11-09-2018, 10:37
Dodatek do kolekcji "MONTY PYTHON RAZEM I ODDZIELNIE" (#67)
Książka Terrego Gilliama "Gilliamesque. Przed-pośmiertna autobiografia"
Książka Terrego Gilliama "Gilliamesque. Przed-pośmiertna autobiografia"
Kirek - kolekcja
|
11-09-2018, 10:37
Dodatek do kolekcji "MONTY PYTHON RAZEM I ODDZIELNIE" (#67) Książka Terrego Gilliama "Gilliamesque. Przed-pośmiertna autobiografia"
11-09-2018, 11:24
(30-08-2018, 13:27)paniron napisał(a): Co do filmu to wizualnie jest świetny, lecz gdy człowiek się zacznie zastanawiać o co w nim chodzi, to ten obraz jest kompletnie bez sensu. Również jestem fanem takich produkcji jako odbiorca audio-wizualny. Osobiście podchodzę do takiego kina czysto relaxacyjnie i nie doszukuję się większego sensu w tych filmach. Ogląda się to super. Jestem akurat na etapie odkupowania na BD bo wcześniej miałem na DVD. Polecam również z takich pozycji Cesarzową i Przysięgę Chociaż pewnie jak lubicie takie filmy to znacie i te pozycje Nie widziałem jeszcze tylko Przyczajonego Tygrysa 2 część.
24-10-2018, 21:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 11:27 przez Kirek.
Powód edycji: poprawa linków do okładek
)
Kirek 07.01.2017 napisał(a):"Predatora" w 2D na chwilę obecną nie planuję, ponieważ lubię oglądać w 3D i nie widzę potrzeby robienia seansu w 2D. Spokojnie mogę poczekać kilka lat na wydanie 4K UHD i jeżeli zbierze pozytywne opinie to wtedy rozważyć zakup, chyba że do tego czasu opracują 4K 3DTe prognozowane kilka lat zmieniło się w niecałe dwa. Podmiana wydań w kolekcji OBCY + PREDATOR (#57) BYŁO: JEST: + [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami danego wydania] Płyta z polskiego wydania "Predators" ląduje w digi-packu dla dodatków z napisami PL. Oprócz filmów w Ultra HD zyskałem dodatki do "Predator" które występują na płycie BD w tym wydaniu (wcześniej posiadane wydanie 3D jest ich pozbawione) choć szkoda że, praktycznie tylko do jednego z nich dodano polskie napisy.
09-11-2018, 17:19
Tym razem kilka dodatków do kolekcji w postaci soundtracków: David Cronenberg (#21) 1. "M Butterfly" - Howard Shore 2. "Eastern Promises" - Howard Shore Alejandro González Iñárritu (#53) 3. "Birdman" - Antonio Sanchez Martin Scorsese (#109) 4. "Kundun" - Philip Glass [klikając w okładkę przejdziesz do strony ze szczegółami wydania]
06-12-2018, 17:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 11:27 przez Kirek.
Powód edycji: poprawa linków do okładek
)
Drugi podzbiór w kategorii TEMATYCZNE OTWARTE (nie kupuję wszystkiego z danej tematyki a tylko to co mi się podoba czyli sposób jak pochwalić się innymi filmami ). Tym razem tematyka górska. Reguły jakie sobie narzuciłem dla tych filmów to: - Głównym tematem filmu jest zdobycie szczytu, czyli odpadają filmy gdzie góry są tylko plenerem tj. "Na krawędzi" czy "Alive, dramat w Andach" - Film fabularny. To może zabrzmi trochę dziwnie ale pomimo realności w opowiadanych historiach nie bardzo podchodzą mi filmy określane jako dokumenty fabularyzowane tj. "Czekając na Joe" i zdecydowanie lepiej odbieram filmy fabularne pomimo tego że, można w nich natrafić na przerysowane sceny. WYPRAWY GÓRSKIE 1991 K2 reż. Franc Roddam [DVD L+N] 1991 Krzyk kamienia (Cerro Torre: Schrei aus Stein) reż. Werner Herzog [DVD L+N] 1997 Życie za Everest (Into Thin Air: Death on Everest) reż. Robert Markowitz [DVD L+N] 2000 Granice wytrzymałości (Vertical Limit) reż. Martin Campbell [BD N] 2008 Północna ściana (Nordwand) reż. Philipp Stölzl [DVD L+N] 2015 Everest reż. Baltasar Kormákur [UHD + BD L+N] [kliknij w okładkę a zostaniesz przeniesiony do strony ze szczegółami wydania] "Everest" to wydanie z Filmareny, w którym wydanie filmu w 3D podmieniłem na Ultra HD. Rozszerzeniem kolekcji są: 1. Książka "Wszystko za Everest" Jon Krakauer [klikając w okładkę przejdziecie do strony z recenzjami/opiniami] 2. Soundtrack na CD do "Everest" [klikając w okładkę przejdziecie do informacji o wydaniu] 3. Strona z fotkami z mojego włóczenia się po górach. Tylko trekking bez wspinaczki ale mogę pochwalić się, że udało mi się przejść szlak taki sam jak bohaterowie "Everest" przez pierwsze 15 minut filmu czyli trasę Lukla - baza pod Everest [klikając w okładkę przejdziecie do strony z listą galerii] Jeżeli znacie inne filmy pasujące do tej kolekcji to napiszcie może jeszcze ich nie widziałem. Do kolekcji z chęcią dołączyłbym "Nanga Parbat" reż. Joseph Vilsmaier (2010), opowiadający o wyprawie braci Messnerów na Nanga Parbat w 1970 roku. Niestety nie udało mi się namierzyć żadnego wydania DVD/BD z polską wersją językową. Temat na forum poświęcony wycieczkom górskim
Tatry Piknie. Nie mogę się doczekać kiedy znów tam wrócę (Bystra na celowniku). Filmów w górskich klimatach zbyt wielu nie znam, na półće tylko Everest, K2 (i Cliffhanger), ale teraz mnie kusi żeby co nieco te braki nadrobić. Możesz mi powiedzieć jaki lektor czyta K2 w wydaniu Best Film? Mam wydanie KŚ gdzie czyta GUdowski.
06-12-2018, 20:20
Wystarczyło kliknąć w okładkę i byś wiedział . W tym wydaniu też jest Gudowski.
06-12-2018, 20:21
E, to słabo. Myślałem, że może często spotykany w BestFilmach Orlicz.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |