Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lupusowa Kolekcja

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Opcje tematu
Lupusowa Kolekcja
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 19
Reputacja: 7

27-03-2025, 23:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2025, 02:01 przez Lupusartzzz.)
Odrobina nowego stuffu...

[Obrazek: ME10MU64_o.jpg]

Legend of The Eight Samurai - Zakup w ciemno i to bardzo udany. Zupełnie przypadkiem zobaczyłem gdzieś w sieci fragmenty i się mega nakręciłem na to dzieło (na dodatek okazało się, że to film twórcy "Samurajów z Piekła Rodem" których uwielbiam). Już brałem się za jakieś niecne "torrenty" bo "pewnie nigdzie tego nie wydali", a tu nagle wyskakuje mi info na stronie "Eureki", że właśnie wychodzi u nich na Blu. To musiało być przeznaczenieWink.

[Obrazek: ME10MU65_o.jpg]

[Obrazek: ME10MU67_o.jpg]

The Texas Chainsaw Massacre 2 - "Standardowa" kolekcjonerka z Arrow czyli fajne twarde pudełko, w środku film (dwie płyty), książka, plakat, pocztówki i oczywiście przepis na sos. Mam już jedną kolekcjonerkę TCM2 z Arrow, ale wiadomo przecież, że książek i innych popierdółek związanych z ulubionymi filmami nigdy za wiele. Oczywiście w tym nowym wydanku jest ładniejszy transfer za to wypadły z dodatków krótkometrażówki, które Hooper popełnił przed "Teksańską Masakrą". W poprzednim wydaniu te filmy były dodatkami na osobnej płycie.

[Obrazek: ME10MU68_o.jpg]

Rob Zombie Horror Picture Show - koncert Roba Zombiego czyli jednego z moich ukochanych artystów. Świetna jakość obrazu i dźwięku. Szkoda, że nie pokuszono się (oprócz Galerii zdjęć) o jakieś solidniejsze dodatki np. zbiór klipów (w tym stare z "Dragulą" na czele przerobione w HDWink) jakie wujek Zombie stworzył do tamtej pory (wydanie pochodzi z 2014 roku).

Batman - Return of the Dark Knight Part 1,2 - Goddamn, ależ to jest dobre. Film/y na podstawie legendarnego komiksu Franka Millera. Mroczny i ciężki klimat, krew leje się z gacka strumieniami, kości są łamane i unosi się nad tym wszystkim jakiś taki smutek i brak nadziei. Peter Weller brzmi genialnie w roli starszego już Bruce'a/BatMana, a score robi piorunujące wrażenie. Dla mnie oprócz kultowego serialu i "Batman: Mask of the Phantasm" jest to najlepszy animowany BatMan.

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

14-05-2025, 16:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2025, 16:49 przez Lupusartzzz.)
Coś tam ostatnio wpadło do kolekcji...

[Obrazek: ME120AZ8_o.jpg]

A Fistful of Dollars - czyli danie główne. Jeszcze nie oglądałem - wieczorem pierwszy seans, a potem zapewne zarwana noc z dodatkami Smile

[Obrazek: ME120AZ9_o.jpg]

The Crow - zakupiłem dla nowego transferu. Niestety film totalnie ogołocony, zero dodatków. Dodatki tylko na UHD... Żenada czuję się jak przy "końcówce" ery DVD gdzie wszędzie było info w stylu  "SPECJALNE DODATKI TYLKO NA BLURAY!"... dobrze, że mam chociaż poprzednie wydanie w którym jest całkiem sporo dodatkowego stuffu.

Pinocchio 964 lub jak kto woli 964 Pinocchio - cyber punkowa legenda. Rewelacyjny transfer, książeczka, masa dodatków (w tym krótkometrażówki, które reżyser Shozin Fukui stworzył przed "Pinokiem"). Bez wątpienia jeden z najbardziej popieprzonych filmów w mojej kolekcji. Zakochałem się przy drugim podejściu.

31 - Klauny z piłami mechanicznymi, psychopatyczny nazistowski karzeł, dwumetrowy psychol w stroju baletnicy, krew i flaki lejące się strumieniami a nad tym wszystkim przygrywa nam The Mamas & The Papas - California Dreamin - taa, kolejny film wujka Zombiego w kolekcji. Długo polowałem na ten film. Niestety nie udało się znaleźć żadnego angielskiego wydania więc wpadło sympatyczne wydanko włoskie na szczęście przed seansem można sobie wybrać w jakim jęzorze ma być nawet menu główne filmu więc jest git.

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

20-06-2025, 18:12
Jedziemy dalej...

[Obrazek: ME1302C2_o.jpg]

For A Few Dollars More - oczywiście jestem zadowolony, ale wydaje mi się że "Fistful" wygląda jednak bardziej spójnie i po prostu lepiej, tutaj już na początku coś jest nie tak - Lee Van Cleef siedzi w pociągu - gość, który z nim rozmawia ma jakąś dziwnie woskową twarz (aż mi się "Morderczo drapieżne wydanie" pewnego filmu przypomniało) czego nie zauważyłem w starym wydaniu. Później też coś takiego się zdarza, ale już nie jest to tak bardzo widoczne. No i na końcu gdy Clint odjeżdża z truchłami jakość obrazu zmienia się na coś ala VHS STAJL - tutaj akurat w starym wydaniu było podobnie, więc pewnie tego już nie dało się "wyprostować".

No to teraz już tylko czekać do sierpnia na moją ulubioną część "Dolarowej Trylogii" Smile

[Obrazek: ME1302C1_o.jpg]

SE7EN, Necronomicon, Devil's Advocate - Heh, pierwszy raz w życiu przyjanuszowałem i jestem z tego mega zadowolony. Za jeden film który opchnąłem z polskim lektorem mam 3 (na dodatek "adwokat" którego sprzedałem z lektorem i tak ma w tym angielskim wydaniu polskiego lektora i napisy o czym nie miałem pojęciaWink).

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,035
Reputacja: 138

20-06-2025, 21:26
(20-06-2025, 18:12)Lupusartzzz napisał(a):  gość, który z nim rozmawia ma jakąś dziwnie woskową twarz

Też mi się to rzuciło w oczy. AI czy jaki pies? Ale większość filmu wygląda jednak bdb, lepiej od amerykańskiego wydanka.

(20-06-2025, 18:12)Lupusartzzz napisał(a):  No i na końcu gdy Clint odjeżdża z truchłami jakość obrazu zmienia się na coś ala VHS STAJL

Początek masz dokładnie taki sam i jest to kwestia źródła.

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku