22-01-2026, 15:19
(22-01-2026, 14:59)kulcikriu napisał(a): Dzięki pred895!
Bierz ten z olx, bo ma symbol EB40 więc można go zmodować
Unboxing >> YouTube
|
Kopia zapasowa (Blu-ray/UHD) - dysk HDD/płyta
|
|
22-01-2026, 15:19
(22-01-2026, 14:59)kulcikriu napisał(a): Dzięki pred895! Bierz ten z olx, bo ma symbol EB40 więc można go zmodować
Unboxing >> YouTube
03-02-2026, 20:08
mały protip ale może komuś się przyda: MakeMKV odzyskuje sprawność jak zmienisz datę systemową w komputerze na obowiązującą dla starego klucza: zmiana daty-> wklejenie klucza-> aktywacja i restart programu. Zadziałało u mnie w MakeMKV v1.17.4 i kluczem który wygasł z końcem stycznia 2026.
09-02-2026, 19:59
(22-01-2026, 15:13)misfit napisał(a): Przyjdzie do mnie w poniedziałek i wtedy się przekonam co mi się trafiło i jak z jego głośnością. I jak sprawuje się napęd? porysował jakąś płytę?
I need you to believe in something.
Na razie testowo zrobiłem kopię po jednej płycie BD i UHD i jest ok. Żeby czytał UHD w makemkv, trzeba było zrobić podmiankę firmware z 1.05 na 1.03MK w SDFtool Flasher. Napęd jest dość głośnawy, jak to w slimach bywa (chociaż spodziewałem się, że będzie gorzej) więc gdyby ktoś chciał go używać do odtwarzania filmów to nie polecam - chyba, że ktoś ma dużą tolerancję na hałas. Temat potencjalnego rysowania płyt jest mi znany, ponoć najczęściej zdarza się jak mu prądu brakuje, o poruszaniu napędem w trakcie kopiowania nie wspominając... Swojego BU40N zamontowałem w środku jednego ze stacjonarnych pecetów, więc liczę, że problem rozwiązany do minimum, a w razie czego pomyśli się o poprawieniu wady konstrukcyjnej. Z tego co słyszałem to w środku LG BP55EB40, o którym Pred wspominał, jest dokładnie ten sam napęd. Ale powiem ci, że w LG BH16NS55 (wewnętrzny napęd 5,25) kilka razy zdarzyło mi się, że napęd męczył się z wykonaniem kopii i później zauważyłem, że zostawił okrężne rysy na powierzchni płyty, których nie było przed wykonywaniem kopii. W Pioneerach takich jaj ponoć nie ma - mam nadzieję, że te jakiś czas temu kupione dwie sztuki długo u mnie pożyją i nie będzie potrzeby używania LGków do płyt UHD
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości |