Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
1 2 3 4 5 Dalej »

Komiksy

Strony (23): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 23 Dalej »

Opcje tematu
Komiksy
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

22-04-2015, 17:41
Też przed godzinką odebrałem swoje zamówienie. Ogólnie prezentuje się to bardzo OK ale obwoluty jednak są dość słabej jakości. Zaraz zabieram się za czytanie "Kryzysu tożsamości" :-)

Swoją drogą chcę nabyć jakieś folie ochronne na te Deluxy ale jakoś nie mogę znaleźć sensownej oferty. Wszystkie folie na komiksy są na wydania typu "Nowe DC Comics", czyli zwykłe HC, a co za tym idzie, za małe. Są też folie na komiksy formatu A4 i większe niż A4. Skłaniałbym się ku temu pierwszemu (zwykłe A4) ale czy znowu nie będą one za duże, bo Deluxy jednak są mniejsze od A4. Nie chciałbym żeby komiks w środku "latał", a folia odstawała. Ma ktoś jakieś namiary na folie typowo pod rozmiar Deluxów? Przydałoby się kupić zestaw na cieńsze i na grubsze tomy, bo np. "Nowa Granica" ma mieć 520 stron (podobnie "Sprawiedliwość" od Muchy) Big Grin

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pieter
Użytkownik
Liczba postów: 62
Reputacja: 0

22-04-2015, 17:47
Ja odebrałem dziś"Damulkę wartą grzechu", bardzo fajnie wydanie, solidna rzecz Smile Zabieram się za lekturę Big Grin

P.S. Czytał ktoś z Was "Torpedo"

Odpowiedz
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

22-04-2015, 17:54
Na allegro jest 2 ludzi, którzy sprzedają folie na różne rozmiary. Doradzą, jak nie chcesz kupować w ciemno. Mają folie pasujące na wydania większe niż typowy HC Egmontu, pewnie się do tego DC Deluxe nada. Tylko że chwilowo chyba wszystkie aukcje tego hurtowego się pokończyły Smile Detalista nadal tam wisi.

Możesz też pogadać z sklepem Atom Comics, czy czegoś nie mają (sprzedają też na sztuki), ale z tego co pamiętam ich rozmiarówka kończyła się na magazynach. Są dosyć kontaktowi, więc pewnie szybko wyjdzie, czy mogą coś zaoferować czy nie.

Odpowiedz
Offline Artur
Użytkownik
Liczba postów: 59
Reputacja: 2

22-04-2015, 20:01
Komiks będę czytał bez obwoluty bo szkoda żeby się zniszczyła. Co do pomysłu z folią to komiksy w twardej oprawie niezbyt ładnie się prezentują. A jeżeli chcemy chronić nasze cenne dzieła sztuki przed kurzem to lepiej kupić jakiś drewniany regalik ze szklanymi drzwiami.

Odpowiedz
Offline Pieter
Użytkownik

23-04-2015, 07:04
Sin City przeczytane Smile Wziąłem "Damulkę" przy pierwszym podejściu Big Grin Naprawdę świetnie się czyta, a rysunki fenomenalne, super oddają klimat Miasta Grzechu

Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125

23-04-2015, 16:31
A czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak się prezentują koło siebie komiksy "Kryzys tożsamości" i "Ziemia Jeden", chodzi mi o brzegi, w sensie czy brzegi idą w cały świat i dostaje się oczopląsu na nie patrząc, czy są ładnie utrzymane tak ja "kolekcja Nowe DC" gdzie wszystkie napisy są pod linijkę równo ułożone?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

23-04-2015, 16:45
Jest zachowany pewien schemat, ale nie tak dokładnie jak w NEW52.

[Obrazek: P4230543.jpg]

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125

23-04-2015, 17:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2015, 17:29 przez Teabing.)
Dzięki
Hmm no nie wygląda to najlepiej, myślałem że skoro robią już serię "Deluxe" to te obwoluty też będą wyglądały jak seria... Jak przeczytasz "Ziemię Jeden" to daj znać czy ci się podobała i czy ogólnie warto po to sięgać Smile ja za jakiś tydzień się wezmę za Kryzys, trybunał sów i śmierć rodziny.
Co do pytania o to czy posiadam drugą część batmana to odpowiedź brzmi (jeszcze) nie, postanowiłem na próbę wziąć Trybunał i jak mi się spodoba to dokupię drugą cześć, a do Jokera mam słabość i sam zalążek fabuły brzmi na tyle ciekawie (i sam komiks ma na tyle dobre recenzje), że nie mogłem się powstrzymać aby po to nie sięgnąć. Poza tym podobno trzeci tom z drugim nie są chyba mocno powiązane i sam trzeci tom stanowi w miarę zamkniętą historie więc mogę zacząć przygodę z DC od 3 tomu Smile
A tak wgl. to jak z tym rokiem zerowym warto?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

23-04-2015, 18:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2015, 18:04 przez Mateusz.)
Roku zerowego jeszcze nie czytałem, bo ja akurat wolę się zabierać za takie podzielone historię jak mam wszystkie tomy na półce dlatego czekam na tom piąty, ale recenzje są przychylne, chociaż niektórzy zarzucają, że Snyder za bardzo rozciągnął tę historię. Nie będę oceniał przed czytaniem, ale może coś w tym być, bo kontynuacja to podobno straszny grubas.
Przeczytałem, natomiast już Ziemia Jeden i mogę powiedzieć, że jest to całkiem dobry komiks, ale na pewno nie dzieło przełomowe także dobór do serii DC Deluxe może pozostawiać pole do dyskusji. Autor wprowadził sporo zmian względem innych historii o początkach Batmana i mi się to akurat podobało. Nie chcę spoilerować, ale mamy Batmana podobnego do tego z Batman Początek, którego interesuje osobista zemsta, a nie losy mieszkańców Gotham. Mamy zupełnie innego Alfreda, Gordona poznajemy też w innym świetle niż tego klasycznego. Jeśli ktoś ma otwartą głowę na takie zmiany to komiks na pewno mu się spodoba, bo historia trzyma poziom, a rysunki są na wysokim poziomie.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Pieter
Użytkownik

23-04-2015, 18:06
Jak czytacie swoje komiksy - na "raz" czy rozkładacie je na kilka dni, rozdziały, itp...? I czy wracacie często do nich, czy po prostu "Na półkę i niech cieszy oko" Big Grin Nie wiem dlaczego ale ciekawi mnie jak inni podchodzą do tego tematu, ogólnie do książek Smile

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku