02-05-2024, 11:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2024, 11:10 przez lis22.)
Tylko że tam nic nie można ustawić, poza HDMI 3 eARC/ARC - ulepszony format, przełączyłem w inne HDMI na tv i jest to samo, ten sam komunikat.
Zrozumiałbym, gdyby od początku amplituner nie działał ale we wtorek działał, w środę już nie, potem znowu tak, jak dzisiaj wróciłem z pracy to znowu działał a jak włączyłem i wyłączyłem PS5 to dźwięk znikł już na dobre Obraz jest, mogę uruchomić sprzęt podpięty do amplitunera: PS5, XSX, odtwarzacz 4K, nie ma tylko dźwięku z kina domowego, jest tylko z tv.
Przed chwilą najpierw włączyłem amplituner a dopiero potem tv i teraz działa Nie rozumiem już tego sprzętu, miałem wybrane, żeby amplituner uruchamiał się razem z tv ale może po zmianie tv coś się tam pozmieniało? Boje się, że jak teraz przełączę się na jakąś konsolę to znowu mi zniknie dźwięk
(02-05-2024, 11:10)lis22 napisał(a): Zrozumiałbym, gdyby od początku amplituner nie działał ale we wtorek działał, w środę już nie, potem znowu tak, jak dzisiaj wróciłem z pracy to znowu działał a jak włączyłem i wyłączyłem PS5 to dźwięk znikł już na dobre
Coś się gryzie ze sobą, standard z ARC... U siebie doszedłem, że dekoder 4K od Canal+ powoduje brak dźwięku przy włączonym ARC. Próbowałem wszystkiego, z wymianą kabli włącznie. Po odłączeniu od zasilania sprzętów dźwięk się pojawia, ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu telewizora powtórka z rozrywki. Jak odłączę dekoder C+ wszystko śmiga jak należy. Jak wyłączę ARC też jest ok.