Myślicie, że jest szansa na nowe mastery (o 4k nawet nie wspominam) starych akcyjniaków z lat 90.? Mam tu na myśli Twierdzę, Crimson tide, Con air, etc., itd. Zastanawiam się właśnie nad kupnem tego drugiego, bo do tej pory jakoś nie trafił do kolekcji. Master z 2008 roku i z jednej strony oceny za obraz wysokie wszędzie, a z drugiej od samych screenów bolą mnie zęby, bo to już poniżej obecnych standardów. Ale cholera wie, czy to zaraz w ogóle nie zniknie ze sprzedaży.
Disney
|
13-04-2022, 19:16
Część już doczekała się remasterów, jak np. wspomniany przez Ciebie Con Air, ale póki co dostępne są tylko w streamingu. Ogólnie już w zeszłym roku było info, że te klasyki Bruckheimera z lat 80 i 90 doczekają się remasterów w 4K, ale czy coś z tego trafi na nośniki to czas pokaże. Tak swoją drogą to jakim cudem nigdy nie wyhaczyłeś tego pakietu ? ![]() ![]()
13-04-2022, 19:29
(13-04-2022, 19:16)misfit napisał(a): Tak swoją drogą to jakim cudem nigdy nie wyhaczyłeś tego pakietu ? Takim, że posiadam oddzielnie 4 inne filmy z tego pakietu, a 2 mnie niezbyt interesują (choć w sumie może wrócę kiedyś do Pearl Harbor dla samej sceny ataku). To zostawia dwie pozycje, przy czym Con Air ma tragiczny transfer, więc też nigdy go nie kupiłem.
To wiele wyjaśnia... Jutro przypomnę sobie płytę Crimson Tide to Ci napiszę jak to się prezentuje w ruchu. EDIT: Ok, zerknąłem tak pobieżnie i jest to taki przeciętniak jak większość transferów z tamtego okresu. Brak wosku, ale tu i tam są obecne przepalenia w jasnych partiach obrazu + szczegółowość obrazu mogłaby być lepsza. Ziarno jest obecne, ale jego wyglądowi daleko do dzisiejszych remasterów ze skanu 4K. Dość sporo zanieczyszczeń obrazu w postaci białych i czarnych kropek + czasami jakiś większy paproch się pojawi, ale głównie rzuca się to w oczy w jasnych scenach, których jest stosunkowo niewiele w filmie. Dwie dyszki można dać jeśli obawiasz się, że wkrótce film może stać się niedostępny i dajesz małe szanse, że Disney kiedyś wyda remastera na UHD BD.
14-04-2022, 15:58
No i co - pewnie chciałbyś kolejnego punkcika do reputacji? :> Dzięki. Inna sprawa, że po dwie dyszki to bynajmniej nie chodzi. Jak kupię, to pewnie pojawi się info o remasterze ![]()
No ja dałem jakieś 6 pln, ale to taki urok pakietów ![]() W osobnym wydaniu to pewnie jakaś multi promocja u Niemców lub amazon.es (w listopadzie był za 4 eur, w styczniu - 5 eur), jeśli nie straszna ci okładka ![]() No i czeski Krvavý příliv, ale tutaj jeśli wierzyć specyfikacji to gdzieś bezstratne audio wywiało.
14-04-2022, 17:10
Nie no, audio też ma znaczenie jakby nie patrzeć - szczególnie w tym przypadku.
31-01-2023, 02:33
Mill Creek przejmuje katalog Disneya - czyli można się zapewne spodziewać wielu przeciętnych, gołych wydań, a nawet i "pakietów" stłamszonych na jednej płycie. ![]()
31-01-2023, 07:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2023, 07:39 przez fire_caves.)
Warto wspomnieć, że wydawać będą tylko DVD i BD a ponadto czytałem na digitalbits, że filmy będą z już istniejących transferów. Czyli to będą re-releasy tego co już wydano.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |