś profesjonalnego alpinistę ?

Stawiałbym, że jednak dublujący go Wolfgang Güllich albo Ron Kauk.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

19-01-2022, 19:22
Muszę w najbliższym czasie odpalić tę scenę z komentarzem Slaja i reżysera, wtedy wszystko się wyjaśni Smile

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline TeenWolf
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 3

19-01-2022, 22:09
Kto jeszcze myśli o kupnie wydania UHD, naprawdę polecam wydanie amerykańskie od Sony Pictures. Dźwięk świetny - Dolby Atmos robi swoje. Wydanie od Studio Canal pod tym względem nie umywa się do Sony.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

19-01-2022, 22:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2022, 22:50 przez pred895.)
Pod względem DNR w niektórych sekwencjach wydanie od Sony też się nie umywa do SC Tongue

BTW. kolejna pocięta scena >>

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2022 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku