Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Głośniki do kina domowego

Strony (27): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 27 Dalej »

Opcje tematu
Głośniki do kina domowego
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

23-07-2019, 09:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2019, 09:48 przez misfit.)
Ale po co ? Ile razy trzeba Ci pisać, że przy połączeniu laptopa z ampli po HDMI czy nawet optyku po bitstream nie ma znaczenia czy masz kartę dźwiękową za 1 mln $ czy za 1$.
Poza tym wykosztowałeś się na Onkyo i nowe głośniki i chcesz go karmić dźwiękiem rodem z czasów DVD (zwykły DD i DTS) bo bezstratnych skompresowanych formatów dźwięku, o Atmosie nie wspominając, nie uzyskasz po optyku.

(23-07-2019, 07:47)prodarek napisał(a):  Przy przekazywaniu bezpośrednim dźwięku amplituner otrzymuje dźwięk lecz dźwięk ten cały czas się tnie ten sam problemem jest na hdmi i na karcie usb problem pojawił się podobno po instalacji kodi co moim zdaniem jest nierealne, ten sam problem jest również ba vlc natomiast mpc-hc nie zdążyłem sprawdzić, ale moim zdaniem to nie ma znaczenia bo problem jest systemowy.

Zakładając, że w amplitunerze wszystko dobrze poustawiał...
Spróbuj ustawić mu w MPC-HC ustawienia -> strumień wyjściowy -> renderer dźwięku -> wbudowany renderer dźwięku.
Ustawienia -> renderer dźwięku. Zaznaczyć tryb wyłączny oraz zezwól na bitstreaming.
Ustawienia -> filtry wewnętrzne -> kliknąć na Dekoder audio. W polu Bitstreaming zaznaczyć wszystkie możliwe formaty dźwięku.
Poza tym w samym Windowsie Panel Sterowania -> Dźwięk i ustawić to HDMI jako urządzenie domyślne.

Jeśli nie pomoże to pozostaje reinstalacja kluczowych sterowników.

(23-07-2019, 07:47)prodarek napisał(a):  Nie widzę żadnego problemu w kodi i odczycie struktury to nie jest żaden problem.

Tak ? To odpal jakiś film, który jest posiekany na kilka/naście/dziesiąt plików (np. pierwszego Aliena), załaduj napisy zewnętrzne i spróbuj uzyskać synchronizację napisów przez cały czas trwania filmu.
Powodzenia, już przy przejściu na następny plik wszystko Ci się rozjedzie, nie wspominając o tym, że samo przejście z jednego pliku na drugi będzie widoczne (i możliwe, że również słyszalne Smile ) w postaci przeskoku obrazu.
Zgłaszałem im to gdzieś tak z 7 czy 8 lat temu to dostałem odpowiedź, że ten odtwarzacz nie służy do odpalania płyt i jedyne co ich interesuje to czy z mkv jest wszystko ok. Do dziś tego nie poprawili.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

23-07-2019, 10:29
@misfit Takiego filmu jeszcze nie miałem dlatego nie znam problemu to jakieś pewnie rzadkie przypadki. Tak czy siak ja i tak ładuję wszystko w jeden plik m2ts lub mkv Smile

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

23-07-2019, 11:09
Ale Wolfman (i nie tylko on) ogląda film z oryginalnej płyty i nie interesuje go remuxowanie na dysk twardy, itd. W takiej sytuacji Kodi + napisy zewnętrzne = problemy.
Nie są to też takie rzadkie przypadki - dotyczy to niemal każdego filmu gdy na jednej płycie masz np. wersję kinową i rozszerzoną/reżyserską. I nie tylko. Razem uzbiera się tego dość ładna liczba filmów. Z Alitą włącznie.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

23-07-2019, 11:35
Ok nie wnikajmy nie ma rzeczy idealnych wracając do tematu proponowałem kodi bo to najszybsza metoda sprawdzenia instalujesz, wyjście audio ustawiasz na wasabi av, włączasz przekazywanie bezpośrednie i działa od strzału. W tym przypadku nie bo coś nie tak jest w systemie wysłałem mu jeszcze kilka wskazówek.

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

24-07-2019, 18:47
Ustawiłem wszystko jak trzeba i działa. Szkoda, że z tym tyle zabawy jest i nie dzieje się to z automatu. Karta pójdzie pod topór , dołożę i kupie kolejny amplituner. Wrócę do pytania o kabel hdmi. Czasami miga obraz i muszę uruchamiać ponownie sprzęt i działa. Jakiej firmy kable kupić by mieć z tym spokój?

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

24-07-2019, 19:05
Ludzie mówią, że amazon basic dają radę, albo te co są w zestawach z konsolami.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

24-07-2019, 19:15
Wolfman - co nie dzieje się z automatu i o co chodzi z tym kupowaniem kolejnego amplitunera?

Co do kabla to z takim logo:

[Obrazek: CSIA37s.jpg]

Na biednego nie trafiło... Wink

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

24-07-2019, 19:23
@Wolfman
Opisz co zrobiłeś dokładnie sorry że się już nie odezwałem że brak czasu.

@misfit
Poleć coś w normalnych pieniądzach Smile bo również chętnie bym powymieniał kabel do urządzeń.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

24-07-2019, 22:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2019, 22:14 przez Pablo0909.)
@prodarek, ostatnio wymieniałem kable i kupiłem na niemieckim amazonie kable PureLink.

(24-07-2019, 19:15)misfit napisał(a):  Wolfman - co nie dzieje się z automatu i o co chodzi z tym kupowaniem kolejnego amplitunera?

Co do kabla to z takim logo:

[Obrazek: CSIA37s.jpg]

Na biednego nie trafiło... Wink

Jeden będzie do gier, a drugi do filmów. To normalne wśród celebrytów Cool Big Grin

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

26-07-2019, 13:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2019, 15:00 przez prodarek.)
Biorę takie: https://www.amazon.co.uk/Antiference-Premium-Certified-Ethernet-Feature-Gold/dp/B079JYKHCR

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku