(30-04-2020, 15:10)Gieferg napisał(a): Zrezygnowalibyście z chodzenia do kina, gdyby była możliwość obejrzenia wszystkiego w dobrej jakości streamingu w dniu premiery?Nie. Pójście do kina to wydarzenie typu randka lub wyprawa rodzinna a nie tylko sam seans. Wychowałem się na chodzeniu na filmy do kin w czasach gdy magnetowid mieli tylko prominenci, tv nie miał pilota i miał 3 kanały a internetu wogóle nie było. Oby kina jeszcze istniały gdy dorośnie córka bo chciałbym aby i ona liznęla trochę tej magii kina (co prawda niewiele jej zostało odkąd istnieją multipleksy ale mimo wszystko jakaś tam namiastka pozostała).
(30-04-2020, 15:10)Gieferg napisał(a): Czy właściciele sieci kinowych mogą powoli myśleć o pakowaniu manatków?Nie. W kinach odbywają sie imprezy zorganizowane - urodziny, firmowe, gale, pokazy, premiery książek, wystawy, transmisje meczy na żywo, opery, nocne maratony, seanse dla matek z małymi dziecmi itp. (raz z ciekawości polazłem na turniej e-games w World of Tanks zorganizowany w Multikinie w Złotych Tarasach). Tak długo jak długo właściciele kin będą wpadać na pomysły jak można wykorzystać salę kinową by na niej zarobić poza wyswietlaniem filmu kinowego tak długo kina będą istnieć.
Poza tym w niektórych kinach są sale specjalne takie jak chociażby IMAX czy 4DX. Byłem też w kinie w którym siedzi się przy stoliku do którego można coś zamówić po wciśnięciu przycisku tj. przywołaniu kelnera. Fajna sprawa
Gdzieś czytałem też o kinie z bardzo wygodnymi kanapami/lóżkami.Tak czy inaczej na razie kina się bronią... pozostaje pytanie: jak długo?
Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka
Moje aukcje na OLX