Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Filmy podobne do ...

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Filmy podobne do ...
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

29-02-2020, 03:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-02-2020, 03:36 przez sebas.)
(28-02-2020, 18:52)Glaeken napisał(a):  Opisywałem ten problem w innym wątku ale nikt nie zaproponował innego rozwiązania.
Podaj proszę który to post.

(28-02-2020, 16:28)Dziel napisał(a):  Może Event Horizon? Co ja bym dał za wersję extended
To była taka wersja gdzieś już oficjalnie wydana? Na https://www.movie-censorship.com nie ma o tym wzmianki.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

29-02-2020, 19:26
(29-02-2020, 03:26)sebas napisał(a):  Podaj proszę który to post.
Teraz to i sam nie mogę znaleźć. Mniejsza z tym. Obejrzę na innym urządzeniu.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

29-02-2020, 21:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2020, 11:11 przez Ethan.)
Sunshine to bardziej Czas Apokalipsy w kosmosie. Strasznie niedoceniony film z przezywajacym wtedy najlepszy okres Murphym. Sunshine, Sniadanie na Plutonie i klasyczny juz Wiatr buszujacy w Jeczmieniu.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

26-03-2020, 13:02
@Glaeken
Mogę polecić świetne s-f - Captive-State. U nas wydane tylko na DVD przez Dasan.
[Obrazek: 49700767337_1f4e731a32_w.jpg]

Dodatkowo ciekawe s-f z Rosji - Attraction. Film trochę nierówny. Z jednej strony bardzo stara się upodobnić do amerykańskich superprodukcji (to są słabsze momenty), z drugiej prezentuje rosyjskie spojrzenie na s-f i właśnie wtedy robi się ciekawie.
[Obrazek: 49700791317_120e227c12_w.jpg]

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

26-03-2020, 14:24
(26-03-2020, 13:02)sebas napisał(a):  Mogę polecić świetne s-f - Captive-State. U nas wydane tylko na DVD przez Dasan.
Oglądałem. W PL film jest znany jako Rebelia (momentami uderzająco podobny do serialu sci fi Colony). Jest ciężko dostępny na całym świecie a nie tylko u nas a szkoda bo to całkiem niezłe sci-fi które chętnie dołączyłbym na półeczkę.

Ten ruski sci fi jest niestety jest słabiuteńki.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

26-03-2020, 16:14
@Glaeken
Captive State jest dostępny u Francuzów:
https://www.fnac.com/a13548098/Captive-State-Blu-ray-Ashton-Sanders-Blu-ray#omnsearchpos=1

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

26-03-2020, 17:16
Tak widziałem, dzięki ale nie chcę z francuską okładką.

Wysłane z Samsung Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

10-01-2021, 17:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2021, 17:42 przez sebas.)
Chyba ten wątek pasuje najlepiej do kontynuowania dyskusji zapoczątkowanej tutaj.

(08-01-2021, 21:28)Mister Tadeo napisał(a):  jeśli uściślę, że miały ogromny wpływ na policyjne kino akcji z lat 80-tych, będzie lepiej?
Tak, bo według mnie tymi scenami akcji mogły zainspirować przyszłych Twórców do pójścia w tym kierunku, jednakże za każdym razem po obejrzeniu "Francuskiego Łącznika", czy "Bullita" nie mam wrażenia , że obejrzałem film akcji. Ja bym określił je jako tzw. "kryminały" (tak to opisywano je kiedyś na VHS-ach samoróbkach). Istotą filmu pozostaje przedstawienie procesu prowadzenia śledztwa. Sceny akcji to jak dla mnie dodatek, wisienka na torcie. Oczywiście, to moje subiektywne zdanie.

(08-01-2021, 21:28)Mister Tadeo napisał(a):  odsetek akcyjniaków z tamtych czasów to opowieści o stróżach prawa, którzy też za nic mają wszelkie procedury, a robią co do nich należy
To ja też poproszę o tytuły, jako że bardzo lubię takie kino i może znasz filmy których jeszcze nie miałem okazję zobaczyć. Ja kojarzę jeszcze "The Seven-Ups"

(08-01-2021, 21:28)Mister Tadeo napisał(a):  Masz może inne propozycje tytułów, które mogły by posłużyć za przykłady - jak to ładnie ująłeś - protoplastów gatunku, o którym rozmawiamy?
Jak dla mnie kino akcji wywodzić się może równie dobrze z kina wojennego. Takie tytuły jak "Działa Navarony", "Tylko dla orłów", czy... "Złoto dla zuchwałych" to dobre przykłady takich tytułów, które zawierały już elementy typowe dla kina akcji. Zwłaszcza ten ostatni pasuje najlepiej. Mamy więc realia WWII, ale jednocześnie scenariusz umieszcza akcję w dużym oderwaniu od konkretnych działań na froncie (konkretnych wydarzeń historycznych). Fabuła jest fikcyjna i podporządkowana temu, żeby całość była widowiskowa. Oczywiście, musi być jakaś logika w tym wszystkim. Jak by jej nie było, nawiasem mówiąc, to też można by mówić o wojennym akcyjniaku, tyle że kiepskim. Była cała masa filmów w tej "konwencji", ale pamięta się o tych, które miały dobre, dopracowane scenariusze. I do nich z pewnością należy "Złoto dla zuchwałych".
Potem pojawiły się filmy takie jak "Rambo: Pierwsza Krew " (chociaż ją uważam ten film bardziej za dramat próbujący rozliczać spuściznę po Wietnamie, podobnie jak chociażby "Urodzony 4-tgo lipca"), "Dzikie Gęsi", "Niespotykane męstwo", Rambo II, "Commando", "Zaginiony w akcji", czy "Delta Force" (wytwórnia Cannon sporo tego typu filmików nakręciła). Oczywiście, nie wszystkie są dzisiaj klasykami.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

03-02-2021, 14:27
(03-02-2021, 09:07)Marioo napisał(a):  Przy okazji, szukam ostatnio podobnych filmów (oczywiście wydanych na blu), gdzie mamy żaglowce i akcja toczy się głównie na morzu. Co oprócz:
- Bounty (1935/1962/1984),
- Pan i władca: Na krańcu świata,
- 1492: Wyprawa do raju,
- Kolumb odkrywca,
- Nawiedzony okręt
??

Zainteresować Cię powinien film The Admiral (link do IMDB)
Dostępny przykładowo na włoskim amazonie:
https://www.amazon.it/gp/product/B07LD8VFGN/ref=ox_sc_saved_title_2?smid=A11IL2PNWYJU7H&psc=1
Można go kupić gdzie indziej, ale trzeba uważać jaka wersja jest oferowana. Ta na amazon.it jest zdaje się rozszerzona.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

03-02-2021, 14:47
Sztorm Ridleya Scotta - bardziej współczesny, ale spełnia wymagania

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku