Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Grzes58: początek

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Grzes58: początek
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-08-2016, 15:20
Ja mam wszystko wymieszane na półce, amigowe, ps1-4, xbox1-3, pc, nintendo i saturn i kilka innych platform. Kolekcjonowałem głównie nowe w folii. Do grania kupowałem cart, steam, gog i itp. Trudno mi więc pokazać daną kolekcję.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

14-08-2016, 16:03
Ty Wolf nie marudź tylko zdjęcia dawaj! :-D

Ja właśnie ogrywam Zeldę: link between worlds na 3DS. Jeśli ktoś nie grał, a lubi taki klimat... polecam ;-)

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-08-2016, 16:43
Wrzuciłem kilka amigowych co miałem pod reką to możesz obejrzeć

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 175
Reputacja: 4

17-08-2016, 20:39
Moja pierwsza aktualizacja  Big Grin Na pierwszym kadrze prezent (właściwie jedyna nowość) w postaci Zwierzogrodu oraz zapomniana wcześniej przeze mnie trylogia Strasznego filmu wydana przez SPI (średnio przepadam, ale to też prezent sprzed wielu lat).

Na drugim - również przeze mnie zapomniany - box z siedmioma płytami DVD wydanymi przez Przegląd Sportowy pod tytułem "Historia futbolu. Piękna gra". Jako wielki fan futbolu (niemal od urodzenia), dostałem go kiedyś na Boże Narodzenie. Jakość wątpliwa, ale bardzo ciekawe materiały Tongue

Trzecie zdjęcie (również z kategorii zapomnianych) to jedne z moich ulubionych filmów komediowych (i jedyne jakie mi się podobały z serii Kultowe komedie) oraz dwupłytowe wydanie z magazynu PlayDVD. Ciekawi mnie czy ktoś zbierał tę kolekcję. Z tego co pamiętam tytuły nie były raczej z kategorii AAA, dodatki w kiepskiej jakości, ale same filmy prezentowały się nieźle, na płytach zawierano oryginalną wersję językową i lektora (obie DD 5.1), a czasami dodatkowo trzecią (np. w prezentowanym Wasabi).

PS. Jeśli ktoś nie oglądał jeszcze Zwierzogrodu, to z tego miejsca bardzo polecam tę animację. Chyba najlepszy film animowany jaki widziałem (przynajmniej w oryginalnej wersji językowej, polską będę dopiero testował).

[Obrazek: mq0r8ipou1kn.jpg]

[Obrazek: aztx0rg2n58o.jpg]

[Obrazek: 8d1kia15hwtg.jpg]

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Offline innocentbuzztander
Nowy użytkownik
Liczba postów: 31
Reputacja: 1

19-08-2016, 20:54
Historia futbolu, piękna rzecz. Fajne.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!

03-11-2016, 14:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 14:19 przez Grześ58.)
Skromny zakup. Pierwszy soundtrack, zdecydowanie mój ulubiony spośród wszystkich filmowych OST. Co prawda, miałem nadzieję na znalezienie na krążku Gonna fly now w wersji z Rocky Balboa, a nie z poprzednich części, ale nie robi to aż tak wielkiej różnicy. Miłym akcentem jest obecność wstawek w formie krótkich dialogów z filmów po każdej piosence, a jakoś nawiązujące do następnego granego utworu.

Filmy zostały wydane w Wielkiej Brytanii i nie sądziłem, że wydania zachodnie takie mogą być. Naga broń jest najbardziej ubogim wydaniem filmu jaki posiadam na BD. W menu jeden statyczny obrazek, wybór języka, dostęp do scen, start filmu i to wszystko. Akurat przy tym filmie nie oczekiwałem tony dodatków, ale umówmy się, że to jest gorsze wydanie niż John Rambo z Monolithu, które przynajmniej posiadało ładne animowane menu Smile

Rocky również mnie zaskoczył. Nie posiada menu wcale (poza interaktywnym). A najlepsze jest to, że to wydanie jest uboższe niż wydanie DVD  od Imperial! Poza tym, nie dało się tak zaprojektować okładki, aby "A" w wyrazie Balboa nie zostało ucięte? W polskim DVD też tak jest, ale w mniejszym stopniu i widać (w moim egzemplarzu przynajmniej), że okładka jest za szybko ucięta i trochę krzywo, więc wydaje się, że napis akurat był dobrze dopasowany.

Jest to moja pierwsza styczność z wydaniami czysto zachodnimi (bez polskich ścieżek) i naprawdę miałem nadzieję na coś lepszego niż wydanie pokroju filmu z gazety w przypadku NG33. Ale cóż, może za wiele oczekiwałem, ten film nie jest jednak czymś specjalnym. Natomiast Rocky mnie zaskoczył.

[Obrazek: bn8iw9cxed1r.jpg]

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

03-11-2016, 14:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 14:26 przez Gieferg.)
Cytat:ale umówmy się, że to jest gorsze wydanie niż John Rambo z Monolithu

Nie jest. John Rambo z Monolithu zawiera gównianą wersję z telewizyjnym kadrowaniem, więc jest bublem, Naked Gun 33 1/3 bublem nie jest. A dodatków nie ma w wielu wydaniach zachodnich (zwłaszcza starszych filmów) i to nie jest nic dziwnego.

No i polecam jednak czytać recenzje przed zakupem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!

03-11-2016, 14:28
Wiem, że czepiacie się tego kadrowania w tym filmie, bo już parę razy ta sprawa się na forum przewinęła, ale chodzi mi o zawartość płyty (film, menu, dodatki), a nie wygląd obrazu.

Nie potrzebne mi recenzje w takim wypadku. Filmy te nie zostały wydane w Polsce na BD, a mnie zależy na samym filmie a nie na dodatkach, więc kupiłem w ciemno. Po prostu to był mój pierwszy zakup zachodniego wydania, myślałem, że tam filmy wydaje się z większą ilością dodatków i tym zaskoczeniem się tylko podzieliłem. Nie zmienia to faktu, że cieszę się z tego zakupu. Nie napisałem, że czuję się oszukany, bo wyobraziłem sobie nie wiadomo co na płycie i w ciemno miałem nadzieję, że to będzie.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

03-11-2016, 14:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 14:34 przez Gieferg.)
Hmm, tak się zastanawiam - na zdjęciu na pierwszej stronie już tez był Rocky Balboa na blu - kupiłeś jeszcze raz? Tongue

Cytat:Po prostu to był mój pierwszy zakup zachodniego wydania, myślałem, że tam filmy wydaje się z większą ilością dodatków

To nie jest takie proste. Polscy drugoligowi dystrybutorzy w rodzaju Monolithu wydają filmy "oskubane" z dodatków, więc w tym wypadku to tak wygląda, ale normalnie wydane filmy (czyli większość tego co wypuszcza Imperial, Galapagos czy Filmostrada) mają u nas te same dodatki co na zachodzie. No chyba, że czasem brakuje dodatkowej płyty.

Cytat:Wiem, że czepiacie się tego kadrowania w tym filmie, bo już parę razy ta sprawa się na forum przewinęła, ale chodzi mi o zawartość płyty (film, menu, dodatki), a nie wygląd obrazu.

Czyli w ocenie tego, które wydanie jest lepsze większe znaczenie ma dla ciebie animowane menu od prawidłowego obrazu?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!

03-11-2016, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 14:40 przez Grześ58.)
Cytat:Hmm, tak się zastanawiam - na zdjęciu na pierwszej stronie już tez był Rocky Balboa na blu - kupiłeś jeszcze raz? Tongue

Tamto z pierwszej strony kupiłem lata temu za grosze. Myślałem, że jest tanie, bo nie posiada polskiej wersji, a okazało się, że to region A. Także postanowiłem sobie kupić działające wydanie  Smile

Cytat:Czyli w ocenie tego, które wydanie jest lepsze większe znaczenie ma dla ciebie animowane menu od prawidłowego obrazu?

Nie, jakość obrazu (w tym kadrowanie) ma większe znaczenie. W tym konkretnym poście chodziło mi o to, że - cały czas czepiając się zawartości (dodatki, menu) - Naga broń posiada statyczne menu, wybór języka i dostęp do scen, a Rambo to samo z tą różnicą, że podoba mi się to animowane menu, więc w tej konkretnej kategorii (dodatki, menu) JR jest lepszym wydaniem od NG. Ale jeśli mówimy o wydaniu jako o ogóle (zawartość dodatkowa, obraz, dźwięk) to zgadzam się, że Naga broń jest wydaniem zdecydowanie lepszym Wink

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku