Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
1 2 3 4 5 Dalej »

Komiksy

Strony (23): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 Dalej »

Opcje tematu
Komiksy
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

20-04-2015, 14:58
Gief to chyba tylko dlatego, że przestałeś czytać. Komiksy super-bohaterskie niezmiennie wahają się miedzy świetnymi opowieściami i dnem totalnym. Nowe pozycje sa nadal dobre, a scenarzyści potrafią zaskakiwać tam gdzie się tego nie spodziewasz (dlatego też wierzę w film o Ant-Manie bo "gorsi" bohaterowie ostatnio oznaczają lepsze historie).

A Saga Mrocznego Feniksa to akurat jak dla mnie jeden z bardziej przereklamowanych storyarców... Jasne klasyczna kreska itp., ale również sporo naiwności właściwych dla tego okresu komiksowego (zakończenie było FATALNE).

Torment to Todd... więc faktycznie nie ma o czym mówić ;-).

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

20-04-2015, 15:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2015, 15:18 przez Gieferg.)
Cytat:Gief to chyba tylko dlatego, że przestałeś czytać.

Dokładnie. Jeśli czegoś (w sensie jakiegoś universum w ramach danego medium) nie jestem w stanie ogarnąć w całości, mam tendencję to w całości olać. Póki komiksy superhero to było dla mnie te parę tytułów wydawanych przez TM-Semic i nawet jeśli nie kupowałem wszystkich, to mniej więcej ogarniałem fabułę, było ok, jak się potem zaczęło dziadostwo mnożyć, a fabuła swoim zarkęceniem, zgonami i powrotami zaczęła zawstydzać telenowele swoim poziomem popaprania, to gdzieś w momencie jak po śmierci Supermana pojawiło się jego czterech nastepców, a Batmana zastąpił Jean Paul Valley, stwierdziłem "Enough is enough" i pieprznąłem tym w kąt (początek 1996 to mój ostatni zakup komiksu superhero z regularnie wydawanych serii).

teraz superhero to dla mnie już tylko filmy (to się, póki co, da ogarnąć w całości) + ta część kolekcji semiców, której nie sprzedałem (czyli trochę Batmana, Spider-Mana i wydań specjalnych). X-Menów sprzedałem w cholerę (odpadłem od tej serii jakoś po tym jak pozbawiona mocy Storm wklepała Cyke'owi i przejęła przywództwo, czyli bodaj po 10 numerach semica, na dobrą sprawę po DPS już mi się zaczęło odechciewać bo i przeskoczyli do innych historii z innych czasów i rysunki już byłe nie takie - Byrne for the win! (Supermana też lubiłem tylko w jego wydaniu - jakbym miał etraz sobie dokupić jakieś z tamtych komiksów, to właśnie te), ale potem zatęskniłem za Dark Phoenix Saga po które w zamierzchłych czasach latałem do kiosku jako 11 latek, więc kupiłem, przeczytałem i znowu dobrze się bawiłem.

Cytat:(zakończenie było FATALNE).
Tzn co konkretnie? to że rozstrzygnęli sprawę walką na arenie czy to, że przegrali? Smile
Cytat:Torment to Todd... więc faktycznie nie ma o czym mówić ;-).
Tzn?
Dla mnie Spider-Man to głównie Todd Tongue (tzn mam na myśli rysunki, z tych przez niego pisanych poza Tormentem czytałem chyba tylko jeden - z Ghost Riderem i Hobgoblinem).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

20-04-2015, 15:16
Właśnie dlatego Universa robią restarty... byś znów ogarniał :-). Plus serie w swoim własnym obrębie często są ogarnialne, nie musisz sięgać po inne tytuły. Ja najlepiej ogarniam Marvela, ale by powiedzieć, że totalnie... to by była GRUBA przesada. Nie przeszkadza mi to jednak w śledzeniu kolejnych historii.

Dawno nie czytałem DPS więc średnio pamiętam... ale sam fakt kosmicznych zawodów da się przetrwać..., ale ten zwrot z "laserem" to już katastrofa i tak "tani" finał... jak uśmiercenie Banea w TDKR. Żenada fabularna.

Do Spider nic nie mam. Dawno go nie czytałem (Tormentu), ale mam bardzo dobre wspomnienia... Więc nie ma o czym dyskutować :-). Jednak czy tylko Todd? Wystarczy wspomnieć wiadomy storyarc DeMatteisa by obalić tak jednostronne spojrzenie ;-).

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-04-2015, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2015, 15:24 przez Gieferg.)
Cytat:Właśnie dlatego Universa robią restarty... byś znów ogarniał :-).

Restart = zamordowanie mojego zainteresowania. W filmach jeszcze przeżyję, w komiksach nie. Lubię jak fabuła dokądś zmierza, a nie, że przeczytałem ileś tam dziesiątek komiksów, po czym stwierdzają "a to jedziemy od nowa". Środkowy palec ode mnie i krzyż na drogę w tym momencie.

tzn ja rozumiem, że to dla nowych pokoleń, żeby nie wskakiwały w serię przy tysięcznym odcinku i mogły wszystko ogarnąć, spoko, niech będzie. Mają swoją wersję Spider-Mana czy kogo tam, ja miałem swoją i przy niej zostanę.

Cytat:wiadomy storyarc DeMatteisa

Nie mam pojęcia o co cho Tongue Jeśli to się nie mieści w zakresie semiców 1990-1994 to nie mam skąd o tym wiedzieć, a jeśli się mieści to... czytałem je w ubiegłym tysiącleciu Tongue

Cytat:ale ten zwrot z "laserem"

No to z dupy, faktycznie, zamiast tego powinien być ktoś. Ktokolwiek.

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

20-04-2015, 15:26
(20-04-2015, 07:44)Mateusz napisał(a):  Jak przeczytasz Detective comics daj znać czy warto sięgnąć po tę serię, bo opinie są raczej średnie.

Ja czytałem pierwsze 2 tomy i mi się podobało. Nie wiem skąd te negatywne opinie? Że niby gorsze od Batków Snydera? To już kwestia gustu. Pierwszy tom moim zdaniem bardzo dobry (warto przeczytać PRZED "Śmiercią rodziny"), drugi trochę słabszy. Nie żeby był to mocno słaby komiks ale z tego co wiem jest powiązany z innymi seriami, których w Polsce nie wydano, więc może się wydawać trochę chaotyczny. Takie uczucie miałem za pierwszym razem, za drugim już nie. Tomu trzeciego jeszcze nie kupiłem ale ponoć od "Imperium Pingwina" seria notuje drastyczny wzrost jakościowy i dalej jest tylko lepiej (w maju chyba 4 tom wychodzi). Tak więc dla mnie 1 tom, to takie 4/6, a drugi 3/6.

Co do Batmanów Snydera, to przeczytałem pierwsze 3 tomy i mam mieszane uczucia. Wątek z sowami mocny, "Śmierć rodziny" jeszcze mocniejszy ale mam wrażenie, że Snyder dobrze zaczyna, a słabo kończy. Tak jakby nie miał odwagi ciągnąć tych swoich pomysłów (albo mu nie pozwalają). Tom trzeci pochłonąłem jednym tchem ale na końcu miałem jedno duże "serio? to jest koniec?" Dla mnie pierwszy tom to 5/6, drugi i trzeci - 4/6. Niby jest to najlepsza seria od "New 52" ale ja się z tym stanowczo nie zgadzam. Są lepsze tytuły ale już nie po polsku. Chociaż "Shazam!" ma być wydany u nas w tym roku (zdecydowanie warto przeczytać Big Grin )

Z wydanych u nas tytułów "Nowego DC" warto przeczytać też "Ligę Sprawiedliwości". Nie jest to jakiś szał ale bardzo dobrze się czyta i rysuje Jim Lee, którego kreskę bardzo lubię. "Wonder Woman" uważam za bardzo dobry tytuł, głównie pod względem fabularnym. Może on jednak nie każdemu podejść, bo kreska jest dość...dziwna. "Superman" Morrisona mi jakoś nie podszedł. Wprawdzie tylko jeden tom przeczytałem ale czułem zmęczenie po lekturze. Po 2 pozostałe kiedyś tam sięgnę, z czystej ciekawości ale mi się nie pali. "Mrocznego Rycerza" nie czytałem, więc się nie wypowiadam ale po opiniach z neta widzę, że albo się ten tytuł kocha, albo nienawidzi (ale kreskę ma obłędną). "All-Star Western" to zaś nie moje klimaty ale ponoć całkiem dobry. Warto też sięgnąć po "Szpona" ale tylko wtedy gdy chce się poszerzyć wiadomości na temat Sów - inaczej można sobie darować.

Ze starszych tytułów, to mi podobał się "Joker", "Nawiedzony Rycerz", "Długie Halloween" i "Mroczne zwycięstwo". Warto też sięgnąć po "Catwoman: Rzymskie wakacje", nadchodzącą "Sprawiedliwość" i wszystkie DC Deluxe od Egmontu ("The New Frontier" i "Kryzys tożsamości" w szczególności). Oj sporo dobrego w tym roku nam się szykuje na naszym komiksowym poletku, a jeszcze niedawno Egmont wydawał 1 tom z Batsem rocznie, bo niby się nie opłaca Big Grin

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

20-04-2015, 15:27
Restarty są często umotywowane, często obejmują tylko niektóre serie itp. skompilowana sprawa... ale mało kiedy jest tak bezpośrednie "wal się". Plus Po 5-10 latach komiksów ma to sens... Filmowy spider już rusza po raz 3 :-D.

Fabuły często zmierzają w dziwne rejony... długość i mnogość serii owocuje właśnie twistami jak z One More Day itp. Takie rzeczy najlepiej kasować :-D. Więc ja tam nie pluje na restarty.

A ten Arc mogłeś czytać... Ostatnie łowy Kravena. Ja go czytałem właśnie w latach 90. Teraz znowu w WKKM.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-04-2015, 15:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2015, 15:33 przez Gieferg.)
Czytałem. Dobry, ale Torment (który właściwie był jego swego rodzaju sequelem) miał lepszy klimat i rysunki. Łowy pod tym względem były poprawne i nic ponad to.

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

20-04-2015, 16:06
Jak skorzystaliście z promocji 3 za 2 na DC Deluxe? Chciałem wziąć oba tytuły + 3 tom "Ligii Sprawiedliwości" ale promocja się nie nalicza, bo Deluxy są w przedsprzedaży, a na nie promocja nie obowiązuje. W dodatku premiera jest przesunięta na 27 kwietnia, gdyby ktoś nie wiedział :-)

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Artur
Użytkownik
Liczba postów: 59
Reputacja: 2

20-04-2015, 16:11
Wczoraj zamówiłem, Pod ceną był status w magazynie wysyłka 24H, aktualnie widzę że jest teraz
zamów przed premierą:22.04.2015 Przedsprzedaż.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

20-04-2015, 16:12
Wczoraj były dostępne z wysyłką 24h i wtedy się zaliczały do promocji. U mnie pozycje z DC Deluxe mają status skompletowane także dzisiaj powinni wysłać.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku