(04-11-2021, 14:10)MiMiK napisał(a): Sorry ale wystarczy przejść się do najbliższego sklepu RTV i posłuchać jak to brzmi i wyrobić sobie opinie.
Tak właśnie robią domorośli spece i ludzie, którzy nie mają pojęcia, o czym mówią lub piszą. Powodzenia przy następnych zakupach i nie ma za co :-)
Lubię, lub jestem zmuszony do eksperymentowania ze sprzętem. Miałem dwa Oledy 55" i 65", miałem Oppo 203 i niezłe nagłośnienie. Pół roku temu sprzedałem Oled 65" za 3 tyś i kupiłem Qled 8K za 10 tyś. Czy to dla Ciebie również jest nieekonomiczne? Kogo obchodzi, co dla Ciebie jest opłacalne, a co nie? Czy jestem zadowolony z Qleda? Nie, i za pół roku sprzedam go za 30-40% wartości i kupię ponownie Oled, ale tym razem 77". Oczywiście nie patrząc na cenę, nie czekając na promocje, nie jedząc przez te pół roku chleba z dżemem i popijając to ciepłą wodą. Po prostu kupię, taki kaprys. Soundbar, jeśli wyjdzie coś lepszego, również za parę złotych sprzedam i kupię nowy. I właściwie, zrobię to tylko z jednego powodu- bo tak mi pasuje i tak chcę :-) A kończąc tą nierówną walkę, chciałbym zobaczyć te wszystkie "dedykowane" zestawy :-) Ja akurat mam porównanie do różnych zestawów głośników, amplitunerów. A ty, widziałeś na oczy lub słuchałeś soundbara, którego mam? Of course, nie. Ale jak większość Polaków, znasz się na fizyce, na nagłośnieniu i na marketingu. :-) Please...