09-05-2026, 15:18
Nawet spory
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
25-05-2026, 22:39
(21-04-2026, 16:52)HAL 9000 napisał(a): Sprytne (lekko przekłamane - mocno rozciągnięte, zwłaszcza pierwsza fotka), bo może sugerować, coś większego niż zwykły digipack w obwolucie Są już pierwsze foty od szczęśliwców - zdecydowanie jest to bardziej rozbudowane wydanie, niż sama obwoluta.
26-05-2026, 23:05
Widziałem, to nie obwoluta tylko pudełko z szufladką z klapką Na oko to będzie ze 2-3 centymetry wyższe niż normalne wydania i ze 4 szersze - coś podobnego jak Vinegar Syndrome robi, tylko że oni dodają książeczki, a tego w przypadku Rambo nie widzę, więc taki trochę przerost formy nad treścią Czyli to poniżej było prawdziwe (ten środek bez napisów, to wyciągany z szufladki digipack) : ![]() Geoff D kupił, więc można się spodziewać szybko porządnej recki i będziemy wiedzieć na czym stoimy ![]() PS Gdyby ktoś się zastanawiał, to "Błękitny Grom" prezentuję się świetnie w 4K: "W pułapce czasu" (G.I. Samurai) również daje radę, mimo że to tylko BD: Nie wiem skąd taka decyzja, skoro japońskie wydanie jest 4K DV, ale śmiało można brać - porównałem kilka scen i oprócz normalnych różnic wynikających z wyższej jasności UHD na BD widać też pewne zaczerwienienie (szczególnie widoczne na skórze i twarzach), ale nie stanowi to żadnego problemu i mieści się w normie (bez bezpośredniego porównania, nie zwróciłbym na to uwagi). Czy jest szansa na europejskie wydanie? Wygląda na to że nie w Upadłym Królestwie, a powodem mogą być brutalne upadki koni, których jest tam sporo i są też w zwolnionym tempie - uczciwie przyznam, że boli jak się na to patrzy, ale nie wyobrażam sobie oglądać jakąś wersję ocenzurowaną
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
27-05-2026, 07:18
(05-05-2026, 23:02)HAL 9000 napisał(a): Stoczyłem epicką walkę ze sobą, żeby nie kupować pantery - w sumie to walka trwa, niech się pospieszą, bo nie wiem czy długo wytrzymam. 88 dni chyba nie dam rady, zwłaszcza jak się pojawią konkretne promki, albo wypuszczą tanie wydanie zbiorcze.wypuszczają pierwszą część w sierpniu, jest preoreder, ja od KL kupiłem tylko Strikes Again
27-05-2026, 23:23
(27-05-2026, 11:03)Mefisto napisał(a): Gdzie box jest?Odpowiedź na to pytanie zna chyba tylko Kino Lorber (27-05-2026, 11:03)Mefisto napisał(a): Pojedynczo to samobójstwo.W tym tempie, to raczej będzie pełzająca śmierć
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
(27-05-2026, 11:48)Mefisto napisał(a): Czemu?Według plotek, które widziałem na bluray.com box od KL powinien pojawić się już dobrą chwile temu, więc teraz trudno powiedzieć. Może KL jednak stwierdziło, że nie będzie wrzucać boxu z tymi wadliwymi płytami i wypuszczą, kiedy poprawią płyty (chociaż wątpię w taką refleksję)? Też wolałbym box, ale niektóre tytuły naprawdę schrzanili wg tego co napisali posiadacze tych płyt. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |