Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

Ghostbusters / Pogromcy Duchów III

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Ghostbusters / Pogromcy Duchów III
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

23-06-2016, 18:58
Piosenka promująca nowych Pogromców duchów. Do oryginału nie ma nawet startu ale po ogólnym nastawieniu do tego filmu spodziewałem się czegoś gorszego.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline BartoszM
Nowy użytkownik
Liczba postów: 5
Reputacja: 0

29-06-2016, 13:21
Nie ocenia się książki po okładce, a filmu po trailerze. Chociaż fakt to nie wygląda dobrze. Sad

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-07-2016, 21:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2016, 21:19 przez Glaeken.)
Jestem świeżo po seansie nowego Ghostbusters i bawiłem się znakomicie - śmiałem się na całe kino co zdarza się dość rzadko. Zaskakująco udany reboot ostatnich lat (przykładowo: Dredd i Star Treki = udane, Robocop i Total Recall = nieudane). Dynamicznie, błyskotliwe dialogi i dowcipy. Nieco inne spojrzenie na łapaczy.. o pardon... łapaczki duchów... i szczerze powiedziawszy nie wiem czy nie lepsze od oryginału. Stare filmy trzymał głownie Bill Murray i świeżość - jak na tamte czasy - pomysłu, efekty i niektóre postacie (jak np.: gamoniowaty Rick Moranis). Tutaj natomiast wszystko trzyma się zgrabnej kupy, jest po kolei wyjaśniane i każda z bohaterek coś wnosi do filmu - jest inna i na swój sposób zabawna. Nie brakuje też smakowitych żarcików pod adresem starej serii Wink Chris Helmsworth jako kompletny idiota i odjechana Kate McKinnon to dwie perełki filmu. Lekkie letnie przebojowe kino. Chcę sequela ! - 7/10.

Epizodycznie wystąpili: Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Ernie Hudson a Andy Garcia gra burmistrza NY Wink

p.s.: trailer zdecydowanie nie pokazuje zbyt wiele a końcówka jest niezwykle przewidywalna ale to zupełnie w niczym nie przeszkadza.... radzę tez obejrzeć poprzednie części przed pójściem na seans Wink

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

02-08-2016, 23:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2016, 23:49 przez pred895.)
(15-07-2016, 21:18)Glaeken napisał(a):  szczerze powiedziawszy nie wiem czy nie lepsze od oryginału.

Dobra... przeczytałem to od początku do końca, a teraz oddaj mi jakieś 20 % kasy, którą dało ci Sony za pozytywną recenzje tego gluta( czy tam darmowy bilet na to gówno !!!)Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

03-08-2016, 09:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 09:21 przez Wolfman.)
Może dali mu darmowy zestaw klocków lego
[Obrazek: vhA1du8.jpg]

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

16-03-2020, 21:38
"Pogromcy duchów I i II (1984 - 1989)", to popkulturowy prawdziwie geekowski skarb, wręcz kamień milowy dla przygodowo-fantastycznego segmentu kina. Kilka dni temu obejrzałem sequel, a jakieś półtora miesiąca wstecz pierwszy z filmów z tego Uniwersum, i oba w jakości 4K na platformie streamingowej Netflixa. Obraz i dźwięk - i chwała Bogu za bardzo szybkie łącze internetowe i odbiornik, na którym oglądałem filmy: LG OLED E8 o przekątnej matrycy ekranu 65 cali - prezentowały się niewiarygodnie płynnie - mówiąc krótko, dla obu tytułów temperatura kolorów była odpowiednia, tak samo jasne, ciemne i nazwijmy to pstrokate odcienie, wypełnienia miały odpowiednią wartość. Nie było zbyt dużych zniekształceń, szumów, ziarna i innych efektów rozproszenia obrazu. Te filmy doświadczało się ponad granicami tego, co można sobie wyobrazić, jeśli chodzi o możliwości kina domowego. Cóż, było iście bombastycznie, tak jakbym wszedł w serce filmu, ustawił sobie stołek reżyserski w miejscu którejś z kamer i oglądał widowisko rozgrywające się na moich oczach! Dzisiaj z kolei spędzam czas na klimatycznym seansie "Godzilli" z 1998 roku - najlepszego dla mnie obrazu kinowego z Godzilloversum, jaki do tej pory widziałem, przebijający praojca tego Uniwersum: "Godzillę" z 1954 roku. Projekcja klasyku z Matthew Broderickiem i Jean Reno w rolach głównych, ponownie za pośrednictwem Netflixa... Ponownie w jakości 4K, i możliwe, że w stosunku wyświetlanego obrazu: 16:9 - cały ekran zapełniony płynnym obrazem, od krawędzi do krawędzi, z zachowaniem proporcji i detali doświadczanego widowiska! I to jest to!

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

23-04-2020, 20:43
Dla zbierających wszelkiego rodzaju making ofy i artbooki o Ghostbusters:

26 maja wychodzi artbook: https://www.amazon.co.uk/gp/product/1789093473/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

2 czerwca making of: https://www.amazon.co.uk/dp/1858758548/?coliid=I1XKD5JKZJSA1P&colid=3C7WPVFZNXNL7&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

a to już wyszło wieki temu i jest dobre: https://www.amazon.co.uk/Ghostbusters-Ultimate-Visual-History-Wallace/dp/1783299665/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=Ghostbusters+The+Ultimate+Visual+History&qid=1587670796&s=books&sr=1-1

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

06-05-2020, 19:06
Artbook który w/w to jednak nie to czego się spodziewałem - prace różnych artystów zainspirowanych Pogromcami Duchów nazwali artbookiem... Sad

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

10-09-2021, 08:23
Odcinki "Extreme Ghostbusters" we wtorki a "The Real Ghostbusters" w soboty na oficjalnym kanale YouTube Ghostbusters.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

12-09-2021, 08:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2021, 08:46 przez Glaeken.)
A co to jest? Animacje? Serial aktorski? Wszedłem na link ale nie znalazłem tych extreme busters.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku