Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

HAL 9000: Archiwum

Strony (67): « Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 67 Dalej »

Opcje tematu
HAL 9000: Archiwum
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,807
Reputacja: 141

18-11-2023, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2023, 21:00 przez pred895.)
Jakby nie patrzeć to w Predatorze też miał niezłą rolę w kilku sekwencjach, które dostały się do filmu Big Grin
[Obrazek: predator-film_still-h_2019.jpg]

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,552
Reputacja: 98

18-11-2023, 22:07
Całe szczęście, że go wykopali Big Grin
[Obrazek: 1642957767.jpg]

(18-11-2023, 18:14)ILSA FAUST napisał(a):  Seria Cyborg włącznie z Cyborg 2 z Larą Angeliną Croft (bardzo niedoceniany film z mega klimatem) wraz z serią Nemesis to dla mnie święte graale kina klasy B
"Cyborga" podobnie jak "Krwawy sport" oglądałem raz, bardzo dawno temu. Zapamiętałem mroczny klimat (być może kaseta była zajechana, stąd mrok XD) i giwerę JCVD:
[Obrazek: 7873bf5313721b0a1bfd061ace293571.jpg]

Z tego co pamiętam, za dużo z niej nie postrzelał, byłem zawiedziony Big Grin

Przyznam, że nawet nie wiedziałem, że były dalsze części.
[Obrazek: tumblr_pyni6lG3uQ1x71z9oo4_540.gif]

I kto tam zagrał.
[Obrazek: tumblr_pyni6lG3uQ1x71z9oo1_540.gif]

Teraz będę musiał nadrobić zaległości Smile
[Obrazek: angelina-jolie-cyborg-2-47.gif]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,018
Reputacja: 74

18-11-2023, 22:31
Taaak, Angie jest jasnym, jeśli nie najjaśniejszym, punktem Cyborga 2 Big Grin
Przed chwilą obejrzałem Cyborga z JCVD na Amazon Prime i niestety dla mnie postarzał się on okrutnie podobnie jak Krwawy sport (mnóstwo niepotrzebnych dłużyzn, drących się, wykrzywionych ryjów w slow-mo i do tego kiepsko skadrowane walki, choć scena ze spadającym piratem bardzo fajnie wyszła podobnie jak sekwencja z flashbackami, kiedy Gibson wisi ukrzyżowany oraz króciutka scena w kanałach z popisowym szpagatem).

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,575
Reputacja: 715

19-11-2023, 09:37
No ładny ten Hellraiser.
I zazdroszczę Natural Born Killers - mam nadzieję, że dożyję wydania europejskiego.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

19-11-2023, 14:49
Co ważne, wygląda na to że Arrow wyciągnął wnioski z reklamacji (uszkodzone opakowania - Bruce Lee) i teraz dodaje dodatkowy karton ochronny. Wygląda na to, że w przyszłości, te większe zestawy będą już dobrze zabezpieczone, jeden problem z głowy - lepiej późno niż wcale  Tongue

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

19-11-2023, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 20:11 przez ILSA FAUST.)
(18-11-2023, 22:31)pearlzfan napisał(a):  Przed chwilą obejrzałem Cyborga z JCVD na Amazon Prime i niestety dla mnie postarzał się on okrutnie

Szanuję opinię kolegi, ale jako ortodoksyjny wyznafca Cyberpunku mam inne spojrzenie na serię Cyborga:
dla mnie właśnie każdy kolejny seans kilku wersji Cyborga, daje mi coś nowego, odkrywam geniusz Pyuna i dostaję opier...l że późnią porą na cały dom krzyczę z zachwytu: o kur....a.
Scena ukrzyżowania, szpagatu w tunelach, walki w deszczu (slow-mo) to najbardziej rozpoznawalne dla wszystkich, także uwielbiam te sceny, ale klasyk Pyuana to przede wszystkim scenografia oraz ważne pytania dotyczące człowieczeństwa w okrasie kina klasy B, scena ze studnią, sceny z córką, retrospekcje. Cyborg oraz jego kontynuacje Pyuna to idealne post-apo sci-fi niejednokrotnie lepsze od "wygładzonego" kina klasy A.
W mojej opinii to właśnie JCVD jest słabą stroną tego filmu i sceny kopane. Hauger albo Gruner zrobiliby to lepiej bez kopania.
ale dzięki popularności JCVD wiele osób zobaczyło ten film i pamięta te kopanki i szpagaty i dobrze bo film ma więcej fanów.
Różnica jest taka, że fan JCVD i kopanki widzi w scenie w tunelu "szpagat" jako coś co mu zostaje w pamięci, fan Cyberpunku (czytaj ja) widzi w tej scenie mrok, czuje wilgoć tuneli, zagrożenie, łowca, deszcz, klimat...a to że ja nie potrafię zrobić takiego szpagatu to się cieszę bardzo, bo mnie na samą myśl boli Smile
w scenie walki w deszczu widzę radioaktywny deszcz z blade runnera oraz pozostałą scenografię (wrakowisko)

(18-11-2023, 22:31)pearlzfan napisał(a):  Taaak, Angie jest jasnym, jeśli nie najjaśniejszym, punktem Cyborga 2

Podobnie sytuacja ma się z "oficjalną" kontynuacją Cyborg 2, który to film odnosi się tylko w retrospekcji na początku filmu do Cyborgra 1
Klimat filmu to przede wszystkim scenografia, pościg łowcy, bardzo dużo tam blade runnera, dlatego uwielbiam ten film.
Z kolei rola Cash grana przez Larę Croft była bardzo dobrze zagrana przez młodą Angie, co na fali popularności Cyborga 1 oraz JCVD dało jej przepustkę do zagrania w HACKERS potem jej kariera nabrała tempa, kozacka rola w Girl Interuped i przepustka do sławy rolą Lary Croft. Sama Angie nienawidzi tej roli, z powodu hejtu jaki na nią wylali pseudo recenzenci kina kopanego, którzy nie kapują kina post-apo, ale kariery młodych gwiazd w latach 90 zaczynały się znacznie "gorszącymi" rolami niż rola Cash. Ostatecznie Angie bardzo dobrze wypada w tym filmie - tylko dla fanów blade runnera, post apo sci-fi a nie dla fanów kina kopanego, którzy szukali w tym filmie JCVD.

(18-11-2023, 22:07)HAL 9000 napisał(a):  Teraz będę musiał nadrobić zaległości

HAL, polecam wydanie "hiszpańskie" na blu-ray Cyborga 2 ma lepszą jakość i dźwięk niż pierwsze wydanie "francuskie" na blu-ray (już nie do zdobycia).
DVD nie dotykaj kijem nawet. Jak będziesz szukał "blade runnera" a nie kina kopanego w tym filmie to "jednorożec" jest twój Smile
Tylko pamiętaj jak wydasz wyrok - to wciąż kino klasy B ale takie, którego już nie kręcą dzisiaj.

Cyborg 3 - oficjalna kontynuacja to już kino klasy C, ale także ma swój klimat, głównie scenografie post-apo, coś tam nawiązuje do Cyborga i projekcja tylko pod warunkiem, jeśli wyłączysz myślenie Smile
To wydanie hiszpańskie Cyborga 2 na blu-ray co pisałem wyżej posiada w gratisie w materiałach dodatkowych całego Cyborga 3 więc nie musisz szukać tego filmu na DVD

----------
A teraz spojrzenie Twórcy na serię Cyborg.
Alber Pyun, Twórca Cyborga, nie żyjący już mistrz kina klasy B, ignoruje oficjalną serię Cyborg i ma własną wykładnię.
Otóż robi swój montaż Cyborga z JCVD który można obejrzeć na blu-ray pod nazwą SLINGER, który to film jest tylko dostępny jako niemiecka edycja w wersji 2K i restartuje serię w jego opinii.
Dla Alberta seria Cyborg wyglądała następująco:
Cyborg 1 - Slinger (wersja montażowa Pyuna)
Cyborg 2 - Rise of the Flesh Eaters aka Bad Ass Angels & Demons
(nie dokończony przed śmiercią - ciągle zbierał fundusze na film ze zbiórki internetowej i nie dozbierał)
może zostanie wydany jako fanowska edycja - brak wydania na nośnikach fizycznych na ten moment

Nakręcił także Cyborg Nemesies - Dark Rift - spin off serii Cyborg i serii Nemesis
- brak wydania na nośnikach fizycznych
Chciał także w swoim Cyborgu 3 połączyć się z Knights oraz Omega Doom
ale nie żyje.
Cieszę się z tego co zostawił po sobie w postaci filmów o Cyborgach, które można odkrywać wciąż na nowo i nowo.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 917
Reputacja: 55

19-11-2023, 15:10
Świetny up! GratulacjeSmile Hellraiser ma piękne wydanie.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

19-11-2023, 15:28
Dzięki Smile

(19-11-2023, 15:05)ILSA FAUST napisał(a):  HAL, polecam wydanie "hiszpańskie" na blu-ray Cyborga 2 ma lepszą jakość i dźwięk niż pierwsze wydanie "francuskie" na blu-ray (już nie do zdobycia).

Sprawdziłem przed chwilą i wygląda mi na pirata (Resen) Tongue
[Obrazek: 81Yhlx1GFRL._SL1500_.jpg]

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,310
Reputacja: 150

19-11-2023, 15:48
(18-11-2023, 16:03)HAL 9000 napisał(a):  Żałuj, żałuj, ciężki kawał drania

No właśnie doszedłem do wniosku, że w sumie najbardziej interesują mnie tylko dwie pierwsze części (przy czym nawet sequela nie lubię jakoś bardzo), więc w sumie poczekam na pojedyncze wydania i tym razem trochę przyoszczędzę.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

19-11-2023, 17:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 17:09 przez ILSA FAUST.)
(19-11-2023, 15:28)HAL 9000 napisał(a):  Sprawdziłem przed chwilą i wygląda mi na pirata (Resen) 

Tak to Resen, dysk prezentuje się bardzo dobrze,
ale o niebo lepszy niż Francuz, który ma ścieżkę angielską dolby digital 2.0.
Hiszpan ma English: DTS-HD Master Audio 5.1 (48kHz, 24-bit) oraz napisy ENG
oraz w dodatkach Cyborg 3 w jakości SD ale zawsze coś i odpada zakup DVD
Hiszpana możesz za 10 EURO + fracht wyhaczyć, francuza ciężko wyhaczyć.

Francuz ma 85 min oraz brak jakichkolwiek napisów.
Hiszpan ma 99 min oraz napisy ENG

Odpowiedz
Strony (67): « Wstecz 1 ... 24 25 26 27 28 ... 67 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku