Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection

Strony (24): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
Columbia Classics Collection / Sony Pictures Classics Collection
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

17-07-2024, 17:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2024, 18:01 przez Ash-9001.)
Ja bym od razu kupił The Age of Innocence gdyby wyszedł w zwykłym wydaniu. W teorii ten film w 4K i Dolby Vision powinien wyglądać przepięknie. Ehhh, no nic, trzeba czekać. Może za dwa lata wyjdzie w zwykłej wersji (czyli w steelbooku za 2 stówki Tongue )

Tęsknię za czasami DVD gdzie był dużo większy wybór. Mogłeś sobie kupić edycję kolekcjonerską albo zwykłą, a obie przeważnie wychodziły w tym samym czasie. A teraz wszystko jest edycją kolekcjonerską. Dystrybutorzy zarabiali by na mnie dużo więcej gdyby wypuszczali zwyklaki 4K Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

17-07-2024, 18:32
Dla chcącego nic trudnego. Niedługo po pojawieniu się Vol. 5 na ebay, itp. bez problemu znajdziesz oferty sprzedaży każdego z filmów osobno od Januszy biznesu. Na forach typu blu-ray.com łatwiej o dobry deal - w ten sposób np. kupiłem za dobre pieniądze od jednego z userów Biegnij Lola, biegnij czy Orlando z zestawu Sony Pictures Classics Collection.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

17-07-2024, 19:02
Niestety chyba jestem za leniwy na takie łowy Wink Ale kiedyś szukałem tak Starman'a na ebay. Wyskoczyły oferty od 50$ do 100$ i jedna w okolicach 20$. Już myślałem, że ustrzeliłem deal życia... i dopiero po chwili dokładnie przeczytałem, że chodzi o sam slipcover Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

17-07-2024, 19:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2024, 19:33 przez misfit.)
Dlatego mówię, najlepiej szukać na forach. Nawet u nas czasami znajdziesz indywidualne oferty na filmy z CCC, np. popytaj sydney33 czy nie będzie znów czegoś sprzedawał z Vol.5 Wink
https://forum.filmozercy.com/watek-departament-sprzedazy?pid=106155#pid106155

Można też zebrać się w kilku chłopa tak aby każdy znalazł dla siebie interesujący kąsek z danego zestawu. Średnio wyjdzie ile - 100-120zł za film, a z czasem wyjdzie jeszcze mniej. Jak Mefisto chciał dać 150zł za On The Waterfront od Criteriona na BD w transferze sprzed kilkunastu lat to myślę, że od razu by się pisał na 4K, nawet w nieco większych pieniążkach (chyba będzie na trzech dyskach UHD, a dwóch to bankowo + 1 BD) Wink Big Grin Big Grin

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

17-07-2024, 21:44
Stąpasz po cienkim lodzie, przyjacielu Tongue

Nie bardzo wiem, co ma wiek transferu, skoro jest to dokładnie ten sam, który wykorzystują teraz. Poza tym Criterion to digipack, dodatki oraz książeczka. No i kosztuje w przybliżeniu 130 zł.
Jak dla mnie te zestawy są nawet w porządku, pomijając jakiś mniej lub bardziej trafiony dobór poszczególnych tytułów. Ale kloc to straszny, jak dla mnie na wyrost. Z kolei kupowanie potem wyjętych z niego płytek od Januszy biznesu ma średni urok, nawet jeśli ekonomicznie jest to bardziej opłacalne - wiem, bo przerabiałem.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-07-2024, 07:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2024, 07:43 przez misfit.)
(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a):  Stąpasz po cienkim lodzie, przyjacielu Tongue

Big Grin

(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a):  Nie bardzo wiem, co ma wiek transferu, skoro jest to dokładnie ten sam, który wykorzystują teraz.

Nie byłbym tego taki pewien, o tym przekonamy się w październiku. Ale nawet jeśli założymy, że wydanie UHD będzie bazować na tym samym skanie 4K co dotychczasowe BD, to wyższa rozdziałka, lepsze kodowanie i HDR z całą pewnością zrobią swoje. Poza tym mnie tam rybka, ale będzie też Atmos, którego u Criteriona nie uświadczysz.

(17-07-2024, 21:44)Mefisto napisał(a):  Poza tym Criterion to digipack, dodatki oraz książeczka. No i kosztuje w przybliżeniu 130 zł.

Na UHD będą także trzy wersje AR, a pod względem reszty dodatków wygląda mi na lekką przewagę u Sony.
Z 23% vat i wliczonymi kosztami wysyłki Criterion wychodzi mi £29.33, tj. 150 zł. Ale mniejsza z tym czy 130 zł czy 150 zł - gdybyś miał do wyboru Criteriona BD lub Sony UHD w niższej lub podobnej cenie to serio musiałbyś się zastanowić co wybrać, bo digipack i książeczka? Nie załamuj mnie. Poza tym w CCC też jest książeczka Wink

EDIT: Mała poprawka co do dodatków. Większość z nich będzie się pokrywać pomiędzy Criterionem, a nowym Sony, z tą różnicą, że u Criteriona nie będzie:
- “Budd Schulberg: A Righteous Indignation” featurette
- “Boris Kaufman: A Vision Beyond Borders” featurette

Z kolei u Sony, wg. obecnej wiedzy nie będzie:
- Elia Kazan: An Outsider" 1982 documentary
- "I'm Standing Over Here Now" documentary
- Interview with author James T. Fisher
- Visual essay on Leonard Bernstein's score

Więc mogę się zgodzić, że Criterion może mieć tutaj dla kogoś jednak przewagę. Pod każdym innym względem lepsze będzie Sony - żeby nie było niejasności, chodzi mi o płyty i ich zawartość.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

18-07-2024, 08:23
Atmos w opartym na dialogach filmie z 1954 roku na pewno będzie zrywać czapki z głów Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-07-2024, 08:55
Nie wykluczam, że tak będzie Wink ale o tym przekonam się dopiero na drugim seansie. Przy pierwszym poleci Mono, którego niestety nie mam na moim BD od Sony. Ale za to miałem znacznie dla mnie lepszą komprechę niż u Criteriona.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

18-07-2024, 16:03
(18-07-2024, 07:40)misfit napisał(a):  Pod każdym innym względem lepsze będzie Sony

Czyli najlepiej kupić po prostu oba, skoro jedno i tak jest dostępne jedynie w pakiecie Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

19-07-2024, 22:16
Nie mam nic przeciwko z zakupem obu wydań i jeśli natknę się na dobrą cenę 4K (indywidualnie) to dam znać.

BTW wychodzi na to, że jednak będzie to świeżutka rekonstrukcja, która kilka miesięcy temu była wyświetlana w wybranych kinach z okazji 70. rocznicy filmu.
https://theartsshelf.com/2024/04/05/new-4k-restoration-of-on-the-waterfront-released-back-in-cinemas-to-celebrate-the-films-70th-anniversary/

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku