Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lektor audio do filmów

Strony (18): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 Dalej »

Opcje tematu
Lektor audio do filmów
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

10-10-2022, 20:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2022, 20:33 przez prodarek.)
Zawsze będzie słychać różnicę z tym że tempo nie zmienia tonu głosu ale go przyspiesza lub spowalnia, dlatego ja już nie ruszam audio tylko zmieniam video na 25 i w żadnym przypadku nie przeszkadza mi speed na video.

(10-10-2022, 17:35)Zuzia napisał(a):  wyizolować lektora sam głos, jak przy Karaoke, sprawdzić wszystko razem.
mam nadzieję że mój czas nie pójdzie na marne.
Ale co to niby zmienia przecież wokal i tka masz marnej jakości i zabrudzony zakłóceniami.

To jest wersja z tvp1

https://drive.google.com/u/0/uc?id=1yEOA6QzAbQjy3FOwe8BWzsm_vARjJ4b-&export=download
https://drive.google.com/file/d/11_4-4nVhxBUt0c4yC6VtICFVXJUnIOvz/view
niestety jak widzisz bardzo łagodna.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

11-10-2022, 05:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 05:27 przez Gieferg.)
Izolowania samych dialogów próbowałem przy którymś fanedicie - czasem wyjdzie znośnie (zwykle jeśli dźwięk w tle jest cicho w stosunku do dialogu), więc w pojedynczej scenie to może zdać egzamin, ale na większą skalę (cały film) generalnie się nie sprawdza. A w przypadku niewyraźnego audio o tak marnej jakości, nie wróżę nawet częściowych sukcesów.

W tym konkretnym przypadku szukałbym nagrania w lepszej jakości, a jeśli bym nie znalazł, to bym sobie darował.

Cytat:Zawsze będzie słychać różnicę z tym że tempo nie zmienia tonu głosu ale go przyspiesza lub spowalnia

No i to mi nie przeszkadza, szczególnie, że zmiana 25 na 23,976 to zwykle zmiana na oryginalne tempo.
Natomiast słyszę różnicę i mi to przeszkadza, gdy film ma 25 fps i leci jakaś dobrze mi znana piosenka.

Tak czy siak - nigdy nie zmieniam ilości klatek na 25, bo jak oryginalnie jest 23,976 to ma być 23,976 i kropka. Poza tym jak chcę mieć na jednej płycie i lektora i oryginalne audio + napisy to musiałbym przerabiać oryginalne audio na 25 fps co już by było kompletnie bez sensu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

11-10-2022, 12:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 12:57 przez Nfsfan83.)
(10-10-2022, 16:03)pred895 napisał(a):  W piwnicy mam kilka plastikowych pudeł z VHS'ami. Filmy zgrywane głównie z TV, niekiedy ten sam film z różnych stacji, kto wie może by się tam znalazł. Ma ktoś inne requesty na inne pozycje, bo tego jest tam dość sporo a szkoda by się to zmarnowało.

Oryginały mam takie :

Szukam od lat jest jeden typ co ma to nazywa sie VHSfun ale ani sie nie wymienia ani nie sprzedaje ;(

1. Prawo Jazdy 1988 - Kozioł młody głos TVN (mam próbke małą)
2. Kickboxer 1989 - Kozioł młody głos TVN bez (oznaczenia wiekowego chyba 1 emisja - mam próbke małą) lub Podwójne Uderzenie 1991 Gudowski TVN
3. Samoloty, pociągi i samochody 1987 - VHS - Gudowski
4. Prawdziwy Geniusz 1985 Szydłowski nie wiem na jakim kanale
5. Obcy 1 1979 - TVN emisja kwiecen 1998 Kozioł młody głos oraz 3 ale tutaj brakuje 20 min ostatnich Smile tylko w dobrej jakości
6. Punktualnie o Trzeciej 1987 - leciało w tv bo oglądałem obojetnie jaki lektor

Titanic Szydłowski !!! dobra jakość??? warto zrobić synchro pod to bo Szydłowski mistrz i klimat tutaj jest.

Heat też Szydłowski !!! Smile masz zgrane?

jakie to wideo bo mam chyba te same Wink nagrany Batman w 1992 i zgrany na DVD w 2015 ciągle dobra jakość nie katowana taśma SONY a Aliens oraz Alien 3 na TDK z 1998 jakość super synchro zrobione już jest Wink

Mój model to sharp VC 6v3dp mam manual PL nawet !!!

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

11-10-2022, 13:48
Alieny będę maił na bank. Te z oryginału, oraz z TVN i Polsatu części 1 - 3, w tym również pierwszą emisję Aliens Special Edition z TVN. Reszty filmów niestety nie mam niestety.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

11-10-2022, 15:08
Alien 3 mógłby się przydać, bo wszystkie dotychczasowe wersje niedomagały jakościowo, Alien/Aliens Polsat/TVN od dawna jest dostępne synchro pod blu.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

11-10-2022, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 17:05 przez Nfsfan83.)
Ja mam super Alien 3 piszcie na priv ale brakuje 20 min bo nagrane na kasecie z komunią Big Grin i źle wyliczyłem

Aliens SE mam już mamy zrobione super pod BD i DVD.

A pred895 dałoby radę Heat i Titanica zgrać? czy jakieś zabezpieczenia?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

11-10-2022, 18:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 18:46 przez prodarek.)
(11-10-2022, 17:05)Nfsfan83 napisał(a):  BD
Nie ściemniaj ty masz tylko dvd. Big Grin

(11-10-2022, 17:05)Nfsfan83 napisał(a):  Heat i Titanica zgrać? czy jakieś zabezpieczenia?
Przy zgrywaniu samego audio nie ma żadnych zabezpieczeń .

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

11-10-2022, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2022, 00:56 przez Zuzia.)
(10-10-2022, 19:40)slavekg napisał(a):  Wiadomo, że samo przerobienie fps to za mało, trzeba jeszcze naszą ścieżkę z tą oryginalną zsynchronizować (np. w Audacity). Na 99% w którymś miejscu się rozjedzie, bo okaże się, że ta nasza miała kilka klatek więcej lub mniej niż oryginalna, do której synchronizujemy.
A co dokładnie w oryginalnych wydaniach jest spieprzone?

Gdyby chodziło tylko o synchro i ilość klatek zrobił bym to w sekundę. Problem jest że synchronizację możesz wykonać jeśli ścieżka audio jest identyczna z orginału. A nie jest bo ja przerabiam audio + Janusza Szydłowskiego z orginału z VHS żaden program ci tego nie dopasuje. Ale poświeciłem dziś kolejny cały dzień. Obejrzałem cały film znowu po raz 2430... Big Grin a co za tym idzie każde przesunięcie względem orginału czy jakiekolwiek zmiany wprowadziłem ręcznie minuta po minucie. Zaraz wrzucę wam próbkę... albo cały film jeśli chcecie na mój serwer. Lektor jest z vhs dzwiek z remastera. A nie jak poprzednio tylko obraz. Więc jest dla mnie wystarczająco dobrze Smile

Dobra wrzucam cały film jak chcecie zrobię torrent ale naprawdę nie mam już siły by zrobić sample dla Was bo spędziłem cały dzień przy tym mam nadzieję, że choć trochę się spodoba.
To co jest pewne to jedynya taka wersja na świecie chyba że doczekam się oficialnego wydania z tym lekrorem. Na co jednak, bym nie liczył. Bo nawet znaleźć takiej nie sposób.

Mam nadzieję, że gdy umrę ta wersja przetrwa przynajmniej kolejne 100 lat, takich lektorów już nie ma, a jeśli są to dobrze się ukryli.

Piąty element Remaster - Janusz Szydłowski -HD Zuzia (1997) VHSrip Remaster

SAMPLE... w kolejnym moim poście.

Głośniki ciut głośniej polecam, gdyż dobrą jakość dzwięku wyciszyć o kilka decybeli jest łatwo, w drugą stronę się nie da Smile więc nie boostowałem lektora za natto VHS remaster jak by co...
Pozdrawiam, dajcie znać co sądzicie. Lepiej nie będzie. Bo walczę z tym filmem ponad 100h Smile Ale ta wersja jest dla mnie najlepsza Smile i malutka zmieści się na DVD

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

11-10-2022, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 19:24 przez Gieferg.)
Bulgocze toto jak tyłek w mydlinach, ledwo co słychać i jeszcze echo ci się zrobiło, przez niedokładne nałożenie ścieżek. Daj już spokój.

Cytat:jak chcecie zrobię torrent

Nie chcemy.
Masz w ogóle oryginał na Blu-ray? Bo jak nie to na dobrą sprawę wypadałoby całą tę rozmowę wywalić do kosza.
A już zwłaszcza post z linkiem do filmu (to już bez względu czy masz go na płycie, czy nie).

Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

11-10-2022, 20:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 23:59 przez Zuzia.)
To niczego nie zmieni poza tym że nie będziecie mieli tej wersji. Nawet jeśli kupię oryginał dzisiaj to polskie prawo pozwala na kopię zapasową, a nie na mix VHS i remastera, poza tym. Kupię od Ciebie wersję z Panem Szydłowskim... Nie masz? To kto ma prawa do tej wersji? Skontaktuję się z nim i kupię oryginał od niego, a następnie usunę ten. Nie myśl że nie znam prawa. Ale jest różnica między kupieniem czegoś bo jest dostępne a ratowaniem czegoś czego już nie znajdziesz. Gdybym chciał orginał nie poświęcił bym 5 dni życia, na piracenie tego filmu bo jest on wszędzie dostępny. To że pytam was o torrent nie wynika z chęci rozpowszechnienia tego. Ja mam ten film w tej wersji wcale nie muszę, pytać nikogo, tak samo nie zarabiam na nich, nie wykorzystam ich do reklam ani upubliczniania, jest na tym forum dzisiaj, dajmy na to jeszcze przez 24h. Potem jeśli zechcesz usunę link... Bo naprawdę stać mnie na płytę blu rey... kupię za 1000 zł teraz powyższą wersję na blu rey. Tylko powiedz do kogo mam się zgłosić.

Każdy słysząc torrent ma w głowie pirat, szkoda tylko, że mogę przez niego udostępnić np moje zdjęcie w ręczniku. I wtedy 10 milionów osób szybko je dzięki temu pobierze bo nawet jak nie będę seedować ja będą inni. I nie chodzi o to że piracą wszyscy tylko że prędkość pobierania zależy od liczny osób i procenta posiadania danego pliku, nie koniecznie filmu. Poza tym mam wysyłanie 8MB/s więc nie wiele jeśli 100 osób zechce się podłączyć pod mój serwer, padnie. Dlatego torrent to jedyna opcja.

Obejrzyjcie powiedzcie co sądzicie. Zaraz po tym jak dowiem się waszych opinii mogę usunąć link.

Cytat:A już zwłaszcza post z linkiem do filmu (to już bez względu czy masz go na płycie, czy nie).

Dobra link usuwam poświęcę jeszcze kilka minut i zrobie sample. Nie będzie problemu.

Ale wrzucę go za kilka godzin prawdopodobnie po północy.

Zgodnie z obietnicą oto Sample. Kilka minut więc  nawet jak bulgocze jeśli miał bym samego lektora w super jakości nie było by problemu. Ale mam tylko ledwo żyjącą VHS, do tego w całkiem innej wersji audio.

https://ZuziaXx.quickconnect.to/vs/sharing/zJTsk9ak#!bW92aWUtMTc4MQ==

Nie chcę być sądzony o piractwo. W sumie wiedziałem że tak będzie pewnie nie czytał Pan moich wcześniejszych postów. Uprzedzałem by nie mówić że to piractwo. Kilka postów temu. Już dawno kupił bym DVD chociaż jeśli było by w takiej wersji. Tak jak mówiłem tej wersji szukam kilkanaście lat, nie napisałem na forum o filmach by "piracić" filmy. Jeśli widzi to ktoś kto posiada licencję, to ja chętnie kupię kilka sztuk takiej wersji o ile kiedykolwiek zechcecie ją wydać. Pozdrawiam, powiedzcie kilka słów. Nawet jeśli samych krytycznych. Potem już nie będę zawracać nikomu głowy, a już na pewno nie na ten temat. Co do piractwa każdy ma swoje zdanie, jeśli był by to unikat książki którą ktoś wydał a już nie żyje lub już nie jest właścicielem licencji a była, by komuś potrzebna bo zawierała treści jakich nie ma nigdzie indziej, to nawet pobrana z chomika, gdzie pełno zapomnianych lub już nie istniejących do kupienia treści. To jestem za tym żeby piracić takie rzeczy, Na Archive masa książek, tak unikalnych, lub gier, albo magazynów, że próżno szukać ich gdziekolwiek indziej, a są udostępnione do pobrania, i nikt nie robi o to awantury. Ale nie musicie się zgadzać nie mam dziesięciu lat żeby pobierać gry za darmo, mam 41 lat pracę i stać mnie na filmy. Tylko nie takie, bo nie można mieć wszystkiego nawet za całą kasę świata. Nie jestem kłótliwy, ani nie chcę łamać zasad forum, możecie ten jeden raz ocenić i nie wpływać na moje sumienie tekstem o piractwie? Proszę...

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku