Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Co się dzieje z polskim rynkiem nośników fizycznych?

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Co się dzieje z polskim rynkiem nośników fizycznych?
Offline lovelybones
Użytkownik
Liczba postów: 247
Reputacja: 3

14-05-2022, 17:35
(14-05-2022, 11:07)funditto napisał(a):  Mam nadzieję, że będą wydawać do końca następnego roku, bo chciałbym jeszcze dorzucić do kolekcji filmy: Astral,
Buzz Astral? Przecież Disney nie wydaje już animacji w PL.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

14-05-2022, 19:38
Eh, zapomniałem o tym :/ Czyli jest jeszcze gorzej niż mi się wydawało, a czy chociaż za granicą któraś z ostatnich animacji Disneya ma język polski ?

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

14-05-2022, 20:58
(14-05-2022, 13:46)misfit napisał(a):  niezależni dystrybutorzy to głównie chałupnicza amatorka, która tylko patrzy jak najniższym kosztem coś wypuścić, nie zważająć na zawartość i to nie może się inaczej skończyć jak wtopą finansową
Chciałbym z tego miejsca serdecznie pozdrowić Studio N Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

14-05-2022, 22:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2022, 22:16 przez misfit.)
Czy ja wiem czy do tego opisu pasuje akurat Studio N ? Myślę, że znalazłoby się co najmniej kilku zdecydowanie lepszych kandydatów Smile
"N" to bardziej przypadek jak dysponując całkiem spoko budżetem można doprowadzić do sporej ilości dziwnych i niezrozumiałych decyzji. Ale póki co są jednym z dwóch niezależnych dystrybutorów, który zdecydował się coś wydać na UHD w naszym pięknym kraju, więc ja tam ich źle nie wspominam... Wink
Szkoda tylko, że póki co pary starczyło na jeden film.

Odpowiedz
Offline malpka
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

14-05-2022, 23:20
Aż założyłem konto by dodać coś od siebie. Dwa przykłady, oba sprzed wielu lat ale jakże aktualne.

1. TIM Film Studio wiele lat temu ku uciesze fanów zapowiedział wydanie Battlestar Galactica na DVD. Sprzedaż pierwszego sezonu okazała się dużym sukcesem którego nawet dystrybutor nie przewidział. Wydano więc drugi. Sprzedaż okazała się być większa niż sezonu pierwszego. Słupki sprzedaży przekroczyły założenia i plany tejże. Ku zdumieniu fanów TIM wydał oświadczenie w którym można było przeczytać że pomimo świetnej sprzedaży, większej niż zakładali, ilość sprzedanych kopii drugiego sezonu była zbyt mała by było warto wydać kolejne dwa sezony. O dziwo wydali BSG The Plan i oba sezony Caprici.

2. Około 12-13 lat temu można u nas było kupić Kompanię Braci na DVD w cenie ok 300zł. Identyczne wydanie w tym samym czasie kupiłem na brytyjskim Amazonie płacąc 60zł z darmową wysyłką.

Ktoś powie że to stare dzieje i dotyczą DVD. Nie prawda. Czasy się zmieniły, nastały czasy BD i 4K ale ich praktyki pozostały bez zmian i jeszcze się dziwią że ludzie nie kupują.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

15-05-2022, 06:53
(14-05-2022, 23:20)malpka napisał(a):  oba sezony Caprici
To Caprica miała dwa sezony? I drugi jeszcze wydany w Polsce? Proszę o źródła, linki do ofert.

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 727
Reputacja: 12

15-05-2022, 07:11
Generalnie od kilku lat robię zakupy na zachodzie i szczerze mówiąc zupełnie nie interesuje mnie nasz grajdołek z wydawcami, którzy albo walą absurdalne ceny i szukają jelonków, albo sprzedają „golasy” za chorą ilość monet.Dziękuje Wink

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

15-05-2022, 07:27
(14-05-2022, 23:20)malpka napisał(a):  2. Około 12-13 lat temu można u nas było kupić Kompanię Braci na DVD w cenie ok 300zł. Identyczne wydanie w tym samym czasie kupiłem na brytyjskim Amazonie płacąc 60zł z darmową wysyłką.

Na BD było podobnie. Ale w tym wypadku to nawet nie ta cena vs zagranica boli najbardziej, lecz skandaliczne tłumaczenie polskich napisów, tak jakby ktoś się posiłkował googlowym translatorem Big Grin Pomijam już nawet to, że części kwestii dialogowych w ogóle nie przetłumaczono na polski.

Odpowiedz
Offline malpka
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

15-05-2022, 11:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2022, 11:36 przez malpka.)
(15-05-2022, 06:53)Marioo napisał(a):  
(14-05-2022, 23:20)malpka napisał(a):  oba sezony Caprici
To Caprica miała dwa sezony? I drugi jeszcze wydany w Polsce? Proszę o źródła, linki do ofert.

Caprica miała najdziwniejszy plan wydawniczy w dziejach. Oryginalny, rozszerzony pilot został wydany na DVD 29 kwietnia 2009. Na premierę pierwszego sezonu w SiFi trzeba było czekać prawie rok. W tym czasie ludzie praktycznie zapomnieli o serialu. W okresie 22 stycznia - 26 marca 2010 został ponownie wyemitowany dwu częściowy pilot (wycięto sceny erotycznie które miały miejsce w klubie, ta sama wersja pilota znajduje się na DVD) i kolejne 8 odcinków. Premiera sezonu drugiego, lub jak kto woli sezonu 1.5, miała miejsce 5 października 2010.
U nas całość została wydana w jednym zbiorczym wydaniu.

Być może wprowadziłem kogoś w błąd pisząc o dwóch sezonach lecz trzeba pamiętać że w owym czasie nie było pojęć sezon 1.5 lub 3.5. Nie dzielono sezonów tak jak robi się to obecnie. Dlatego dla mnie i innych którzy oglądali serial w tamtych czasach Caprica zawsze miała, ma i będzie mieć dwa sezony.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-05-2022, 14:32
(14-05-2022, 20:58)fire_caves napisał(a):  
(14-05-2022, 13:46)misfit napisał(a):  niezależni dystrybutorzy to głównie chałupnicza amatorka, która tylko patrzy jak najniższym kosztem coś wypuścić, nie zważająć na zawartość i to nie może się inaczej skończyć jak wtopą finansową
Chciałbym z tego miejsca serdecznie pozdrowić Studio N Wink
Skoro cena "gołego" i nienajlepszego polskiego wydania T2 na blurayu na alledrogo przekraczała 500 pln to ja się nie dziwię, że znalazła się jakaś firma krzak która wykorzystała zapał konsumentów do płacenia kroci za bylejakość Wink

Taka ciekawostka: czytniki i ebooki już od wielu lat nie mogą wyprzeć papierowych książek i stacjonarnych księgarń (mimo jakże licznych zapowiedzi znawców branży!) a streamingowi udało się szybko zmieść z powierzchni ziemi stacjonarne wypożyczalnie i znacznie ograniczyć sprzedaż nośników fizycznych Wink

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku