Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Mefisto - kolekcja

Strony (83): « Wstecz 1 ... 63 64 65 66 67 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Mefisto - kolekcja
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

02-04-2024, 02:19
A to przypadkiem nie Ty się zarzekałeś, że nie będziesz oceniał po screenach? Smile 2013 to jeszcze nie tak źle. Na 2,5 godziny filmu tylko w jednej scenie poczułem nienaturalną zieleń, która nie pasowała mi do oświetlenia (bo na przykład na takim screenie nr 2 to jest "naturalny" kolorek, który idzie od przedniej szyby). Poza tym niebo jest niebieskie, a nie turkusowe, a biel biała i cała wizualna tożsamość filmu zostaje zachowana, a nie przekłamana jak w niektórych współczesnych transferach. To już Heat bardziej się różni od tego, co w kinach było niż Insider.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

02-04-2024, 06:55
No zarzekałem, a czy to jest wydanie UHD Insidera? Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

29-04-2024, 18:02
(09-04-2024, 22:21)Ethan napisał(a):  Myślałem, że to Twoje nowe zakupy Smile

To tutej, teras (i tym razem bez specjalnego podziału, bo burdel taki z tymi zamówieniami, że jedno nawet 3 razy wysyłali i dalej nie doszło):

[Obrazek: jfKnPUS.jpg]
[Obrazek: Jf9Q8Xw.jpg]
[Obrazek: ObTExdI.jpg]
[Obrazek: u17BZcf.jpg]

Przy Innych zdziwiłem się, że nie ma HDRa, mimo, że na okładce znaczek jest. No ale i tak wygląda pięknie. Ścigany i Smok również - ten ostatni wszedł jak w masło, jak chyba nigdy, więc ocena powędrowała do góry mocno. A skoro już przy Fordzie jesteśmy, to nie wiem - może to efekt braku takich produkcji obecnie, ale i K-19 bardzo mi się spodobał po latach. Jedynie końcówka do wywalenia.
Miecz i czarnoksiężnik bardzo spoko przygodówka i świetne efekty praktyczne. No i Król - bez kitu jeden z najlepszych transferów na rynku. Te kolory, to ziarno i bitrate w okolicach 90-100 mb to miód dla oczu. Przepaść wizualna pomiędzy 35 -letnim filmem za grosze od drugoligowego reżysera, a obecnymi blockbusterami jest druzgocąca.
W Love Affair polecam zajrzeć do bonusów - są tam dwie świetne krótkometrażówki.

Czechy:
[Obrazek: tgJmU1R.jpg]

Divka to kolejny top jakościowy formatu. Film wygląda tak pięknie, że gdyby jutro ogłosili wydanko 4K, to chyba bym spasował. No i znowuż - po latach doceniam film bardzo, bardzo mocno. Scenariusz, postaci, prowadzenie historii - wszystko wzorowe i wciągające. Kolejny klasyk, który obnaża pustkę współczesnego kina. Dzisiaj sama ta okładka byłaby we wszystkich kolorach tęczy  Big Grin

[Obrazek: E9cKDBD.jpg]
[Obrazek: d9FWSwV.jpg]
[Obrazek: jKd3ZMp.jpg]

Tits & Legs jak widać otrzymało piękny digi, dość gruby w dodatku (porównywalny z Malcolmem i Malickowym Nowym Światem). Seans jeszcze przede mną, bo trochę boję się tej książeczki, z której aż capi feminizmem Big Grin Bez kitu, co nie sięgnę ostatnio po dołączone czytadło, to płakać się chce. Dlatego polecam wcześniej wrzucone wydanka samurajskie od Eureki - krótko, rzeczowo, mnóstwo ciekawostek i nakreślenia krajobrazu kinowego w kontekście historycznym zamiast pseudointelektualnego bełkotu o rzeczach, których nie ma na ekranie.

Strzałka:
[Obrazek: uNjR37R.jpg]
[Obrazek: xiBuxe9.jpg]

Piekielnik i Jew-on to kolejna wysoka półka transferów. Ślicznie to wszystko się prezentuje. Poza Wajdą reszta oczywiście bez książeczek już. I tak, wiem o starym transferze Diamentu, ale cóż zrobić.

SecondStaffel:
[Obrazek: YJLi6PH.jpg]

Znowu trzy bdb transfery, choć dwóch z tych pozycji naturalnie trudno nazwać referencją. Takowym jest za to z pewnością atmosik w Cosiu - finał z burzą i wejściem tytułowego motywu miażdży. Pozostaje jedynie żałować, że film nie powstał na taśmie, bo wtedy byłby jeszcze piękniejszy. Powtórny seans oczywiście jak najbardziej udany.

Domwładzy:
[Obrazek: hRIUWFH.jpg]

Prawdę mówiąc nie planowałem nic kupować, bo jestem na bieżąco i rzeczy, które by mnie jeszcze interesowały z katalogu nie są na razie zagrożone wyginięciem. Ale potrzebowałem tych cholernych pudełek, a Indicator to jedyny dystrybutor, gdzie można dostać scanavo i być pewnym, że przyjdzie w jednym kawałku. Szkoda tylko tych limitów na klienta.

[Obrazek: SCvl3Sp.jpeg]
[Obrazek: nH0cBNY.jpg]

Rokokoko z braćmi nabyty fartem, po tym jak przypadkiem odkryłem, że się wyprzedał. Mimo, że Eureka informuje i robi te swoje promki, to jednak trzeba pilnować tych starszych rzeczy cały czas. Błękitny anioł też się wyprzedał na ten przykład, a info żadnego nie było.
Prosta historia całkiem ładny digi dostała. A Piraci to naprawdę śliczny steel. Zresztą:

[Obrazek: QwRRrM4.jpg]

Temperatura barw dopasowana do obecnej pogody Wink

I na koniec coś strasznego...
[Obrazek: 0Qqcc6l.jpg]
[Obrazek: ahDSQWD.jpg]

...bo to opakowanie jest koszmarem. Nie wiem, kto wymyślił sposób, w jaki dodano do kompletu te pocztówki, ale niech spłonie  Angry Już lepiej było zrezygnować zarówno z nich, jak i ze slipa.
Za to seanse, mimo wszystko, pozytywne - po latach i relatywnie niedawnym maratonie przygód Freddy'ego sądziłem, że będzie gorzej, a tymczasem tylko ostatnie części wymagały sięgnięcia do apteczki:
[Obrazek: 2qY6sY5.jpg]

Big Grin

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

29-04-2024, 18:51
(29-04-2024, 18:02)Mefisto napisał(a):  Znowu trzy bdb transfery, choć dwóch z tych pozycji naturalnie trudno nazwać referencją. Takowym jest za to z pewnością atmosik w Cosiu - finał z burzą i wejściem tytułowego motywu miażdży. Pozostaje jedynie żałować, że film nie powstał na taśmie, bo wtedy byłby jeszcze piękniejszy. Powtórny seans oczywiście jak najbardziej udany.

Potwierdzam Smile Bardzo dobrze wyglądające i brzmiące wydanie. Chociaż u mnie żeby seans It Follows był udany muszę prawie od razu włączyć The Guest, nie potrafię już oglądać tych filmów pojedynczo. Zawsze robię sobie double feature Smile The Fugitive, obraz rewelacja. The Others też wygląda ładnie (nawet bez HDR) ale tam najbardziej mnie urzekł dźwięk. Super separacja na głosnikach jak "duchy" biegają po pokojach albo szeptają.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

29-04-2024, 20:59
Tak, tam też atmosik swoje robi, choć z oczywistych względów nie jest to taka pokazówka, a bardziej buduje właśnie nastrój.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

29-04-2024, 21:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2024, 22:03 przez Kirek. Powód edycji: doprecyzowanie )
(29-04-2024, 18:02)Mefisto napisał(a):  Prosta historia całkiem ładny digi dostała.
To daj fotkę. Jeżeli dobrze widzę to pokazałeś tylko przód i tył slipcase'a  oraz środek digi z płytami, który jest po prostu pomarańczowy Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

29-04-2024, 22:04
Bo grafika w środku jest taka sama, d'oh! Pisałem o całości, bo całość składa się na digipack, a nie tylko wkładka.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

29-04-2024, 22:36
Jak już napisałem post to pomyślałem, że pewnie tak jest ale jeszcze miałem nadzieję, że może postarali się to jakoś urozmaicić.
Grafiki na digi też są z tymi wszystkimi napisami? Jeżeli tak to 'całkiem ładny' rozbudził we mnie większe nadzieje Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

30-04-2024, 01:30
(29-04-2024, 22:36)Kirek napisał(a):  Grafiki na digi też są z tymi wszystkimi napisami?

Kopia 1:1. Być może źle dobrałem słowa albo Ty zbyt mocno je odebrałeś - jak już wspominałem, chodziło mi o całokształt wydania, a nie graficzne urozmaicenie.

BTW już po seansie - przepiękny transfer, po prostu przepiękny. Te wszystkie wschody słońca - no bajka! Każdy film powinno się tak odnawiać.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

18-05-2024, 00:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 20:16 przez Mefisto.)
Coś tam wpadło:

[Obrazek: f9JpDAt.jpg]
[Obrazek: OuFe0si.jpg]
[Obrazek: 2FkrSpG.jpg]
[Obrazek: gggYXQR.jpg]
[Obrazek: IkGYbgV.jpg]

Steel Wrony jest naprawdę śliczny - zdjęcia nie oddają tego w pełni.
Come true mam wrażenie, iż nieco lepszy transfer od niemieckiego, ale mogę się mylić.

Uzupełniania klasyków cd:
[Obrazek: 0y6Njp5.jpg]
[Obrazek: 8BP5QNX.jpg]

Demy w końcu upolowany, więc spodziewajcie się ogłoszenia lada chwila edycji 4K  Big Grin
Niestety Criterion poszedł po kosztach i jakość boxu jest, w porównaniu z Tatim, kiepściutka, co zresztą widać po rogach - cud, że przy amazonowym pakowaniu to w ogóle doszło w kawałku. Pewnie całość wydrukowano na papierze z odzysku...
Anioł wyprzedał się cichaczem na Eurece, bo jeszcze relatywnie niedawno sprawdzałem i był - szcześliwie Amazon nie zawiódł.
Incydent również w znośnej cenie wpadł.

EDIT:

Biefaj z promki:
[Obrazek: 9JSILqG.jpeg]

Eureka z promki - połowa już bez slipów:
[Obrazek: r6Mh86b.jpeg]

The US of A:
[Obrazek: g2bgtLf.jpeg]
[Obrazek: aYUXAaU.jpeg]

Niestety wygląda na to, że Miyazaki trafił mi się fejkowy, bo nie dość, że kieszenie wewnątrz potrafią się rozklejać, to jeszcze filmy mają strasznie mizerny bitrate i wyglądają na wypalane. Tyle dobrego, że wyhaczyłem to w niskiej cenie. Co nie zmienia faktu, że Amazon powinien się wstydzić sprzedając podróby.

[Obrazek: xGgYGlg.jpeg]
[Obrazek: d9xY7s1.jpeg]
[Obrazek: Nby7Uc7.jpeg]
[Obrazek: REfTKWT.jpeg]

I bonus z podrowieniami dla niewidomego:
[Obrazek: 4YprCeb.jpeg]
[Obrazek: 9xxKxWD.jpeg]
[Obrazek: 9BnjZm0.jpeg]
[Obrazek: RQrYMsO.jpeg]
[Obrazek: 4WQ3Z5y.jpeg]

Potężna, przepiękna kniga i lektura na lata - samo kartkowanie zajęło mi z pół godziny  Big Grin

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 63 64 65 66 67 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku