Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Głośniki do kina domowego

Strony (27): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 Dalej »

Opcje tematu
Głośniki do kina domowego
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

22-07-2019, 07:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 07:39 przez djgromo.)
A jak podepniesz HDMI do amplitunera? Tylko ja mówię, żeby całkowicie pominąć tą kartę creativa. Może w ustawieniach urządzeń wyjścia dźwięków w systemie dla zintegrowanej karty trzeba ustawić HDMI.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

22-07-2019, 08:00
Jak ją pomijam to dźwięk mam. Ale karta pracuje, jak klikam na panel to widzę, że w opcjach dźwięku w win 10 skacze w górę i dół pasek dźwięku.Skoro ją jednak mam to bym chciał użyć, to musi chodzić o jakąś pierdołę i wcisnięcie jakiejś opcji, żeby był dźwięk. W tv w dźwięku testuje i hdmi arc i optycznę. Nic i cisza

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

22-07-2019, 08:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 08:50 przez djgromo.)
A to nie jest tak, że w TV masz tylko wyjście optyczne i wpinanie tam karty żeby wysłała dźwięk na TV jest bezcelowe? No chyba że wychodzisz optykiem z TV na kartę, a potem z karty na amplituner, ale to moim zdaniem jest bezsens i robisz sobie pod górę skoro to samo uzyskałbyś jednym przewodem HDMI wpiętym pod amplituner. W formatach cyfrowych istnienie tej karty w Twoim przypadku jest niepotrzebne bo nie polepszy dźwięku, a jeśli dobrze rozumiem jak działa dekodowanie - po optyku nie uzyskasz jakości DTS HD MA i wyższej.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

22-07-2019, 09:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 09:28 przez prodarek.)
Matko jakie kombinację panie weź odłącz tą kartę dźwiękową całkowicie i podłącz samym kablem hdmi DO tv sprawdzić czy masz dźwięk jeśli nie szukaj problemu w ustawieniach systemu. Dopiero później podłącz wszystko przez avr. Ty podłączając kartę muzyczna wprowadzasz tylko niepotrzebnie dodatkowy element do toru degradujący ci jakość by optyk max co wypuściy to DD DTS. Jakoś kupując bluraya korzystasz tylko z hdmi wyjscie w nim optyczne jest tylko używane gdy mamy avr bez hdmi.

Dźwięk jest wysyłany bezstratnie karta w lapku nie bierze w tym udziału.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

22-07-2019, 12:15
Bez karty muzycznej mam dźwięk, nazywa się AV-receiver (nvidia high definition audio) po wybraniu tego grają głośniki. Film, który akurat włączyłem Cell grają tylko przednie kolumny, innych filmów nie próbowałem

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

22-07-2019, 12:25
To dobrze tak ma być teraz tak trzeba zrobić aby program którym odtwarzasz film wysyłał dźwięk bezpośrednio do amplitunera.
Ja używam kodi z włączoną opcją Passtrought https://i.imgur.com/oAhuqqU.png

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

22-07-2019, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 17:41 przez Wolfman.)
Muszę filmy oglądać przez ten program kodi? Tylne głośniki dalej nie grają. Spróbuję inny film

Mam pytanie też o gry. Wiele z nich ma różne opcje do wyboru, które działają z tą kartą. Co do karty to zrobiłem zdjęcia. Podpinałem w różnych konfiguracjach i dalej cisza. Oto zdjęcia. Optyka jest podpięta do ampltunera, tam gdzie siedziała cały czas przy używaniu konsol i Oppo

Karta ust
[Obrazek: 9vopJoB.jpg]
tv
[Obrazek: n542Mr5.jpg]

karta
[Obrazek: MyoSQbg.jpg]

odp z creative jak spytałem o to samo

"Dziękujemy za skontaktowanie się z Creative.

Może Pan użyć wejście optyczne lub wejście Line In karty dźwiękowej w zależności od dostępnych wyjść w telewizorze lub amplitunerze. Karta musi być podłączona do komputera z systemem Windows. Jeśli wybierze Pan wejście optyczne karty, proszę mieć na uwadze, że karta nie odbierze dźwięku w formacie Dolby, AC3 lub DTS. Wybrany musi być format PCM Stereo."

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

22-07-2019, 17:53
Nie oceniaj czegoś czy działa czy nie tylko podczas odtwarzania filmu sprawdź co otrzymuje amplituner jaki sygnał, i dopiero szukaj weryfikuj problem.

Dla mnie temat o karcie jest bez sensu ponieważ nie pozwala ona na wysłanie dźwięku w najlepszej możliwej postaci.

Pokazujesz na tv hdmi arc nie ma to nic wspólnego z optykiem, w ustawieniach onkyo upewnij się że przypisany OPTICAL do wejścia INPUT z jakiego aktualnie korzystasz.
1. Input/output Assign > Digital Audio Input

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

22-07-2019, 18:44
(22-07-2019, 12:25)prodarek napisał(a):  To dobrze tak ma być teraz tak trzeba zrobić aby program którym odtwarzasz film wysyłał dźwięk bezpośrednio do amplitunera.
Po zainstalowaniu tego programu tnie się dźwięk jak cholera. Odtworzyłem film przez mkv i jest tragicznie.
(22-07-2019, 17:53)prodarek napisał(a):  Input/output Assign > Digital Audio Input
Tutaj mam do wyboru coaxial, optical 1 i optical 2

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

22-07-2019, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2019, 19:14 przez prodarek.)
Wiem co masz bo też mam onkyo, aby uzyskać dźwięk z optyka wpinasz kabel optyczny z karty usb do portu optycznego 1 w amplitunerze, optical 1 kojarzysz z wejściem input np PC, do wejścia np HDMI 6 przypisujesz input PC, ostatecznie przełączasz w amplitunerze na input PC i tyle jeśli chodzi o połączenie.

A co do kodi przetestuj inne wyjścia w pozycji Passtrought output device.
Możesz też pobawić się MPC-HC https://wiki.mikejung.biz/MPC-HC_Audio_Configuration

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku