Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Kolekcjonowanie

Strony (35): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 Dalej »

Opcje tematu
Kolekcjonowanie
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 176
Reputacja: 46

10-07-2024, 19:56
Nie byłem pewien czy to odpowiedni wątek, ale szczerze mówiąc nie znalazłem lepszego, poświęconego tylko i wyłącznie wydaniom specjalnym/limitowanym.
Widziałem, że są osoby na forum, które mają w swojej kolekcji wydania od Blufans i głównie do nich (lub do innych osób, które orientują się w tym temacie) kieruję swoje pytanie: zrobiłem sobie mały prezent i zamówiłem z eBaya wydanie Mrocznego Rycerza od Blufans (#61, wersja single lenticular). Na pierwszy rzut oka wszystko było w porządku, pudełko wyglądało na fabrycznie zapakowane (była też na nim nalepka), steelbook w środku też zafoliowany, ale po odpakowaniu steela okazało się, że... w środku jest 1 płyta (tylko i wyłącznie płyta 4K z filmem).
Czy to norma w tego typu wydaniach limitowanych w ogóle, czy tak jest tylko w wydaniach od Blufans czy może to w ogóle pomyłka i powinny być wszystkie 3 płyty? Podejrzewam, że zakupiony przeze mnie wariant pochodzi z wersji one click, ale zawsze myślałem, że każde z wydań w środku jest wydaniem "pełnowartościowym" (a więc zawiera w przypadku tego filmu komplet 3 płyt), a tu jednak dość spora niespodzianka Confused

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

10-07-2024, 23:49
(10-07-2024, 19:56)Piotrek P napisał(a):  nie znalazłem lepszego, poświęconego tylko i wyłącznie wydaniom specjalnym/limitowanym.

raz
dwa

ewentualnie tutaj lub tu albo bezpośrednio o ebay

Odpowiedz
Offline wojo134
Użytkownik
Liczba postów: 83
Reputacja: 1

11-07-2024, 00:19
(10-07-2024, 19:56)Piotrek P napisał(a):  Nie byłem pewien czy to odpowiedni wątek, ale szczerze mówiąc nie znalazłem lepszego, poświęconego tylko i wyłącznie wydaniom specjalnym/limitowanym.
Widziałem, że są osoby na forum, które mają w swojej kolekcji wydania od Blufans i głównie do nich (lub do innych osób, które orientują się w tym temacie) kieruję swoje pytanie: zrobiłem sobie mały prezent i zamówiłem z eBaya wydanie Mrocznego Rycerza od Blufans (#61, wersja single lenticular). Na pierwszy rzut oka wszystko było w porządku, pudełko wyglądało na fabrycznie zapakowane (była też na nim nalepka), steelbook w środku też zafoliowany, ale po odpakowaniu steela okazało się, że... w środku jest 1 płyta (tylko i wyłącznie płyta 4K z filmem).
Czy to norma w tego typu wydaniach limitowanych w ogóle, czy tak jest tylko w wydaniach od Blufans czy może to w ogóle pomyłka i powinny być wszystkie 3 płyty? Podejrzewam, że zakupiony przeze mnie wariant pochodzi z wersji one click, ale zawsze myślałem, że każde z wydań w środku jest wydaniem "pełnowartościowym" (a więc zawiera w przypadku tego filmu komplet 3 płyt), a tu jednak dość spora niespodzianka Confused

Często jest tak że wydania są tylko z płytą UHD albo tylko z blu-ray, wtedy mogą je sprzedać trochę taniej więc klient końcowy zadowolony a przed zakupem zawsze informują o zwartości danego wydania.
Z tego co widziałem na wizualach to te wydania mają każde po jednej płycie w środku > https://www.hidefninja.com/community/attachments/52831225639_c1caa53cb1_k-jpg.553609/

Odpowiedz
Offline TREBOR
Nowy użytkownik
Liczba postów: 1
Reputacja: 1

11-07-2024, 16:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2024, 16:49 przez TREBOR.)
(10-07-2024, 19:56)Piotrek P napisał(a):  Nie byłem pewien czy to odpowiedni wątek, ale szczerze mówiąc nie znalazłem lepszego, poświęconego tylko i wyłącznie wydaniom specjalnym/limitowanym.

W tym wydaniu SL ma jedną płytę a DL ma dwie 4k + BD. Nie wiem ile płyt zawiera FS. Posiadam tylko te dwie edycje.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

11-07-2024, 19:00
Panowie, skracajcie proszę cytaty, zwłaszcza jeśli piszecie jednozdaniowe posty.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 176
Reputacja: 46

11-07-2024, 22:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2024, 22:07 przez Piotrek P.)
(10-07-2024, 23:49)Mefisto napisał(a):  raz
dwa
ewentualnie tutaj lub tu albo bezpośrednio o ebay
O tyle o ile rozumiem zasugerowanie wątku z unikatami i rzadkościami (to mogło być rzeczywiście najlepsze miejsce do poruszenia tego tematu) to trochę ciężko mi się nawet odnieść do pozostałych propozycji wątków o tytułach takich jak:
  • "Zapowiedzi filmow blu-ray - limitowane, ciekawe, nietypowe wydania" - poruszanie tematu wydania z 2022 roku prawie 2 lata później chyba trochę ciężko podciągnąć pod jego zapowiedź Big Grin
  • "Problemy z nowymi wydaniami - ponowne foliowanie i inne" - wprawdzie istniał jakiś cień szansy na ponowne foliowanie, ale jak sam podkreśliłem folia zawierała nawet oryginalne nalepki, więc nie jestem pewien czy sprzedawca z eBaya ze 100% ilością pozytywnych opinii bawiłby się w tak drobiazgową i wielopoziomową mistyfikację - od początku byłem tak na 90% pewien że to wydanie z jakiegoś powodu zawiera po prostu 1 płytę, tylko nie bardzo to rozumiałem
  • "Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd." - wydanie ani nie było kupione w sklepie internetowym jako takim tylko od prywatnego sprzedawcy, ani poruszony temat w żaden sposób nie dotyczył kwestii wysyłki ani opłat
  • "ebay, allegro - wysyłka, opłaty itd." - jak wyżej, z tą różnicą że rzeczywiście zakupu dokonałem na eBayu, ale poza tym nie widzę żadnych punktów wspólnych z kwestiami poruszanymi w tym wątku

(11-07-2024, 00:19)wojo134 napisał(a):  Często jest tak że wydania są tylko z płytą UHD albo tylko z blu-ray, wtedy mogą je sprzedać trochę taniej więc klient końcowy zadowolony a przed zakupem zawsze informują o zwartości danego wydania.
Z tego co widziałem na wizualach to te wydania mają każde po jednej płycie w środku > https://www.hidefninja.com/community/attachments/52831225639_c1caa53cb1_k-jpg.553609/
Tej grafiki rzeczywiście nie widziałem, ale na niej więcej rzeczy się nie zgadza - ani wygląd slipcoverów, dołączonych dodatków, a w wersji double lenticular na pewno są 3 płyty (oglądałem filmik z unboxingu)

(11-07-2024, 16:43)TREBOR napisał(a):  W tym wydaniu SL ma jedną płytę a DL ma dwie 4k + BD. Nie wiem ile płyt zawiera FS. Posiadam tylko te dwie edycje.
Wielki dzięki za potwierdzenie (zasłużony punkcik reputacji dodany)! Heart Dopiero po Twoim wpisie przyjrzałem się jeszcze samemu pudełku i rzeczywiście na dole jest specyfikacja tylko płyty 4K, więc wszystko się zgadza. Trochę to nietypowe, ale w sumie i tak te wydania mało kto kupuje dla płyt, tylko trochę dziwnie wygląda ten steelbook po otwarciu Wink

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

24-07-2024, 14:51
HMV ciekawe info
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/nauka-i-technika/nosniki-dvd-i-blu-ray-odzywaja-ludzie-maja-dosc-streamingu/54zssgd

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

17-12-2024, 19:20
Nie do końca jestem pewien czy moje pytanie pasuje do tego wątku, ale nie znalazłem lepszego.

Znacie może jakieś polskie kanały na YT o kolekcjonowaniu filmów? Angielskojęzycznych nie muszę szukać, bo algorytm yt sam mi co chwilę podpowiada, ale nie mogę trafić na nic polskiego. Jak znacie jakieś to podrzućcie, chętnie rzucę okiem.

Ps. Nie chodzi mi o kanały typu Sfilmowani czy jakbyniepaczec, które tylko recenzują filmy/seriale, ale o twórców, którzy zajmują się omawianiem rynku i wydań BD/UHD.

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

17-12-2024, 19:52
Gdyby tacy byli, algorytm YT już dawno by Ci ich podsunął.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

17-12-2024, 20:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2024, 20:04 przez Mierzwiak.)
Naprawdę nie potrzebujemy polskich wersji brodatych idiotów siedzących przed kamerą z regałami z filmami w tle oświetlonymi kolorowymi LEDami którzy opowiadając niestworzone brednie Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (35): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku