Jakby nie patrzeć to w Predatorze też miał niezłą rolę w kilku sekwencjach, które dostały się do filmu 

Unboxing >> YouTube
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
Jakby nie patrzeć to w Predatorze też miał niezłą rolę w kilku sekwencjach, które dostały się do filmu ![]()
Unboxing >> YouTube
18-11-2023, 22:07
Całe szczęście, że go wykopali ![]() ![]() (18-11-2023, 18:14)ILSA FAUST napisał(a): Seria Cyborg włącznie z Cyborg 2 z Larą Angeliną Croft (bardzo niedoceniany film z mega klimatem) wraz z serią Nemesis to dla mnie święte graale kina klasy B"Cyborga" podobnie jak "Krwawy sport" oglądałem raz, bardzo dawno temu. Zapamiętałem mroczny klimat (być może kaseta była zajechana, stąd mrok XD) i giwerę JCVD: ![]() Z tego co pamiętam, za dużo z niej nie postrzelał, byłem zawiedziony ![]() Przyznam, że nawet nie wiedziałem, że były dalsze części. ![]() I kto tam zagrał. ![]() Teraz będę musiał nadrobić zaległości ![]()
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
18-11-2023, 22:31
Taaak, Angie jest jasnym, jeśli nie najjaśniejszym, punktem Cyborga 2 ![]() Przed chwilą obejrzałem Cyborga z JCVD na Amazon Prime i niestety dla mnie postarzał się on okrutnie podobnie jak Krwawy sport (mnóstwo niepotrzebnych dłużyzn, drących się, wykrzywionych ryjów w slow-mo i do tego kiepsko skadrowane walki, choć scena ze spadającym piratem bardzo fajnie wyszła podobnie jak sekwencja z flashbackami, kiedy Gibson wisi ukrzyżowany oraz króciutka scena w kanałach z popisowym szpagatem).
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
19-11-2023, 09:37
No ładny ten Hellraiser. I zazdroszczę Natural Born Killers - mam nadzieję, że dożyję wydania europejskiego.
19-11-2023, 14:49
Co ważne, wygląda na to że Arrow wyciągnął wnioski z reklamacji (uszkodzone opakowania - Bruce Lee) i teraz dodaje dodatkowy karton ochronny. Wygląda na to, że w przyszłości, te większe zestawy będą już dobrze zabezpieczone, jeden problem z głowy - lepiej późno niż wcale
19-11-2023, 15:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 20:11 przez ILSA FAUST.)
(18-11-2023, 22:31)pearlzfan napisał(a): Przed chwilą obejrzałem Cyborga z JCVD na Amazon Prime i niestety dla mnie postarzał się on okrutnie Szanuję opinię kolegi, ale jako ortodoksyjny wyznafca Cyberpunku mam inne spojrzenie na serię Cyborga: dla mnie właśnie każdy kolejny seans kilku wersji Cyborga, daje mi coś nowego, odkrywam geniusz Pyuna i dostaję opier...l że późnią porą na cały dom krzyczę z zachwytu: o kur....a. Scena ukrzyżowania, szpagatu w tunelach, walki w deszczu (slow-mo) to najbardziej rozpoznawalne dla wszystkich, także uwielbiam te sceny, ale klasyk Pyuana to przede wszystkim scenografia oraz ważne pytania dotyczące człowieczeństwa w okrasie kina klasy B, scena ze studnią, sceny z córką, retrospekcje. Cyborg oraz jego kontynuacje Pyuna to idealne post-apo sci-fi niejednokrotnie lepsze od "wygładzonego" kina klasy A. W mojej opinii to właśnie JCVD jest słabą stroną tego filmu i sceny kopane. Hauger albo Gruner zrobiliby to lepiej bez kopania. ale dzięki popularności JCVD wiele osób zobaczyło ten film i pamięta te kopanki i szpagaty i dobrze bo film ma więcej fanów. Różnica jest taka, że fan JCVD i kopanki widzi w scenie w tunelu "szpagat" jako coś co mu zostaje w pamięci, fan Cyberpunku (czytaj ja) widzi w tej scenie mrok, czuje wilgoć tuneli, zagrożenie, łowca, deszcz, klimat...a to że ja nie potrafię zrobić takiego szpagatu to się cieszę bardzo, bo mnie na samą myśl boli ![]() w scenie walki w deszczu widzę radioaktywny deszcz z blade runnera oraz pozostałą scenografię (wrakowisko) (18-11-2023, 22:31)pearlzfan napisał(a): Taaak, Angie jest jasnym, jeśli nie najjaśniejszym, punktem Cyborga 2 Podobnie sytuacja ma się z "oficjalną" kontynuacją Cyborg 2, który to film odnosi się tylko w retrospekcji na początku filmu do Cyborgra 1 Klimat filmu to przede wszystkim scenografia, pościg łowcy, bardzo dużo tam blade runnera, dlatego uwielbiam ten film. Z kolei rola Cash grana przez Larę Croft była bardzo dobrze zagrana przez młodą Angie, co na fali popularności Cyborga 1 oraz JCVD dało jej przepustkę do zagrania w HACKERS potem jej kariera nabrała tempa, kozacka rola w Girl Interuped i przepustka do sławy rolą Lary Croft. Sama Angie nienawidzi tej roli, z powodu hejtu jaki na nią wylali pseudo recenzenci kina kopanego, którzy nie kapują kina post-apo, ale kariery młodych gwiazd w latach 90 zaczynały się znacznie "gorszącymi" rolami niż rola Cash. Ostatecznie Angie bardzo dobrze wypada w tym filmie - tylko dla fanów blade runnera, post apo sci-fi a nie dla fanów kina kopanego, którzy szukali w tym filmie JCVD. (18-11-2023, 22:07)HAL 9000 napisał(a): Teraz będę musiał nadrobić zaległości HAL, polecam wydanie "hiszpańskie" na blu-ray Cyborga 2 ma lepszą jakość i dźwięk niż pierwsze wydanie "francuskie" na blu-ray (już nie do zdobycia). DVD nie dotykaj kijem nawet. Jak będziesz szukał "blade runnera" a nie kina kopanego w tym filmie to "jednorożec" jest twój Tylko pamiętaj jak wydasz wyrok - to wciąż kino klasy B ale takie, którego już nie kręcą dzisiaj. Cyborg 3 - oficjalna kontynuacja to już kino klasy C, ale także ma swój klimat, głównie scenografie post-apo, coś tam nawiązuje do Cyborga i projekcja tylko pod warunkiem, jeśli wyłączysz myślenie ![]() To wydanie hiszpańskie Cyborga 2 na blu-ray co pisałem wyżej posiada w gratisie w materiałach dodatkowych całego Cyborga 3 więc nie musisz szukać tego filmu na DVD ---------- A teraz spojrzenie Twórcy na serię Cyborg. Alber Pyun, Twórca Cyborga, nie żyjący już mistrz kina klasy B, ignoruje oficjalną serię Cyborg i ma własną wykładnię. Otóż robi swój montaż Cyborga z JCVD który można obejrzeć na blu-ray pod nazwą SLINGER, który to film jest tylko dostępny jako niemiecka edycja w wersji 2K i restartuje serię w jego opinii. Dla Alberta seria Cyborg wyglądała następująco: Cyborg 1 - Slinger (wersja montażowa Pyuna) Cyborg 2 - Rise of the Flesh Eaters aka Bad Ass Angels & Demons (nie dokończony przed śmiercią - ciągle zbierał fundusze na film ze zbiórki internetowej i nie dozbierał) może zostanie wydany jako fanowska edycja - brak wydania na nośnikach fizycznych na ten moment Nakręcił także Cyborg Nemesies - Dark Rift - spin off serii Cyborg i serii Nemesis - brak wydania na nośnikach fizycznych Chciał także w swoim Cyborgu 3 połączyć się z Knights oraz Omega Doom ale nie żyje. Cieszę się z tego co zostawił po sobie w postaci filmów o Cyborgach, które można odkrywać wciąż na nowo i nowo.
19-11-2023, 15:28
Dzięki ![]() (19-11-2023, 15:05)ILSA FAUST napisał(a): HAL, polecam wydanie "hiszpańskie" na blu-ray Cyborga 2 ma lepszą jakość i dźwięk niż pierwsze wydanie "francuskie" na blu-ray (już nie do zdobycia). Sprawdziłem przed chwilą i wygląda mi na pirata (Resen)
19-11-2023, 15:48
(18-11-2023, 16:03)HAL 9000 napisał(a): Żałuj, żałuj, ciężki kawał drania No właśnie doszedłem do wniosku, że w sumie najbardziej interesują mnie tylko dwie pierwsze części (przy czym nawet sequela nie lubię jakoś bardzo), więc w sumie poczekam na pojedyncze wydania i tym razem trochę przyoszczędzę.
19-11-2023, 17:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 17:09 przez ILSA FAUST.)
(19-11-2023, 15:28)HAL 9000 napisał(a): Sprawdziłem przed chwilą i wygląda mi na pirata (Resen) Tak to Resen, dysk prezentuje się bardzo dobrze, ale o niebo lepszy niż Francuz, który ma ścieżkę angielską dolby digital 2.0. Hiszpan ma English: DTS-HD Master Audio 5.1 (48kHz, 24-bit) oraz napisy ENG oraz w dodatkach Cyborg 3 w jakości SD ale zawsze coś i odpada zakup DVD Hiszpana możesz za 10 EURO + fracht wyhaczyć, francuza ciężko wyhaczyć. Francuz ma 85 min oraz brak jakichkolwiek napisów. Hiszpan ma 99 min oraz napisy ENG |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |