Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lektor audio do filmów

Strony (18): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 18 Dalej »

Opcje tematu
Lektor audio do filmów
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

13-10-2022, 06:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2022, 06:48 przez Gieferg.)
Po 1 - Opisujesz jakieś dziwaczne problemy, z którymi nie spotykam się praktycznie w ogóle, choć niby dotyczą czegoś, czym się zajmuję od lat (dopasowanie audio, napisów, czy nawet przemontowanie filmów z nośników i montaż materiałów, które sam filmuję).
Po 2 - wrzucasz materiały (pomijając ich jakość), których obróbka woła o pomstę do nieba (miks dwóch ścieżek ze słyszalnym echem).

Do jakich to może skłaniać wniosków? Tongue

Cytat:A wiesz że kontener mkv jest jak avi czy mp4?
No i? Wszystkie są niestandardowe w odniesieniu do nośników fizycznych, więc wykorzystuję praktycznie tylko jako pliki robocze na różnych etapach konwersji video, lub jeśli coś chcę komuś pokazać w necie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Zuzia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

13-10-2022, 06:48
Najpierw muszę znaleźć odpowiedni dział na tym forum, zarejestrowałem się na tym forum dla Piąty element a znowu dostałem zjebę od Admina. Więc pozwól że przejrzę forum. Poszukuję jednego filmu który pamiętam, a oglądałem go jak miałem może z 10 lat. Jak tylko znajdę odpowiedni dział, dam znać. Smile na OLX szukam starych klawiatur przeważnie takich z wejściem dim mam w domu kilkanaście z czego jedną to IBM model M z 87 roku bo na rok młodszą nie było mnie stać. Smile Teraz nowa jak moja kosztuje jakieś 7.000. ale można ją znaleźć z całym zestawem jedynie w stanach w jakichś niesamowicie starych magazynach, w których IBM składował kompy na sprzedaż.

Każdy ma jakieś hobby z Krysią Czub, Kaczki i wszystkie inne filmy mogę oglądać zawsze. Sam chętnie dopadł bym taką kasetę... Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

13-10-2022, 06:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2022, 06:51 przez Gieferg.)
Wypisywanie luźnych przemyśleń, które nic nie wnoszą do wątku, w którym je wklejasz, też nie wiem czemu ma służyć.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

13-10-2022, 07:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2022, 07:17 przez prodarek.)
Ty dalej z tą ścieżką już zostaw to.. skup się na szukaniu lepszego nagrania...
(13-10-2022, 06:09)Zuzia napisał(a):  Bo raczej Księżniczki Mononoke z mojej Orginalnej VHS nie dam rady zrobić w blu ray a szkoda bo, lektor jest o niebo lepszy niż na wersji DVD którą również posiadam.
Film jest dostępny na blu więc gdzie problem? ścieżkę audio z vhs przecież masz?
Jeśli natomiast mówimy o obrazie to stosuje się narzędzia takie jak Hybrid lub AviSynth w połączeniu z QTGMC

https://forum.videohelp.com/threads/404694-NTSC-VHS-newbie-overall-summary-Processing-Conversion
https://forum.videohelp.com/threads/404634-NTSC-VHS-summary-6-Hybrid-for-Conversions-Deinterlacing-Upscaling-to-MP4

kiedyś się bawiłem
[Obrazek: Zrzut%20ekranu%20z%202022-06-10%2023-23-04.png]

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

13-10-2022, 07:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2022, 07:14 przez Zuzia.)
(13-10-2022, 06:44)Gieferg napisał(a):  Po 2 - wrzucasz materiały (pomijając ich jakość), których obróbka woła o pomstę do nieba (miks dwóch ścieżek ze słyszalnym echem).
Naprawdę chciał bym by się nie rozjechało mógł bym wyciąć wszystko poza dialogami lektora. Ale po pierwsze to masa pracy, po 2 nadal w chwilach których lektor mówi, dźwięk mógł by się rozjechać, bo nie mogę wyciąć dźwięku "pod" lektorem, skoro nie jest na osobnej ścieżce. A po trzecie te 2 ścieżki się różnią nie są identyczne więc nawet jeśli je przesuniesz idealnie nie będą pasować. Jeśli miały by choć jeden współny fragment, program dopasował by mi ją automatycznie. Ale nie znalazł żadnego podobieństwa. Mogę dać ci audio z vhs bez oczyszczania szumów, bez jakiejkolwiek obróbki, sam spróbuj zrobić tak by brzmiał sam głos bez dźwięku w tle, nawet nie mówię już o nałożeniu tego na film. Ale sam wiesz że to nie wyjdzie. I tak cieszę się, że mam tą wersje kupię teraz remaster na BL a kopię z vhs schowam sobie razem do pudełka. I wszyscy będą zadowoleni. Nawet jeśli woła o pomstę do nieba, lubię te dialogi, a nie znalazłem ich w super jakości. Bo wcale bym nie musiał nic robić, po prostu kupił bym płytę... (Wręcz marzę o tym) dam 1000 zł teraz, za tą moją wersję na BL. Naprawdę szukałem mojej wersji dłużej niż niektórzy żyją, gdyby to było takie proste, jak kupno w jakiejkolwiek cyfrowej wersji, DVD, Blu ray, nie ma znaczenia, już dawno bym ją miał.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

13-10-2022, 07:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2022, 07:53 przez Gieferg.)
Bawić się w nakładanie jednego audio na drugie to można jak np na ścieżce z dobrze słyszalnym lektorem ledwo słychać oryginalne głosy. Tutaj masz bulgoczące niewyraźne nagranie, więc nakładanie go na cokolwiek jest stratą czasu.

Nic sensownego z tej ścieżki nie zrobisz. W żaden sposób. Ja też nie. Kropka.

(a jakby mi zależało na tym tłumaczeniu, a nie mógłbym znaleźć audio w sensownej jakości, to bym je przepisał do napisów i tyle)

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

13-10-2022, 07:53
(13-10-2022, 07:11)prodarek napisał(a):  kiedyś się bawiłem
[Obrazek: Zrzut%20ekranu%20z%202022-06-10%2023-23-04.png]

Chcesz powiedzieć, że masz gdzieś zakopaną Ziemię 2 z lektorem ?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

13-10-2022, 07:56
Niestety mam odc1-2 czyli ten pierwszy długi Szołajski.
https://www.youtube.com/watch?v=ydmLANDn7jU

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

13-10-2022, 08:00
A już myślałem, że mój mokry sen się spełni  Tongue

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

13-10-2022, 08:33
A ty masz jakieś odc?

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku