07-12-2024, 19:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2024, 22:19 przez ILSA FAUST.)
(18-11-2024, 13:11)Bender napisał(a): Ten sam Tom Hanks wie czemu te filmy powstają, więc ta "złota myśl" jednak naiwna
O tyle naiwna, że Forest jest totalnie dennym filmem pomimo zachwytów (nad czym?) i na szczęście się nie pojawiła kontynuacja zaśmiecająca kina ale z kolei Hanks uwielbia grać Roberta Landgona (już 3 razy) i zapowiedział że chętnie zagra kolejny sequel i potem kolejny sequel, tak bardzo ich nie lubi

Jak dla mnie Hanks ma tak rozjechany asortyment twórczości, że faktycznie "sequelowe" role Langdona wyszły mu najlepiej i tak go wszyscy zapamiętali/zapamiętają.
(16-11-2024, 21:40)RylandGrace napisał(a): Kontynuacja która nie powinna się wydarzyć
A jednak mamy już około 350 mln USD w Box-office oraz dużo się mówi o wielu nominacjach do tegorocznych Oscarów. Oczywiście dwie bajki łajana i łicked pozamiatały szanse w BO na więcej zielonych dla G2 ale 83% w Rotten Tommatoes od widzów to dość wysoka nota, co nie? prawie taka jaka moja 9/10 bo ja dla siebie więcej widzę w tym filmie, bo jest więcej interesujących mnie kwestii niż dla weekendowego popkorniarza. Ale mimo wszystko popkorniarze wykonali zadanie i 120 mln USD z szansą na więcej z USA daje zielone światło na ciąg dalszy nastąpi...
Obrażanie się na to że ktoś wyprodukował sequel Gladiatora zamiast Forest Gumpa to jest totalna dziecinada. To tak jak obrazić się na połowę humbergerów, że głosowali za trumpkarzami a teraz zimą będą chodzić w trampkach zamiast w normalnych butach. Wybór jest bardzo prosty - nie podoba się komuś pomysł na G2, trudno, zawsze może se kupić bilet na łajanę, ale krytykowanie pomysłu na sequel, nie oglądając nawet filmu jest mało profesjonalne.
By the way, mimo wszystko okazało się, że oba filmy o Żymie odniosły sukces - Coppola po wielkim Megalopolis już zapowiedział dwa kolejne swoje filmy przed śmiercią a Scott tak się rozkręcił w swoich wizjach, że ma już materiał na Gladiatora 4