Kojarzysz w której części filmu są takie sceny, nie oglądałem jeszcze a mógłbym od razu sprawdzić przed głównym seansem
Miałem to krótko w odtwarzaczu, bo sprawdzałem czy napisy będą pasować - dostępne są w sieci, polskie pasujące do tego wydania.
PS
Sprawdziłem właśnie i znalazłem scenę w 55 minucie - w zaparowanym mieszkaniu dwie babki się całują.
Na płycie BD jest banding, na UHD nie ma u mnie problemu i to pomimo tego że bitrate spada w tej scenie do około 20 Mbps (na BD jest nawet troszkę wyższy, ale to nie pomaga).
W całym filmie bitrate na UHD jest wysoki i przekracza nawet 100 Mbps.
Moim zdaniem ta para to efekt cyfrowy i dlatego nie był wymagający dla UHD.
Jest też scena otwierająca film, gdy aktor wyłania się z mgły i tu również nie ma problemów, i to też wygląda na CGI.
Tak więc do seansu przystąpię bez obaw
Miałem to krótko w odtwarzaczu, bo sprawdzałem czy napisy będą pasować - dostępne są w sieci, polskie pasujące do tego wydania.
PS
Sprawdziłem właśnie i znalazłem scenę w 55 minucie - w zaparowanym mieszkaniu dwie babki się całują.
Na płycie BD jest banding, na UHD nie ma u mnie problemu i to pomimo tego że bitrate spada w tej scenie do około 20 Mbps (na BD jest nawet troszkę wyższy, ale to nie pomaga).
W całym filmie bitrate na UHD jest wysoki i przekracza nawet 100 Mbps.
Moim zdaniem ta para to efekt cyfrowy i dlatego nie był wymagający dla UHD.
Jest też scena otwierająca film, gdy aktor wyłania się z mgły i tu również nie ma problemów, i to też wygląda na CGI.
Tak więc do seansu przystąpię bez obaw
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥