Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Seriale
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Dekalog

Strony (15): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Dekalog
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

15-11-2016, 11:48
(15-11-2016, 10:20)misfit napisał(a):  Niestety nie pierwszy raz zdarzają się tego typu niesprawidliwe oceny w odniesieniu do wydań Arrow i wytykanie błędów, których nie ma i można sądzić, że są to celowe działania mające promować "swoich".

No tak, serwis blu-ray.com jest amerykański. Wszytko się zgadza.

(15-11-2016, 10:20)misfit napisał(a):  Na razie tak pobieżnie sprawdzałem losowo wybrane sceny, porównywałem też obraz do tego zwiastuna ponad ~200 Mb i jest świetnie,

W takim razie jestem spokojny i już się nie mogę doczekać.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

15-11-2016, 11:51
Może warto ich "naprostować" w kwestii tego dźwięku stosownym komentarzem/recenzją użytkownika.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor

16-11-2016, 10:57
Uff, po tygodniu od daty wysyłki (9.11) przyszedł dziś do mnie "Dekalog" z zavvi. Na szczęście wszytko z wydaniem w porządku - box zapakowany był w kartonowe pudełko, a do tego w środku umieszczony był wypełniacz w postaci poduszek powietrznych.
Nie wiem jak teraz pakuje takie edycje brytyjski amazon ale tym razem konkurent stanął na wysokości zadania: solidnie zabezpieczona przesyłka i szybki czas dostarczenia.
Przypominam, że "Dekalog" nadal jest dostępny na zavvi w cenie 45,99 GBP a z kodem ZAVWEL54 (-10%) wychodzi 41,39 GBP.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

16-11-2016, 14:55
Dobrze słyszeć, że zavvi się postarało z pakowaniem. Pudełko zbiorcze jest stosunkowo twarde więc nawet bez jakiegoś specjalnego zabezpieczenia powinno być ok, nie licząc ekstremalnych sytuacji gdyby ktoś chciał naszą przesyłką pograć sobie w piłkę, itd. Wink

Za mną dwa odcinki - jedyne do czego mogę się doczepić to w niektórych ujęciach przydałoby się nieco więcej detali w ciemnych partiach obrazu, ale pod tym względem i tak jest spora poprawa w stosunku do wersji przed rekonstrukcją (jak i wydania TVP na BD, szczególnie odcinki I i VI) gdzie jest sporo większa "ciemnica" w stosunku do Arrow/Criteriona w tych niektórych fragmentach.

Jeden minus - teraz wpadka z I jest dużo bardziej dostrzegalna Wink Big Grin

[Obrazek: dekal.png]

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor

16-11-2016, 17:06
Wpadka - chodzi o czubek głowy, który jest widoczny za pałeczkami do uszu? Czyżby to był sam reżyser a może ktoś inny z obsługi technicznej?

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 93
Reputacja: 5

16-11-2016, 21:42
(16-11-2016, 10:57)Mister Tadeo napisał(a):  Przypominam, że "Dekalog" nadal jest dostępny na zavvi w cenie 45,99 GBP a z kodem ZAVWEL54 (-10%) wychodzi 41,39 GBP.
Aby kod zadziałał trzeba jeszcze przed jego wpisaniem kliknąć w ten link. Wpisanie kodu wyrzucało mi błąd, więc zacząłem szukać info o kodzie w sieci i znalazłem ten link na forum hidefninja. Po przeprocesowaniu zamówienia wyskoczył mi jeszcze jakiś komunikat o vocherze na 16 funtów, ale przeniosło mnie na jakąś pustą stronę, więc nie wiem czy coś z tego będzie.

Nie planowałem tego zakupu ale skoro to ostatni dzwonek na poprawne wydanie w rozsądnej cenie...

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor

16-11-2016, 22:03
(16-11-2016, 21:42)adi90a napisał(a):  Aby kod zadziałał trzeba jeszcze przed jego wpisaniem kliknąć w ten link.

Tak, zgadza się. Było już o tym nieraz na Forum w temacie o kodach rabatowych - uznałem więc, że nie ma sensu o tym wspominać bo pewnie wszyscy już wiedzą.

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

17-11-2016, 06:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2016, 06:24 przez meaner.)
(16-11-2016, 21:42)adi90a napisał(a):  Po przeprocesowaniu zamówienia wyskoczył mi jeszcze jakiś komunikat o vocherze na 16 funtów, ale przeniosło mnie na jakąś pustą stronę, więc nie wiem czy coś z tego będzie.

Na stronie potwierdzającej zamówienie po prawej stronie miałeś link do strony z tym voucherem. Ale wg. mnie trochę podejrzana ta strona szczególnie, że trzeba na niej podać numer karty. :/

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

17-11-2016, 14:01
Czy "Przejście podziemne" oraz "Krótki dzień pracy" są w materiałach dodatkowych faktycznie w HD, a jeśli tak czy to bardziej digitalizacja czy też rekonstrukcja? Super gdyby ktoś miał możliwość wrzucenia z nich screenów.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

17-11-2016, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2016, 14:38 przez misfit.)
Na blu-ray.com masz screeny -> http://www.blu-ray.com/movies/Dekalog-and-Other-Television-Works-Blu-ray/159819/#Screenshots

Cytat:Screenshots 6 — 9 are from Pedestrian Subway

Screenshots 10 — 13 are from Still Alive

Screenshots 14 — 17 are from First Love

Screenshots 18 — 21 are from KKTV

Screenshots 22 — 25 are from Personnel

Screenshots 26 — 27 are from Tony Rayns on 'Dekalog' (Only two screenshots are included since aside from talking head segments and a few interstitial stills, the bulk of the documentary simply features clips from Dekalog )

Screenshots 28 — 31 are from Calm

Screenshots 32 — 35 are from Short Working Day

Screenshots 36 — 40 provide main menu shots of all five discs in the set, so that those interested can see what's on each disc, as well as read the summaries Arrow has provided for the offerings.

Oba filmy są zapisane w 1080i 25fps. Przejście podziemne wygląda dość przeciętnie, Krótki dzień pracy w miarę ok, ale w obu przypadkach niemal cały czas są widoczne zabrudzenia taśmy filmowej. Tak więc rekonstrukcja to raczej nie jest Smile

Arrow napisał, że zrobili 3000 sztuk, na zavvi ponoć niewiele już go zostało, na amazonie z kolei nie powinno go zabraknąć jeszcze przez jakiś czas.
Łapcie ode mnie kodzik jednorazowy na zavvi -20% Kto pierwszy ten lepszy.

10518-0B17-4F07

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku