Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Justice League (2017)

Strony (12): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 Dalej »

Opcje tematu
Justice League (2017)
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

20-03-2021, 18:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2021, 19:13 przez Gieferg.)
Aktualne plany na przysżłość ekranizacji DC są generalnie do dupy. Kolejny Shazam, Black Adam, kolejny Suicide Squad, kolejny reboot Batmana czy już tym bardziej Supermana kompletnie mnie nie obchodzą.
Aquaman 2 i Flash trochę bardziej, ale też umiarkowanie (sytuacja z MCU w sumie podobna, chyba tylko kolejny Thor mnie w tej w chwili interesuje).

Gdyby jednak dalszy plan obejmował JL2 z Darkseidem, Batflecka Vs Deahstroke i MoS2 jarałbym się jak Anakin na Mustafar. Szczególnie teraz, po obejrzeniu ZSJL.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,019
Reputacja: 74

20-03-2021, 19:20
Zmogłem w końcu całość. Ostatnie 2h na dwa razy, bo to nie moje kino jednak. Jest lepiej niż w wersji kinowej, ale to wciąż imho przeciętne kino w okolicach 5/10. Jakoś od Snydera leży mi tylko 300, Sucker Punch, Watchmen i jako tako Man of Steel.

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,816
Reputacja: 141

21-03-2021, 01:10
Obejrzałem trzeci raz tym razem z Ziomeczkami :
https://www.youtube.com/watch?v=JQZ5_3s4ltU
Na pierwszym ujawnieniu Marsjańskiego Huntera, Ziomek który zna komiksy i anime które wyszło spod ręki DC do tej pory, usłyszałem coś w stylu Odysei Kosmicznej 2010 "My god its full of stars", w ogóle nie odczuliśmy że to były ponad 4 godziny bite naszego życia. Zack Snyder jest mistrzem. Tyle w temacie za dużo wypiłem. Piękny czas pozdrawiam was  Smile
[Obrazek: e54d4f1372783791.jpg] [Obrazek: b9a1b01372783795.jpg] [Obrazek: 87686a1372783798.jpg] [Obrazek: d71e4b1372783799.jpg] [Obrazek: 1b84c81372783800.jpg] [Obrazek: d02ca91372783802.jpg] [Obrazek: 806fe61372783809.jpg] [Obrazek: fd63601372783810.jpg] [Obrazek: 6357e01372783812.jpg] [Obrazek: 177d8f1372783813.jpg]

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

21-03-2021, 11:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2021, 11:41 przez Juby.)
(21-03-2021, 01:10)pred895 napisał(a):  Tyle w temacie za dużo wypiłem.

Zdecydowanie za dużo wypiłeś (po co aż 10 prawie takich samych zdjęć?) Smile

Też znam J'onna (z kreskówek i wielu komiksów z Ligą, które stoją na półce), a na jego pierwszym pojawieniu się tak mocno uderzyłem ręką w czoło, że narzeczona zapytała, czy nie zrobiłem sobie krzywdy. Tongue Przy powtórkach na pewno będę przewijał te 30 sekund (fajnie jakby akurat tuż po tej scenie zaczynał się nowy rozdział, wtedy jeden click i lecimy dalej).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-03-2021, 13:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2021, 13:23 przez Gieferg.)
Jeśli się zdecyduję zrobić to przekadrowanie to przy okazji dziada wytnę Tongue

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

21-03-2021, 17:30
To jeśli planujesz robić taką wersję (mi wystarczyłoby 16:9) wrzucam moje sugestie z innego forum, co powinno wylecieć:

Juby napisał(a):- Wszystkie plansze z tytułami (są zbędne i nawet pod względem fontu mało atrakcyjne)

- Ujęcia z Lois i Batmanem na samym początku zapożyczone z BvS (to widać, odstają od reszty)

- Kobietę wąchającą sweter Aquamana - wtf? Big Grin

- Ujęcie CGI-Diany opadającej do katakumb (wygląda śmiesznie, trzeba było od razu pokazać że chodzi po korytarzach z pochodnią)

- Skróciłbym wołanie o pomoc faceta z łódki, którego ratuje Artur, albo wyciął to w całości i zaczął od jego wejścia do baru

- Po "I'm rich" koniecznie cięcie! Nie wiem na co ta dalsza reklama mercedesa i jazda CGI-autem na wiadukt

- Skróciłbym trochę finał akcji pod Braxton Island. Bruce, Flash i Wonderka przyglądają się Aquamanowi zamiast spieprzać przed powodzią zdecydowanie za długo

- Po wyjściu Marty od Lois CIĘCIE! I żadnego CGI-Generała Swanwicka!! Nawet myśląc o tej masakrującą scenę doklejce logicznie - czemu metamorf miałby na tak długo w miejscu, w którym każdy zaraz może wyjść z mieszkania zdradzać, że jest Marsjaninem? xD Nie lepiej było od razu przejść z Marty w wygląd Generała?

- Ujęcie wkładania trumny do furgonu i zamykanie drzwi zdecydowanie mogło być krótsze

- Po jednym z najlepszych gagów w filmie ("Pokaż mi znowu A" Big Grin) Barry rzuca jakieś "Aj aj" do wojskowego, który nie skumał, że coś jest nie tak. Wyciąłbym to w cholerę. Cool-wannabe tekstu Cyborga "Zawsze jestem ubrany" też raczej wolałbym nie usłyszeć

- Test ciążowy Lois! Na cholerę to w filmie, skoro wątek nie będzie kontynuowany, bo nie powstaną sequele?

- W wizji Cyborga są dwa ujęcia z Darkseidem przy Supermanie - to Henry Cavill pożyczony ze sceny śmierci Zoda z Man of Steel i to WIDAĆ (jakby powstało do taniego fake-trailer na youtube). Zdecydowanie wolałbym, żeby tego nie było, wystarczyło ujęcie ze zniszczoną ziemią i lewitującym CGI-Supermanem

- Przybycie Supermana do Alferda jest w sumie zbędne (po co do niego przyleciał? Dowiedzieć się gdzie reszta bohaterów? Przecież ma supersłuch), ale im więcej Supermana tym lepiej, więc jednak bym to zostawił Smile

- W wersji kinowej Aquaman i Diana przyglądają się Supermanowi, który właśnie po raz pierwszy przywalił Steppenwolfowi. Aquaman mówi "Alright" i mamy koniec ujęcia. Snyder zostawił dłuższą jego wersję, w którym Diana dodaje "Kal El" - nie wiem po co, Gal wypowiada to IMO dziwnie, wolałbym cięcie jak w wersji z 2017

- Batman stojący na czołgu z TDKR Franka Millera zdecydowanie do wymiany na ujęcie z Batplane z 2017 roku (też Snydera)

- Doskonałym finałem filmu był monolog Milesa Dysona zwieńczony ujęciem z Clarkiem odsłaniającym symbol nadziei na swoich piersiach. Scena z Luthorem i Deathstrokiem powinna trafić w środek napisów, lub na sam ich koniec, dla ciekawskich, bo i tak zapowiada filmy, które nie powstały i raczej już nie powstaną

- Wszystko co następuje później - dokręcone w 2020 roku 9,5 minuty sekwencji Knightmare i rozmowa na werandzie Wayne'a - do śmieci. Okropnie sztuczne, źle napisane i niepasujące do reszty filmu (a już na pewno nie jako jego zakończenie). Ze sceny koszmaru (w której znowu wykorzystano przerobione ujęcie Cavilla, tym razem z BvS) broni się jedynie Leto, który jest tu lepszym Jokerem niż w filmie Ayera. Ze sceny z Marsjaninem nie broni się nic! J'onn wygląda beznadziejnie, fabularnie jego obecność nie ma sensu (ani tu, ani w całym DCEU), dla widza który nie śledził kampanii SnyderCut, lub nie jest fanem DC, nie będzie jasne kto to w ogóle do cholery jest, a nawet dla obeznanego fana SnyderVerse pozostanie zagadką skąd on wie o Darkseidzie, skąd wie o Anty-życiu sprzed tysięcy lat, o którym mówił Steppenwolf (pewnie obejrzał SnyderCut przed nami Tongue), ani czemu Bruce na te wszystkie rewelacje reaguje, jakby miał wyjebane i chciał wrócić do łóżka dalej śnić swoje bezsensowne koszmary...

To tyle z pamięci. Na pewno przydałoby się też odchudzić pierwszą połowę, bo walkę ze Steppenwolfem na Temiskirze, a zdobycie Mother Boxa od Atlantów dzieli ponad godzina, która nie zawiera żadnej sceny akcji. Można by wyciąć chociażby obdarowanie kobiety toną pieniędzy przez Cyborga.

^ Taką wersję uznałbym w końcu za nie gorszą od pierwszych Avengers. Póki co, Snyder Cut jest dobre, ale... https://tinyurl.com/77yf8djp

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,622
Reputacja: 117

21-03-2021, 18:58
Dokończyłem tę nowelkę filmową i odczucia mam identyczne jak Juby - mnóstwo takiego onanizmu Snydera jest tam do wycięcia. Za dużo slow-mo, też do wywalenia w cholerę połowa przynajmniej. Całe to Knightmare i Martian Manhunter do wywalenia w 100% bo to nic nie wnosi. Poza tym - faktycznie Flash zrehabilitowany całkowicie, a wciąż wnoszący tak desperacko potrzebny humor do tej depresyjnej historyjki. Cyborg też jak najbardziej na propsie i widać czemu Ray Fisher taki zdenerwowany chodził od czasu premiery JL2017. Z kolei poziom przemocy Supermana jest dla mnie nie do zaakceptowania, podobnie jak jego czarne ciuchy wstawione zupełnie bez żadnego kontekstu. Tak więc, niech będzie te 8/10, ale nie sądzę, żebym częściej wracał do tej produkcji. Gratulacje dla Zacka, ale ja już dziękuję.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

21-03-2021, 19:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2021, 19:58 przez Gieferg.)
Cytat:To jeśli planujesz robić taką wersję (mi wystarczyłoby 16:9)
Do 16:9 to w sumie wystarczy zrobić zoom jak Mierzwiak wcześniej proponował.
Szkoda czasu na najbardziej nijaki format, w którym w dodatku była już wersja kinowa.

Cytat:zdecydowanie do wymiany na ujęcie z Batplane z 2017 roku (też Snydera)
A gdzie to ujęcie jest?

Cytat:- Doskonałym finałem filmu był monolog Milesa Dysona zwieńczony ujęciem z Clarkiem odsłaniającym symbol nadziei na swoich piersiach.
Tu się zgodzę, przy czym jak dla mnie powinna być jednak wersja red & blue, a nie black.

tak czy inaczej, raczej nie zamierzam się bawić w jakiś fanedit z wieloma zmianami, jeśli już, to najwyżej kilka drobiazgów bym poprawił.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

21-03-2021, 21:06
No ostatnie ujęcie z Supermanem rzeczywiście lepiej by wypadało z klasycznym S na piersiach.

(21-03-2021, 19:58)Gieferg napisał(a):  A gdzie to ujęcie jest?

220 minuta, finałowy montaż podczas przemowy Milesa Dysona. Zack dograł chudego Afflecka (który chyba ma na sobie strój z JL, ale maskę z Knightmare), bo nie potrafi się nie masturbować nad powieścią graficzną Franka Millera, nie zawracając sobie głowy logiką (gdzie w takiej ciasnej jaskini zmieściłby taki pojazd?). Wersja kinowa zawierała lepszy kadr.

[Obrazek: Justice-League-Movie-2018-Trailer-028.jpg]

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,816
Reputacja: 141

22-03-2021, 22:09
Mimo iż obejrzałem to juz 2,5 razy ( 0,5 dokończyłem w momencie kiedy Żona poszła spać, ale tylko dla tego ze miała na 5 rano do pracy ), filmidło ciągle siedzi mi w głowie. Jutro jak Córa pójdzie spać odpalam trzeci seans Smile

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (12): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku