Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

18-05-2020, 11:25
Większość osób z tego kanału jest także bywalcami filmożerców więc jest niemal to samo co i u nas (tylko mniej treści a więcej obrazków). Niektóre zdjęcia pojawiają się szybciej niż na forum (mimo wszystko wrzutka na fejsie jest łatwiejsza i szybsza niż tu) a niektóre newsy stąd po chwili lądują tam Wink

Taka drobna obserwacja: posty na fanpage'u filmożerców pomimo 1,7K fanów mają dużo słabsze statystyki niż kolekcjonerzy kina z 833 fanami Big Grin

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

18-05-2020, 11:45
Dzięki Juby.
Wrzucanie zdjęć jest dużo szybsze. Obsługa z telefonu prostsza. Nie jest to miejsce na głębokie dyskusje ale czasem wystarczy po prostu pooglądać zdjęcia.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

18-05-2020, 15:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2020, 16:39 przez Danus.)
Do grupy facebookowej należę i dużo częściej się tam udzielam. Oczywiście swoje zakupy wrzucam tam jako pierwsze, bo jest to dużo łatwiejsze. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to obiektywnie się myli.
Grupa jest spoko, dużo ciekawych dyskusji, linków i masa fajnych ludzi, z którymi można się normalnie dogadać. Nie dziwię się, że Gief stroni od takich rzeczy.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,511
Reputacja: 130

18-05-2020, 15:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2020, 16:13 przez sebas.)
(18-05-2020, 15:38)Danus napisał(a):  Jesli ktos twierdzi inaczej to obiektywnie sie myli.
Ja nie robię zdjęć telefonem, więc z tym "obiektywnie" to bym nie przesadzał...

(18-05-2020, 15:38)Danus napisał(a):  Grupa jest spoko, duzo ciekawych dysksuji, linkow i masa fajnych ludzi, z ktorymi mozna sie normalnie dogadac.
Tymczasem...
(18-05-2020, 07:46)matwiko napisał(a):  Panowie z takim podejściem nie wiem czy to jest dobry pomysł żebyście tam dołączali.
Na zupełnie normalne pytania Kirka zupełnie niestosowna reakcja, więc z tym " normalnie dogadac" to też bym nie przesadzał. Po drugie pisanie przed kompem, na klawiaturze, pozwala bez problemu ogarnąć specyficzne dla polskiego alfabetu literki: 'ą', 'ę' itd... Po Twoim poście Danus wnioskuję, że pisałeś właśnie z teflonu. Jak widać zbytnia prostota niekoniecznie pomoga w zrozumiałej komunikacji...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

18-05-2020, 16:50
(18-05-2020, 15:50)sebas napisał(a):  Ja nie robię zdjęć telefonem, więc z tym "obiektywnie" to bym nie przesadzał...
To że nie robisz zdjęć telefonem to jeszcze nie oznacza, że moje twierdzenie "obiektywnie" jest błędne. Nie jestSmile.

Tak piszę z telefonu, ostatnio większość postów powstaje u mnie na telefonie. Tak jest szybciej i łatwiej, niekoniecznie mam czas na poprawianie błędów takich jak brak polskich znaków.
I nie zrazal bym sie ta reakcja na pytanie Kirka. Atmosfera jest tam generalnie sielska i mocno koleżeńska.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

18-05-2020, 16:59
(17-05-2020, 21:22)matwiko napisał(a):  Obecnie konkurencja Netfliksa i HBO zmusza do refleksji nad sensem zbieractwa
W sumie jeszcze mocno tkwisz w epoce dvd , kupując to co jest od dawna na bd i 4k. Nie dziwią takie refleksje jak się ogląda dvd i na Netflix leci w lepszej jakoś w abonamencie za 60PLN.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

18-05-2020, 17:24
Ogółem widzę, że wybuchła dyskusja o grupce :-) W sumie sam się mogę podpisać. Grupa to nie forum. Grupa jest przyjemniejsza w obsłudze po stokroć. Forum zdecydowanie lepiej zorganizowane i może robić za swego rodzaju archiwum wiedzy. Dwa skrajnie inne, internetowe byty. Ja się świetnie bawię na obydwu :-)

Dlatego zapraszam każdego, kto lubi czasami sobie odpuścić, w grupie staramy się trzymać porządek i stawiamy na oznaczenia postów, jest więc to może najczystszy chlew jaki zobaczycie :-D

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

18-05-2020, 17:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2020, 20:33 przez matwiko.)
Ojej naprawdę na tym forum jest jakaś napięta atmosfera. Smile Serio nawet mi się dostało? Niestosowna reakcja moja?? Bez jaj. A wytykanie literówek na dzień dobry jest stosowne? normalne pytanie? Wyluzujmy trochę.
Przecież napisałem to w lekkim żartobliwym tonie Smile Skoro Gief szykuje się żeby zrobić porządek jak się tam wpakuję a Kirek na dzień dobry (nie zadaje pytania) tylko czepia się literówki i błędu logicznego w regulaminie to raczej mało przyjazne podejście. Tylko że obie zaczepki były zabawne i moja riposta miała to spuentować.

Kirek, szacun i ukłony, przecież znamy się tyle lat na tym forum Smile Peace, podziwiam Wasz wkład z Giefem i bardzo lubię ale chodzi o to żeby nie być takim spiętym. Wpadajcie na fejsa i oceńcie sami. Ale bez wytykania literówek śmiania się czy czepiania użytkowników co tutaj się niestety czasem zdarza.

Tkwię w epoce DVD? Nie zgodzę się. Kolekcjonuje tylko polską dystrybucję. Tych DVD nie wydano na BD z pl. Jeżeli film jest dostępny na BD zawsze wybieram BD.
Ale nie chodzi mi w ogóle o jakość. Chodzi o fizyczne lub cyfrowe posiadanie filmu. Tu jest dylemat a jakość to niezależna kwestia.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,095
Reputacja: 35

18-05-2020, 18:35
(18-05-2020, 17:28)matwiko napisał(a):  spłętować
Sorry, ale taka pisownia dobitnie pokazuje, że jednak luzujecie się tam trochę za bardzo. Smile I to nie jest żadne, jak to określiłeś czepianie się, tylko grzeczne zwrócenie uwagi, bo są tacy, których takie kwiatki zwyczajnie bolą.

Napięta atmosfera na forum? Czekam jeszcze na mój ulubiony tekst o kółku wzajemnej adoracji. Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

18-05-2020, 19:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2020, 19:16 przez Gieferg.)
matwiko napisał(a):Skoro Gief szykuje się żeby zrobić porządek jak się tam wpakuję (...) to raczej mało przyjazne podejście
I kto tu jest spięty... Big Grin

Z grupami jest taki problem, że czegoś byś tam nie wrzucił i nie napisał, za parę dni nikt o tym nie pamięta i sam tego nie możesz szybko znaleźć. Dlatego mój pobyt na wszelkich grupach z reguły trwa  bardzo krótko.

Zajrzałem, wrzuciłem nową fotkę kolekcji, rzuciłem okiem na posty, nie znalazłem w nich w sumie nic ciekawego na tyle, by to komentować (szczególnie biorąc pod uwagę to co napisałem wcześniej), a nie wiem kiedy zrobię następny update bo nie mam w planach żadnych filmowych zakupów w najbliższych miesiącach. No chyba, że znowu ktoś zacznie wyprzedawać kolekcję po 15 zeta za BD Wink

Tak więc raczej możesz spać spokojnie, bo nie spodziewam się, żebym miał tam wiele do roboty.

Kto tam jest w ogóle głównym adminem?

sebas napisał(a):Po Twoim poście Danus wnioskuję, że pisałeś właśnie z teflonu.
Isn't it ironic? Wink

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 31 32 33 34 35 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku