Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Małe co nieco od Wolfman

Strony (87): « Wstecz 1 ... 83 84 85 86 87 Dalej »

Opcje tematu
Małe co nieco od Wolfman
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

11-05-2025, 23:00
(11-05-2025, 22:13)Wolfman napisał(a):  niektóre obejrzysz raz w życiu, albo wcale?

No tak, wstałem dziś rano i moim oczom ukazało się 2700 wydań.
Co ja teraz zrobię?
Jak ja to ogarnę?

Nie wiem jak u Ciebie, ale w większości przypadków, takie większe kolekcje powstają latami czy raczej dekadami.

U mnie początki sięgają końca XX wieku:
[Obrazek: orig-84188-sw2%20-%20Kopia.jpg]

Zaległości są chwilowe np. gdy w promocji kupujemy większą ilość tytułów na które się czailiśmy aż cena spadnie.
Mam tłumaczyć podstawy, daj spokój Big Grin

Wolę obejrzeć film, właśnie przymierzam się do poprawionej płyty "The Cell" - wydanie kupiłem w styczniu, ale musiałem cierpliwie czekać, aż będę miał dobra płytę.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

12-05-2025, 01:38
(11-05-2025, 22:51)Juby napisał(a):  Też sprawdziłem. Do dziś obejrzanych: 60 filmów (bez shortów)... tzn. 59, ale Shrek obejrzany dwa razy.

170 nowo i/lub ponownie ocenionych filmów od 1 stycznia mam (w tym krótkie metraże). Trudno mi powiedzieć, ile wyjdzie razem seansów w ogóle, ale pewnie coś powyżej 200.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

12-05-2025, 05:08
Za dużo mam ciekawych rzeczy do roboty, żeby oglądać więcej niż 1 film dziennie (aczkolwiek od święta się to zdarza).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

12-05-2025, 07:11
@Hal
Ja całą kolekcje na przestrzeni lat wymieniłem, nawet te 4k, do których nie wrócę .
Nie wspomnę, ze wszystkie VHS i DVD jakie posiadałem to juz nie mam. Nie chce tego posiadać dla samego posiadania.
Aczkolwiek to z poziomu zbieracza złomu gier rozumiem. Jesteś tym samym co ja zbierając gry (nawet na takie Atari 2600). Nie ogram tego, ale chce posiadać Indiana Jones.
Wrzucałeś gdzies fotki kolekcji?
@Gieferg
Mi sie to zdarza jeśli na przestrzeni kilku miesięcy nic nie ogladalem poza jakimś odcinkiem serialu

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

12-05-2025, 07:50
170 filmów w 130 dni?! Za czasów kawalerskich + jak się było uczniem/ studentem bez kolegów, to może wchodziłoby w grę Tongue Mając żonę, która ma inne pomysły na spędzanie wieczorów i również (czasami) wybiera repertuar, mając inne zainteresowania, znajomych z którymi utrzymuje się kontakt i rodzinę w innym województwie, którą odwiedza się 1-2 razy w miesiącu -- to niemożliwe Smile

Z shortami mam na tę chwilę 65 ocen + 5/6 seriali (co jakiś czas wracam do starych sezonów Columbo na Prime, a odcinek trwa tyle, co krótki film - obecnie jestem na trzecim sezonie).

@Wolfman
Zajdź na ziemię - brać dosłownie. Twoje podejście do zbierania filmów jest mi obojętne, ale twoje podejście do innych spraw i sposób wypowiadania się, to odklejka poza skalą. I skoro pytasz kogoś o fotki kolekcji, to daj przykład i wrzuć swoją.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

12-05-2025, 09:08
Juby moje zdjęcia tu masz, łącznie z półkami , a co do drugiej sprawy - jak wyżej z tym kijem.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

12-05-2025, 10:58
(12-05-2025, 07:11)Wolfman napisał(a):  wszystkie VHS i DVD jakie posiadałem to juz nie mam. Nie chce tego posiadać dla samego posiadania.
(12-05-2025, 07:11)Wolfman napisał(a):  Jesteś tym samym co ja zbierając gry

Hej, nie znasz mnie, więc nie oceniaj na podstawie tego jaki sam jesteś, to może być irytujące i mocno zniechęcające.

To moje VHS:
[Obrazek: SskRFfg.png]

A to DVD:
[Obrazek: WS2Gw8h.png]

Nie pozbędę się tego, bo nie mam zamienników. Jedynie "Fuga", "Jak utopić doktora Mraczka" i "Jutro wstanę rano i oparzę się herbatą" są mi zbędne, bo mam już BD.

Gdy przechodziłem na UHD sprzedałem i rozdałem trochę wydań BD, które mi się dublowały, a jako że kupuję dużo 4K to pewnie znowu nazbierało się trochę dubli - przeważnie wydania zagraniczne bez PL, warte może 10 PLN za sztukę, jak zrobię remanent i zbiorę 100 sztuk takich wydań to może wystawię na sprzedaż całość, bo pojedynczo to szkoda mi życia na takie zabawy, ale co kto lubi.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

12-05-2025, 11:35
@Hal

Oglądając dużą kolekcję, ocena i porównanie samo z siebie przychodzi. Nie oceniam Ciebie jako człowieka (bo nie znam, motywy też i powody nie oceniam) , tylko porównuję nasze upodobania w kolekcjonowaniu złomu. Czy jak wolisz - nazwę bycia kolekcjonerem. Czytałem różne opinie i nazwy, to całkiem normalne u ludzi. Zbierasz od najstarszych nośników. Wcale tego nie uważam za złe. Wręcz przeciwnie, retro jest na topie obecnie.
Nie wiem co ma być tu zniechęcające? Sam posiadam tyleż samo gier, co dla niektórych może być szaleństwem. dla innego powodem do zazdrości. To też całkiem normalne i przywykłem do tego. Każdy ma inne podejście do tego

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

12-05-2025, 11:46
(12-05-2025, 05:08)Gieferg napisał(a):  Za dużo mam ciekawych rzeczy do roboty, żeby oglądać więcej niż 1 film dziennie (aczkolwiek od święta się to zdarza).

Czasem oglądam 1, czasem 2, a czasem żadnego, bo np. nie mam ochoty. I co teraz? Smile

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

12-05-2025, 11:49
OK. Spoko.

(12-05-2025, 11:35)Wolfman napisał(a):  Zbierasz od najstarszych nośników. Wcale tego nie uważam za złe. Wręcz przeciwnie, retro jest na topie obecnie.

Jedna uwaga, nie interesuje mnie moda na retro. Gdy kupiłem VHS nie było jeszcze DVD, a gdy kupiłem DVD nie było jeszcze BD. Nie wyrzuciłem tego do kosza, bo np. w przypadku SW na każdym nośniku film wygląda inaczej i nie mam tu na myśli jakość, tylko poprawki które wprowadzał Lucas, w niektórych wydaniach mam też materiały dodatkowe których nie ma w wydaniach UHD.

Myślę, że wyjaśniłem wszystko i z mojej strony temat wyczerpałem.
Życzę miłego dnia i udanych seansów.

Odpowiedz
Strony (87): « Wstecz 1 ... 83 84 85 86 87 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku