Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Głośniki do kina domowego

Strony (27): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 27 Dalej »

Opcje tematu
Głośniki do kina domowego
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

28-03-2019, 15:10
https://allegro.pl/oferta/transformator-przetwornica-230v-110v-300w-z-usa-7603213707?snapshot=MjAxOS0wMy0yNlQwNzo0MjoyMy4yNDVaO2J1eWVyO2IwMzZhNjNjNGJmZGUz​YTc5MTdkN2Q3OTkxNzRhNmQ4YWZiZTUyY2VhNDE3MTk5YTc2MWVjYzE3NTNmYjJlMWU%3D
Takie coś mam

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

28-03-2019, 15:17
Nie za mało "W" ma ta przetwornica ?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2019, 15:26
Kupiłem ją wg zaleceń tego sprzedawcy. Pokazałem mu jaki posiadam sprzęt. A jest zła? W sumie dziś miałem pytać serwisantów.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

28-03-2019, 15:39
(28-03-2019, 15:10)Wolfman napisał(a):  Takie coś mam
Na tylnej ściance swojego Onkyo masz tabliczkę znamionową. Tam napisane jest jaka moc jest pobierana przez ten amplituner. Z tego co widze to 820-ka bierze 650W. To jest absolutne minimum dla transformatora/przetwornicy.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2019, 15:50
To mam wziąć inny? To napiszę i wymienię

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

28-03-2019, 15:52
(28-03-2019, 15:26)Wolfman napisał(a):  A jest zła?
To jest trochę tak, że producenci sprzętu AV (a przynajmniej wiekszość) trochę ściemniają z danymi katalogowymi. 820 jest chyba 9-cio kanałowy, po 130W na kanał. Czyli powinien pobierać przy teoretycznym maksymalnym wysterowaniu kanałów więcej niż 9x130W. Sprawność nie jest nigdy 100%.  A tu masz napisane 650W max. Druga sprawa, to fakt, że nigdy nie słuchasz z taką moca dostarczaną do głosników. Zwykle słucha się przy kilku, kilkudziesięciu watach na kanał. To już jest głośno. Są jeszcze jednak dekodery na pokładzie i ogólnie jakaś "cyfrówka" w środku. Ona też swoje bierze. Ten transformator to wyda maks 300W. Powiedziałbym, że jesteś blisko granicy jego możliwości...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

28-03-2019, 16:16
Ok, to , który polecasz?

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

28-03-2019, 16:50
(28-03-2019, 15:02)misfit napisał(a):  Wracając częściowo do tematu - nie wiem czy w swoim ampli masz Audyssey, jeśli tak to porównaj np. co się o nim dowiesz z instrukcji obsługi, a co np. z tego tematu.

Nie mam. Mój obecny zestaw 5.1 nie jest zbyt "skomplikowany" (w rozumieniu, że należy do "prostych"). Rozgryzłem w nim dość szybko wszystko, ale z tego powodu, że tych funkcji jest naprawdę mało.
Jak na typowy pokój gościnny to jestem zadowolony. Całość nie bije po oczach, choć dźwięk wypełnia przestrzeń bez zastrzeżeń. Z uwagi na ostatnie przemeblowanie oraz poprawienie funkcjonalności "salonu", wszystko dobrałem z pietyzmem. Uszanowałem gusta domowników. Zatem mieszkanie wygląda jak mieszkanie, choć wieczorem w ciągu kliku minut potrafię "wyczarować" w nim kino. Wink

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

29-03-2019, 07:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2019, 07:25 przez Pablo0909.)
(28-03-2019, 15:02)misfit napisał(a):  Wolfman - jak już przyjdzie naprawiony Onkyo to zanim go podłączysz upewnij się, że dokupiłeś właściwy tramsformator Smile

Daras - OPPO skomplikowany ? Nic mi na ten temat nie wiadomo.
Przy okazji - o najistotniejszej jego opcji (wg. filmożerców Wink ) nie ma ani słowa w instrukcji obsługi jak i o wielu innych jego funkcjonalnościach. Co byśmy zrobili bez internetu ? Big Grin

Wracając częściowo do tematu - nie wiem czy w swoim ampli masz Audyssey, jeśli tak to porównaj np. co się o nim dowiesz z instrukcji obsługi, a co np. z tego tematu.

RZ820 nie ma Audyssey, ma podobną funkcję- AccuEQ. Mam RZ820 od ponad roku i skalibrowanie go (może za duże słowo Smile ) jest proste i łatwe. Używałem tego 2 razy- przy pierwszym podłączeniu głośników i drugi raz, po zakupie głośników do DA. Jednak Audyssey jest bardzo rozbudowany. Nie znam szczegułów, bo nigdy nie miałem amplitunera Dennon. Może za rok? Smile

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

29-03-2019, 18:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2019, 18:11 przez Daras.)
Ja z kolei już dawno temu pożegnałem się z dużymi kolumnami. Gdybym miał pomieszczenie dedykowane pod home cinema mógłbym wszystko zaplanować inaczej. Pomarzyć. Rolleyes

Obecnie można znaleźć na rynku sporo pomniejszonych zestawów 5.1. Jeśli nie poskąpimy grosza celując w markową firmę, zaspokoimy gusta nawet „audiofilskie”. Ja (trochę z konieczności) obrałem wspomniany wcześniej kierunek. Niezbyt duże kolumny plus porządny sub mogą zastąpić szerokopasmowe „szafy”. No, ale trza trochę wybulić.
Mam kuzyna muzyka, który zaryzykował stwierdzenie, że opisane wyżej rozwiązanie może przynieść znakomite efekty i spore głośniki nie stanowią już konieczności (?). Technika miniaturyzująca sprzęt naprawdę pędzi jak rakieta. W fachowych magazynach (papierowych) przeczytałem kilka pozytywnych recenzji. Jakby co, to mam je w szafie.

Trochę na marginesie. Jak wiecie nie jestem zwolennikiem „belek”, ale zerknijcie na poniższą. Cool

https://rms.pl/aktualnosci/sprzet/1919-w-studio-pierwszy-audiofilski-soundbar-51-multiroom-play-fi-na-rynku

https://www.youtube.com/watch?v=sNmHBPK04fc

EDIT:
Ha, nie napisałem, że dość rzadko majstruję przy ustawieniach. Najczęściej są to drobne korekty tonów wysokich / niskich. Natomiast bardzo irytuje ścieżka, która gra głośniej niż druga. Niekiedy mam tak w filmach stereo.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku