Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Iselor - kolekcja

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Iselor - kolekcja
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

02-11-2016, 06:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2016, 06:13 przez Monica_Geller.)
(01-11-2016, 23:29)MoviePsycho napisał(a):  Jeśli chodzi o tytuły to rzeczywiście jest sporo fajnych rzeczy, ale jakość wizualna wydań jest najniższa z możliwych, czyli gazetówki. Podobnie jest z jakością zawartości, nie wspominając już nawet o Video-cd, które odbiera przyjemność z oglądania. Polecam przesiadkę na Blu ray, to tak jakby się na nowo odkrywało filmy, które już się zna.

Czyli nie ma znaczenia, że ktoś kocha filmy (a nie stać go na lepsze wydania), bo najważniejsze jest to, żeby kupować te w lepszych opakowaniach i jakości?

Czekałam, aż ktoś z was wspomni o blu-ray, chociaż sądziłam, że będzie to Wolfman...

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline MoviePsycho
Stały bywalec
Liczba postów: 689
Reputacja: 13

02-11-2016, 09:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2016, 09:18 przez MoviePsycho.)
Nikogo do niczego nie zmuszam, tylko proponuję lepszą jakość, która naprawdę robi wrażenie (ja gdy po raz pierwszy sięgnąłem po blu ray zakochałem się w tym nośniku I nie oglądam nic w gorszej jakości, bo mam wrażenie, że tracę coś z seansu).
Nie trzeba być zamożnym, żeby kupić sobie blu-ray'a, wystarczy dobrze poszukać. Jeśli kogoś stać na odtwarzacz dvd to na blu-ray również, są w podobnej cenie.
Moja uwaga dotycząca lepszej jakości zawartości, czyli m.in. obrazu I dźwięku nie była uszczypliwa, tylko była próbą uświadomienia, że w tym przypadku warto iść z duchem czasu I sprawić, że seans X-muzy będzię jeszcze lepszym doznaniem.
Oceniając kolekcję siłą rzeczy nie tylko zwraca się uwagę na katalog, ale również na estetykę wydań, które w przypadku wydań gazetowych oszpecone są różnymi reklamami I logami sponsorów, poza tym wspomniałem, że kolega posiada naprawdę świetne tytuły w kolekcji.
Nikomu nic nie zarzucam, każdy może zbierać wydania jakie chce, ja tylko obiektywnie oceniłem kolekcję.

Nie twierdzę, że kolega Iselor nie kocha kina, chciałem polecić mu poprostu sposób na osiągnięcie lepszych doznań podczas seansów, a więc po co się oszukiwać, że nie ma znaczenia czy obejrzymy film na v-cd czy blu-ray I czy będzie to ekran telefonu, laptopa czy ekran kinowy. Otóż ma to znaczenie. Pierwszy raz dany film możemy obejrzeć tylko raz, więc lepiej nie psuć sobie tej przyjemności.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

02-11-2016, 12:20
"Jak Reksio szynkę"?? Zajebiste.... Big Grin hehehe

Może i ja szarpię promocje, ale tytuły które kupuję nie każdego pewnie interesują i nie każdy korzysta z promocji, a poza tym nie da się kupować podczas wszystkich przecen, bo idzie zbankrutować. Wink

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline Iselor
Nowy użytkownik
Liczba postów: 18
Reputacja: 1

02-11-2016, 12:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2016, 13:09 przez Iselor.)
To nie jest starożytna kolekcja, bo jest zbierana na bieżąco. Nie jest też zbierana po rodzinie, bo od rodziny mam może kilka tytułów.
Swoją drogą radzę policzyć czy tych wydań gazetowych faktycznie jest aż tak dużo?
Akurat na bełkot wolfmana nie zwracam uwagi, bo kolesia i tak nikt nie lubi. Informuję wszystkich że gościa zablokowałem bo mam go za pajaca więc jego posty mam niewidoczne.
Nie jestem fanatykiem filmów (mimo że z wykształcenia - krytyk filmowy XD), jak jakiś film lubię to po prostu kupuję i tyle. Mam odtwarzacz blu ray, ale właśnie wizualnie na półce wolę DVD.

Odpowiedz
Offline DanSavio
Movie Maniac
Liczba postów: 194
Reputacja: 14

02-11-2016, 13:05
Wolfmana trzeba brać z dystansem Wink

Odpowiedz
Offline Iselor
Nowy użytkownik

02-11-2016, 13:44
(02-11-2016, 13:05)DanSavio napisał(a):  Wolfmana trzeba brać z dystansem Wink

Być może nie mam poczucia humoru odpowiedniego.

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

03-11-2016, 00:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 00:31 przez accept2.)
Tu ludzie nie są fanami filmów, oglądania itp. Liczy się blu-ray płyta Smile. Jak zbierasz VCD, DVD, VHS itp tu nie masz szans pogadać.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

03-11-2016, 09:25
Accept2, przeczytaj to raz jeszcze. Tym razem ze zrozumieniem:

(02-11-2016, 12:49)Iselor napisał(a):  Mam odtwarzacz blu ray, ale właśnie wizualnie na półce wolę DVD.

I wyluzuj. Stajesz w obronie autora wątku, który pisze, że świadomie wybiera gorszą jakość filmu, bo pudełka lepiej się prezentują na półce. I tą obronę zaczynasz od zarzutu, że użytkownicy forum to w dużej części kolekcjonerzy pudełek, a nie miłośnicy filmów (nota bene Kolega przyznał, że fanatykiem filmów też nie jest).

Chyba Ci ten post nie wyszedł...

Odpowiedz
Offline Iselor
Nowy użytkownik

03-11-2016, 10:04
(03-11-2016, 09:25)Sokal napisał(a):  I wyluzuj. Stajesz w obronie autora wątku, który pisze, że świadomie wybiera gorszą jakość filmu

Nie widzę zbytniej różnicy; zwłaszcza w przypadku filmów które nie są sf i fantasy czyli nie mają efektów specjalnych, uważam za kompletny bezsens kupowanie na Bluray

Cytat:, bo pudełka lepiej się prezentują na półce. I tą obronę zaczynasz od zarzutu, że użytkownicy forum to w dużej części kolekcjonerzy pudełek, a nie miłośnicy filmów (nota bene Kolega przyznał, że fanatykiem filmów też nie jest).

Może inaczej. Nie jestem fanatykiem, ale filmy lubię. Ot, więcej czasu spędzam i poświęcam na kolekcjonowanie gier i książek.

Cytat:Chyba Ci ten post nie wyszedł...

A dlaczego? W przypadku filmów dla mnie nośnik ma mniejsze znaczenie niż sam film.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 175
Reputacja: 4

03-11-2016, 10:15
Pytanie podstawowe jaki posiadasz telewizor. Jeśli oglądasz na 20 calowym monitorze to faktycznie nie ma wielkiej różnicy, ale na 40 calowym telewizorze nawet laik dostrzega dużą różnicę między DVD a BD. Zresztą, wiele jest wątków na tym forum o przewadze BD i pewnie ktoś coś zaraz napisze ustosunkowując się do Twojej wypowiedzi, więc nie chodzi mi o wykłócanie się czy przekonywanie, ale to trochę tak jakby powiedzieć, że nie ma zbytniej różnicy między DVD a VHS Wink

Jaką platformę kolekcjonujesz w przypadku gier?

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku