Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Dźwięk przestrzenny

Ankieta: W jakim systemie dźwięku oglądasz filmy (przy założeniu dostępności takiej liczby kanałów na ścieżce dźwiękowej)?
Stereo
5.1
7.1
niestandardowo
nie interesuje mnie dźwięk
[Wyniki ankiety]

Strony (35): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 ... 35 Dalej »

Opcje tematu
Dźwięk przestrzenny
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

02-07-2024, 22:33
(02-07-2024, 22:18)pred895 napisał(a):  "W tej chwili czas realizacji zgłoszeń płatnych/pogwarancyjnych wynosi około 1,5 miesiąca od daty przyjęcia sprzętu do serwisu."

Ja taki okres oczekiwania od Horna miałem nawet przy naprawie w ramach gwarancji, z tym, że było to kilkanaście lat temu. Od tamtego czasu nigdy więcej nie kupiłem Denona z polskiej dystrybucji.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

03-07-2024, 16:23
Pred napisał:
Trzymać kciuki, bo przeraża mnie tylko jedna rzecz >>
"W tej chwili czas realizacji zgłoszeń płatnych/pogwarancyjnych wynosi około 1,5 miesiąca od daty przyjęcia sprzętu do serwisu."

Rozumiem Twoje przerażenie. Też nie lubię jak mi siada sprzęt i nikomu tego nie życzę.
Na takie sytuacje trzymam w szafie (raczej) budżetowy zestaw 5.1, który podczas ewentualnych napraw / wymian tego co stoi, zapewnia mi kino domowe.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

04-07-2024, 10:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2024, 17:33 przez pred895.)
Tak więc waliłem się wczoraj z przeorganizowaniem okablowania przez bite 4 godziny. Najwięcej czasu zajął mi proces odłączenia wszystkiego, odkurzenia i spięcia kabli  trytytkiami w odpowiednej kolejności. Zrobiłem dodatkowe otwory w półce medialnej ( jeden na kabel zasilający , drugi na złącza HDMI a trzeci na przewody audio), bo do tej pory wstyd przyznać wszystko było wciśnięte w jedną wąską dziurę... Każdy kabel został odłączony , wyczyszczony a w przypadku audio na nowo zarobiony. Przyznam że nie spodziewałem tego jak fajnie prezentują się te wtyki bananowe. Ryzyko wypięcia i ewentualnego spięcia spadaja do zera, no i wygląda to bardzo estetycznie. Na razie zamontowałem je do testów na przednie kolumny, ale docelowo zainstaluje je przynajmniej na wtykach bezpośrednich z ampli.  Tak więc na ten moment wszystko działa, ale odczekam jeszcze kilka dni, aby nie popaść w samo zachwyt i znowu się zjebie...

[Obrazek: MEUGXMN_t.jpeg] [Obrazek: MEUGXMP_t.jpeg] [Obrazek: MEUGXMU_t.jpeg] [Obrazek: MEUGXMW_t.jpeg] [Obrazek: MEUGXMZ_t.jpeg] [Obrazek: MEUGXN1_t.jpeg]

Wtyki bananowe zakupiłem >> TUTAJ <<. Solidnie wykonane i fajnie się prezentują. Montowałem je do kabla audio 2x1.5 mm i pasują idealnie.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

04-07-2024, 10:34
Graty za akcję, 4 godziny i to tak chyba niezły wynikWink Oby działało!

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 654
Reputacja: 24

04-07-2024, 10:39
Super

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

04-07-2024, 23:29
Trzymam kciuki.
Jednak daj zna za kilka / kilkanaście* dni, że wszystko jest OK.

P.S,
Nawet kilkadziesiąt dni*. Wink

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

10-07-2024, 15:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2024, 15:14 przez pred895.)
Tak więc niestety problem powrócił i znowu zaczęło odcinać mi frontowe kolumny P i L. Postanowiłem zrobić reset fabryczny i już na samym starcie konfiguracji głośników znowu zaczął wariować, brzdękać co poskutkowało kolejnym odcięciem frontów. Na chwilę obecną podłączyłem pod niego dwie mniejsze kolumny zamiast tych dużych i jak zacznie je odcinać to już będzie na 100 % wina ampli. Mam w planach jeszcze go porządnie przedmuchać sprzężonym powietrzem i jak to już nie podziała to mam dwie opcje:

1. Zabawa z wysłaniem tego do serwisu ( pewnie sama wysyłka wyniesie jakieś 100 - 150 pln  w jedną stronę - 11 kg z oryginalnym kartonem ), następnie czekanie 1,5 miecha + ekspertyza na 150 pln a naprawa powyżej 1000 pln praktycznie mi się nie opłaca.
2. Kupno nowego Ampli - AVR-X2800H a stary sprzedać na OLX jako uszkodzony, aby zniwelować dodatkowe koszty.

EDIT:
[Obrazek: MEULANM_t.jpeg] [Obrazek: MEULANN_t.jpeg] [Obrazek: MEULANO_t.jpeg] [Obrazek: MEULANP_t.jpeg] [Obrazek: MEULANQ_t.jpeg] [Obrazek: MEULANR_t.jpeg] [Obrazek: MEULANS_t.jpeg] [Obrazek: MEULANT_t.jpeg] [Obrazek: MEULANU_t.jpeg]
Otworzyłem go i to zastałem w środku..., ale syf ja pier... Mimo przecierania, dość regularnie takie coś się tam na gromadziło, widocznie uroki posiadania psa i dwójki dzieci nie służą dla Jego... Tak, czy inaczej porządnie go przedmuchałem i wyczyściłem. Trzymać kciuki.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

10-07-2024, 23:42
No nieźle xD Natury nie oszukasz. Ale żeby przecieranie tylko? Jak żyję to każdy sprzęt elektroniczny się odkurza (oczywiście nie włączony), bo inaczej nie ma przebacz.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

11-07-2024, 09:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2024, 09:34 przez pred895.)
I swojego Panasa UB9000 też raz w miesiącu otwierasz i odkurzasz w środku ? Staram się dbać o swój sprzęt i odkurzam go dostępnymi sposobami, ale otwieranie i odkurzanie go od środka raczej liczy się z utratą gwarancji ( nie zawsze, ale istnieje takie zagrożenie ).Tutaj byłem w szoku, że aż taki syf się tam nazbierał i niestety po dokładnym wyczyszczeniu wada następnego dnia wróciła... Jednak będę zmuszony do zakupu nowego amplitunera, bo paraliż kina na 1,5 miesiąca z kosztami naprawy i wysyłki, które wyniosą 2/3 nowego sprzętu zupełnie mija się z celem..

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

11-07-2024, 13:22
LOL, jakie w środku? Z zewnątrz, pysiu, z zewnątrz Smile

Odpowiedz
Strony (35): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 ... 35 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku