Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Disney

Strony (17): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 17 Dalej »

Opcje tematu
Disney
Offline radef
Redaktor
Liczba postów: 144
Reputacja: 2

27-12-2018, 23:21
(27-12-2018, 22:16)lis22 napisał(a):  wczoraj byłem na "Mary Poppins Returns" i film bardzo mi się podobał ale obawiam się, że zbyt wiele czasu zwlekali z kontynuacją i film nie zarobi tyle, ile chciałby Disney, a co za tym idzie, i ten film może mieć u nas problemy z wersją Blu-Ray ...
Nad Mary Poppins i Kubusiem to jakieś fatum krąży.
"Krzysiu, gdzie jesteś" tak samo jak każdy wcześniejszy film z Kubusiem wyszedł u nas tylko na DVD, choć w Polsce filmy z tej franczyzy radzą sobie bardzo dobrze ("Krzysiu" miał w Polsce 5. europejski wynik tuż za Francją, Niemcami, Rosją i UK).
Natomiast oryginalna "Mary Poppins" nie wyszła u nas na Blu-Ray, co było dziwne, ponieważ wówczas Disney jeszcze wydawał reedycje BD na polski rynek, a płyta była przez chwilę zapowiedziana przez Cdp.pl. Natomiast "Ratując pana Banksa", które było totalną porażką w polskich kinach wyszło na Blu-Ray na bardzo dziwnej edycji skierowanej tylko do Polski i Rosji.
Ale co ja mam powiedzieć? Obserwuje Disneya od lat i nie widzę w ich działaniach sensu. W Polsce wydano na BD "Miecz w kamieniu", "Bernarda i Biankę" czy "Lisa i psa" (jakby co, nic do tych filmów nie mam, sam wszystkie mam), natomiast mające znacznie większy potencjał komercyjny "Atlantyda", "Lilo i Stich" (szczególnie!) czy "Nowe szaty króla" nie trafiły na niebieski krążek.
Jakby co - dziwne (nie)wydawanie płyt przez Disneya dotyczy chyba każdego rynku, poza USA. 3. zestaw krótkometrażówek Pixara w Europie trafił na DVD, a nowe wydanie "Śpiącej królewny" pojawiło się tylko w Ameryce i... Rosji.
Zastanawia mnie co będzie jak Disney przejmie Foxa. Czy nagle filmu Foxa będą (nie)wydawane jak filmy Disneya? A może Fox (jako spółka Disneya) przejmie dział dystrybucji Disneya?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

05-01-2019, 13:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2019, 14:01 przez Daras.)
A niech tam, przyznam się, że z wiekiem dziecinnieję. Blush Z myślą o świętach kupiłem klika płytek z klasycznymi kreskówkami Disneya (dałem się skusić żonie). Zrobiłem po dobrym drinku, następnie odpaliłem na projektorze „Królewnę śnieżkę i siedmiu krasnoludków” (1937). Kurczę, po latach to się naprawdę dobrze ogląda. Niektórzy mieli zastrzeżenia do wspomnianej animacji, lecz w mojej ocenie jest ona na najwyższym poziomie!

Hej Ho chyba rozbrzmiało we wszystkich językach świata. Smile
https://www.youtube.com/watch?v=uz8lH8Jw6DU

Czarne pasy oryginalnego formatu 4:3 można było uzupełnić gustownymi malunkami. Ta opcja ma nazwę, ale uciekła mi ona z głowy.

Pierwsze produkcje Disneya szczerze polecam, i to nie tylko młodym widzom. Przesłanie mistrza nadal jest aktualne...

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

05-01-2019, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2019, 14:52 przez Gieferg.)
Nie znoszę tego uzupełniania pasów 4:3. Cholerstwo po seansie zostaje na ekranie telewizora. Na szczęście nie mam żadnego wydania tak potraktowanego.

Daras napisał(a):A niech tam, przyznam się, że z wiekiem dziecinnieję.

Nie widzę nic dziecinnego w oglądaniu animacji, o ile tylko nie są to jakieś rzeczy robione typowo pod 2-3 latków.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

05-01-2019, 15:08
A ja bardzo lubię bajki Disney'a Smile Raz w roku "Księga dżungli", "Król lew" i "Oliver i spółka" są przeze mnie oglądane Smile I jest to niezmienne od lat hohoho, gdy córka miała 4-5 lat Big Grin Świetna zabawa, polecam Cool

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

05-01-2019, 15:18
@ Gieferg Serio? Mam plazmę wiec zawsze się tego obawiałem. Zwłaszcza, że loga czasem zostawały. Ale przeleciało przez nią grube SETKI odcinków seriali w 4:3 i nic.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

05-01-2019, 15:40
Ale nie mówimy o normalnym 4:3 gdzie masz tylko czarne pasy, tylko o czymś takim jak tu:
https://www.blu-ray.com/movies/screenshot.php?movieid=3155&position=3

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

05-01-2019, 17:32
Ała... nawet nie wiedziałem, że tak można :|

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

07-01-2019, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2019, 14:06 przez Daras.)
(05-01-2019, 15:40)Gieferg napisał(a):  Ale nie mówimy o normalnym 4:3 gdzie masz tylko czarne pasy, tylko o czymś takim jak tu:
https://www.blu-ray.com/movies/screenshot.php?movieid=3155&position=3

Na podanym przez Ciebie przykładzie faktycznie wygląda to kiepsko. Natomiast w przypadku kreskówek Disneya autorem malunków był jakiś spec od tych spraw, tym samym kolorowe paski nie przeszkadzały (starannie dobrane barwy oraz motywy). Rzeczona funkcja stanowi ciekawą alternatywą pod projekcje dla szerszej klienteli, która nie ogarnia tematów dotyczących OAR / AR.

EDIT:
Zapomniałem. W płytach Disneya ten bajer można wyłączyć i widzieć tylko natywne 4:3.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

07-01-2019, 15:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2019, 15:19 przez Gieferg.)
Jakiś przykład takiej płyty?

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

07-01-2019, 22:02
Tytuł podałem wyżej. Teraz jestem w podróży, ale jutro postaram się potwierdzić włączanie / wyłączanie funkcj.

Odpowiedz
Strony (17): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 17 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku