Smutne to... Widać, że teraz chcą zminimalizować straty i obawiam się, że jak na VOD,BD,UHD też się nie sprzeda to drugą część wrzucą jakoś na Święta na tydzień do kina i od razu na VOD. Niestety żyjemy w takim popier... świecie gdzie oryginalny kontent spycha się niestety na margines.
Unboxing >> YouTube

On się nigdy nie nastawiał na to, że to będzie gigantyczny sukces.
Takie miałem skojarzenie jak oglądałem Horizon. Przypomniałem sobie ten rzewny styl z tamtego filmu, wyciskanie łez i patosu z co drugiej sceny... Przypomniałem sobie tamten seans, na którym byłem z tatą i tutaj twist... nam się tamten film podobał
I jak oglądałem Horizon dopadła mnie nostalgia za tamtymi czasami i kompletnie kupiłem to jak Costner opowiada tą epicką historię. A historia jest zaiste epicka. Ilość rozgałęziających się wątków robi wrażenie. Najlepsze według mnie było jak po dwóch godzinach, nagle wchodzi zupełnie nowy wątek karawany pionierów zmierzających w stronę Horizon. Takie rzeczy rzadko się zdarzają we współczesnym mainstreamowym kinie. Szaleństwo polega na tym, że ogląda się to bardzo dobrze. Wszystkie wątki są interesujące i chcemy wiedzieć jak się potoczą losy tych bohaterów. Wygląda na to, że kiedyś wszystkie te watki splotą się w jeden a przewodnią ideą jest samo miasteczko Horizon, które ma pokazać jak przez krew, pot i łzy zdobyto dziki zachód.