30-01-2023, 20:29
(30-01-2023, 10:28)misfit napisał(a): Co do porysowanych płyt to bardziej chodziło mi czy z reguły przeglądasz je przy świetle dziennym czy sztucznym. Niedawno postanowiłem dokładniej sprawdzić też moje wcześniejsze zakupy z USA - a trochę ich w 2020-2021 roku nakupowałem - i tylko utwierdziłem się w swoim postanowieniu o czasowym banie na zakupy z USA. Za droga to dla mnie zabawa aby jeszcze tolerować mniej lub bardziej porysowane płyty w co drugim czy trzecim przypadku.Ja akurat sprawdzam płyty przy świetle sztucznym, neutralnym lub zimnym. Wtedy wychodzą wszystkie ryski, odciski palców, czy nawet ten dziwny nalot występujący w pudełkach amaray.
Ale są pewne odstępstwa od tej reguły - ostatnio trafiłem na gościa, który rozczłonkował ten zestawik Sony i sprzedawał filmy osobno. Ostatecznie z czterech interesujących mnie filmów mógł mi sprzedać dwa z gwarancją, że nie ma na nich żadnych zarysowań. Możesz strzelać, które to dwa, tylko nie zaglądaj do filmoskopu, bo wtedy zagadka będzie prosta W razie czego rozwiązanie wkrótce w moim temacie.
(30-01-2023, 17:34)misfit napisał(a): krok wstecz w obróbce obrazu po przejściu Panasa na Mediateka jest odczuwalny na nośnikach (przejścia tonalne).A to wcześniej Panas nie stosował procesorów Mediateka, zwłaszcza w tańszych modelach?
niespotykanie spokojny człowiek